Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Slapen onder de sterren in Namibie
Namibië

Slapen onder de sterren in Namibië

Ingrid, Van Verre Algemeen 1-5-2020

Een rondreis door Namibië is niet alleen fantastisch vanwege het landschap, ook de sterrenhemel is bijzonder en uniek te noemen. Niet gehinderd door enige vorm van verlichting komen honderdduizenden sterren tevoorschijn wanneer de zon is ondergegaan. Geloof me, dit is een waar lust voor het oog! Het leuke in Namibië is dat het niet uitmaakt of je in een zandduin op een stretcher ligt of slaapt in een comfortabele lodge in Damaraland, de beleving blijft hetzelfde. Ik ben privé en voor Van Verre meerdere keren in Namibië geweest en heb diverse malen in de openlucht geslapen. Ik deel mijn ervaringen graag met je.

 

Bijzonder overnachten in Namibië

Ik overnacht altijd met plezier in een safaritent, omdat mij zo geen geluid ontgaat wat zich buiten afspeelt. ’s Avonds proberen de slaap te vatten terwijl een troep leeuwen zich opmaakt voor een nieuwe nacht in de bush of ‘s ochtends wakker worden van een vogelserenade. Dat is voor mij Afrika op zijn best! Maar het dichts bij de natuur en helemaal bijzonder zijn de overnachtingen in de openlucht, uiteraard op veilige plekken zonder luipaarden en olifanten in de buurt. Hoewel de temperaturen ’s nachts behoorlijk dalen, blijft je vanzelf warm door het schitterende tafereel dat zich boven je afspeelt, een ongekend mooie sterrenhemel.

 

Slapen in de openlucht in Namib Rand Nature Reserve

Mijn eerste ervaring met slapen in de openlucht was tijdens een meerdaagse wandeltocht door Namib Nature Reserve. Niks sleutel, onze ‘hotelkamer’ lag namelijk in een zandduin. De buren lagen meters verderop in een ander zandduin, zodat we allemaal voldoende privacy hadden. De stretchers met slaapzakken stonden klaar, na het diner en wat glaasjes wijn gingen we ‘onder zeil’.  Het is wel even spannend want het veilige gevoel van een afgesloten kamer is er niet, maar ooooo…. hoe fantastisch is het om ’ s nachts wakker te worden, een koud neustopje te hebben en je te realiseren dat je eigenlijk niet veel nodig hebt om te genieten.

 

In Damaraland sterren spotten vanaf een comfortabel bed

Voor wie een stretcher iets te avontuurlijk vindt is slapen in een fraaie lodge het perfecte alternatief. Ik heb het voorrecht gehad om twee nachten te slapen in Doro Nawas, een plek diep verscholen in de natuur op een geweldige locatie in Damaraland. De eerste nacht keek ik de kat uit de boom en sliep gewoon binnen, maar de tweede nacht kon ik de verleiding echt niet weerstaan. Het comfortabele bed op wieltjes verplaatste ik makkelijk naar mijn ruime privéterras. Het was die avond toevallig (of toch niet?) ook nog eens volle maan….. nou probeer dan de slaap maar eens te vatten met een wonderschoon landschap dat feeëriek wordt verlicht. Dit moment wilde ik omarmen en nooit meer loslaten…..maar uiteindelijk viel ik toch in een diepe slaap!

 

 

Sterren kijken in Namibië

Je weet niet wat je ziet, al die sterren aan de hemel. De een blinkt nog meer dan de andere. Ben je een liefhebber van het sterrenstelsel en wil je er meer over weten? Veel lodges in Namibië beschikken over een telescoop en gidsen kunnen je er veel over vertellen. Wie ziet als eerste de Melkweg of misschien wel de Grote Beer? Wil je echt het naadje van de kous weten en gaat je interesse verder, dan kunnen wij een sterrenkundige regelen die je op een mooie plek wegwijs maakt in het boeiende sterrenstelsel.

 

Ik help je natuurlijk graag met het samenstellen van je Namibië vakantie en het slapen onder deze prachtige sterrenhemel. Neem contact met ons op!

 

Ingrid,

Van Verre