terug naar overzicht

Bouwsteen Skelettenkust en Damaraland

Bizarre zandsteenformaties met oeroude rotstekeningen. Eindeloze stoffige woestijnvlaktes met droge rivierbeddingen, die na de langverwachte lenteregens veranderen in vruchtbare oases.

Een overweldigende dierenwereld. Welkom in de fabelachtige natuur van Namibië, waar flora en fauna in perfecte harmonie dansen.

100% maat werk

Van dag tot dag: Skelettenkust en Damaraland

Dag 1 Swakopmund- Twyfelfontein

U neemt deze ochtend uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels.

Daarna rijdt u noordwaarts langs de kust naar Cape Cross, waar een enorme zeehondenkolonie leeft. Cape Cross is ook van historisch belang. In 1468 zette de eerste Europeaan voet aan wal in Namibië. Hij richtte hier een kruis op ter ere van de koning van Portugal. Een stukje terug, in het vissersplaatsje Hentiesbaai, kunt u prima lunchen. Vervolgens leidt de C35 u door Damaraland naar Twyfelfontein. Onderweg passeert u Brandberg, de hoogste bergtop van Namibië. Hier vereeuwigen San-rotstekeningen de levensstijl van duizenden jaren geleden. U rijdt vandaag 320 kilometer en u bent zo’n vier uur onderweg.

APS- Damaraland Twyfelfontein(10) Damaraland Twyfelfontein (10)

Dag 2 Twyfelfontein

In Twyfelfontein (zo genoemd naar een waterbron die ook zomaar eens droog kon zijn) wandelt u gedurende een uur langs meer dan tweeduizend rotstekeningen van soms wel zesduizend jaar oud! Oeroude kunstwerken met dieren, menselijke voetafdrukken en patronen komen aan u voorbij.

Dag 3 Twyfelfontein – Okonjima

Tijd voor wat afwisseling. Na dagen van onmetelijk zand, steile duinen en versteend berglandschap is het nu de beurt aan de dierenwereld. Wat lang geleden nog een veehouderij was, is nu Okonjima Nature Reserve. Een uniek natuurgebied met de markante Omboroko bergen als decor. Okonjima betekent ‘plaats van de bavianen’ in de lokale Herero-taal. Het is echter een ander dier dat hier de scepter zwaait. Dit is de plek waar de AfriCat Foundation is gevestigd, die zich bezig houdt met de bescherming, opvang en onderzoek naar jachtluipaarden. Namibië heeft namelijk de grootste, in het wild levende, jachtluipaardenpopulatie ter wereld. Tijdens uw verblijf komt u van alles te weten over dit opvangproject en komt u oog in oog met deze sierlijke katachtigen. Wat een bijzondere plek!

U rijdt vandaag ongeveer drie uur, grofweg 270 kilometer.

 

Overnachting in Okonjima.

Inclusief ontbijt, huurauto

Okonjima (11)

Dag 4 Okonjima - Windhoek

De ochtend kunt u nog naar hartenlust doorbrengen in Okonjima. De luchthaven van Windhoek ligt op zo’n drie uur rijden, 260 kilometer. Bij aankomst levert u uw huurauto in.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Namibië
Ingrid
Ik ben Ingrid en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Contact met Ingrid
Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Contact met Martin
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.