Olifanten in Etosha National Park
Namibië

4 redenen waarom ik verliefd ben op Namibië

Ingrid, Van Verre Algemeen 6-4-2017

Ik ben simpelweg verliefd geworden op Namibië, het land heeft zoveel natuurwonderen. Waarom raakt het mij toch iedere keer weer, willen mijn familieleden, vrienden en collega’s graag weten. Ik vertel je daarom waarom ik nou zo verliefd ben geworden tijdens een rondreis Namibië. 

 

Wat maakt een rondreis door Namibië zo bijzonder?

Ik zeg altijd: het eindeloze landschap in Namibië is soms mooi van saaiheid. Dat bedoel ik positief, want het is voor ons bijna niet voor te stellen om over onverharde wegen te rijden in een land 20 keer zo groot als Nederland en weinig verkeer tegen te komen. Daarom kun je rustig de auto even langs de kant van de weg parkeren om te genieten van het landschap en niet te vergeten om alles op foto vast te leggen.

      

Bezienswaardigheden in Namibië

De Fish River Canyon in het zuiden van Namibië is een bijzondere plek. Ik ken hem van binnen en buiten. De eerste keer overnachtte ik in de canyon zelf, dat was leuk, maar voelde een beetje als opgesloten, eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het weer toen ook niet mee zat. De keer daarna sliep ik op korte afstand van de rim bij het spectaculaire uitkijkpunt, hier kunt u een wandeling maken. De laatste keer maakte ik een meerdaagse wandeltocht onder begeleiding door de canyon, wat een onvergetelijke ervaring om van de rand af te dalen naar de bodem. We sliepen op verschillende locaties in tentjes en eenvoudige hutten, het eten werd verzorgd en ezels vervoerden onze bagage. Een topconditie is niet nodig, maar je moet wel sportief zijn.

      

 

Rode zandduinen in Sossusvlei

Ook de rode zandduinen van Sossusvlei hebben veel indruk op mij gemaakt. We verbleven in een lodge direct in het park, waardoor we voor de meute bij de rode zandduinen aankwamen. De eerste voetafdrukken op het zandduin die ochtend waren van mij…….wow…geweldig! En toen ik al klimmend omhoog even achterom keek kwam de zon achter de zandduinen tevoorschijn! Ik kan met geen pen dit overweldigende gevoel beschrijven. Ik hoog op het zandduin terwijl de wereld beneden aan mijn voeten lag. Persoonlijk vind ik het een must om in of dichtbij de ingang van het park te overnachten, het biedt veel voordelen. Ben ik in de omgeving van Sossusvlei, dan stop ik steevast in Solitaire, hier wordt namelijk de allerbeste appeltaart van Afrika gebakken. Ja het klopt, het is een toeristische plek die in elk reisboek staat beschreven en op de kaart is gezet door de Nederlander Ton van der Lee, maar dat doet niets af aan die heerlijke taart. En het is er nog gezellig ook.

 

Zelf op safari door Etosha National Park 

En dan Etosha National Park, ideaal om met de huurauto door heen te rijden. Neem eten en drinken mee, zodat je de hele dag op pad kunt. Want wat is het leuk en spannend tegelijk om zelf wild te spotten. Ik geniet altijd bij de waterdrinkplaatsen….gewapend met verrekijker tuur ik naar de bosjes om te kijken of er wild in aantocht is. Het is nooit gegarandeerd, Etosha is immers geen dierentuin. Neem de tijd, want het kan rustig een uur duren zonder dat er maar iets gebeurd en net op het moment dat je denkt “het is mooi geweest, we gaan verder” kan het zo maar zijn dat er een 50-tal olifanten rustig op hun doel aflopen: water! Hoewel ik al vaak op safari ben geweest beschik ik natuurlijk niet over de ‘bush-ogen’ die gidsen hebben, daarom adviseer ik altijd om zeker één keertje georganiseerd op pad te gaan, zodat je zeker weet dat de leeuwentroep niet voorbij gereden wordt.

    

 

Rondreis met een huurauto door Namibië

Omdat 90% van Namibië onverhard is, is het van belang om een auto te huren die hoger op de weg ligt. Mijn advies is: bezuinig liever af en toe op een goedkopere hotelovernachting dan op de auto. Hoewel wij altijd voor een goed uitgebalanceerd reisschema zorgen breng je toch heel wat uurtjes in de huurauto door. Een 4-wielenaangedreven auto is niet noodzakelijk, maar bijvoorbeeld onze Renault Duster of gelijkwaardig (SUV) is een prettige auto voor onbezorgd rondreizen.       


Reistips Namibië

 • Neem eten en drinken mee als u zelf door Etosha National Park rijdt en stop bij een waterdrinkplaats om wild te spotten.
 • Boek vooraf een excursie naar de Himba’s, bijzonder interessant
 • Visliefhebbers kunnen aan de kust in Swakopmund genieten van verse vis 
 • U rijdt aan de linkerkant van de weg
 • Wacht niet met tanken tot het streepje rood is, niet overal zijn benzinestations.
 • Koop een tray met water, want genoeg drinken is belangrijk

 

Ben je benieuwd geworden en wil je ook verliefd worden op Namibië tijdens een prachtige rondreis? Neem snel contact met ons op en wij helpen je met het plannen van jouw Namibië vakantie!

 

Ingrid,

Van Verre

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
 • Ingrid Ypema
  26-4-2018
  Beste Jos, Dank je wel voor het mooie compliment. Het gaat een bijzondere en prachtige reis worden. Heel blij dat jullie ook mijn advies hebben opgevolgd en zolang voor vertrek de reis hebben geboekt. Nu zitten jullie in Namibië op de meest betoverende plekjes. Geniet nog even van de voorpret en we spreken elkaar vast nog voor vertrek. Hartelijke groet, Ingrid
 • Jos
  24-4-2018
  Beste Ingrid, zojuist je Namibië blog gelezen. We worden na het lezen hiervan steeds enthousiaster. Nogmaals bedankt voor het organiseren van onze geweldige Namibiëreis welke in september eindelijk gaat plaats vinden. We hebben deze reis op jouw aanraden al bijna een jaar geleden gereserveerd omdat de bijzondere lodges al zo snel zijn volgeboekt. Je had helemaal gelijk en hebt ontzettend je best gedaan om toch alles voor elkaar te krijgen. Echt top! Nogmaals heel hartelijk bedankt.
 • Ingrid Ypema
  26-6-2017
  Beste Jacqueline, Wat leuk om te horen en hartelijk dank voor het compliment. Ik heb even naar uw reisschema gekeken en weet zeker dat u een geweldige reis gaat maken en aan het einde van de rondreis zegt...... wij zijn ook verliefd op Namibië!
 • Jacqueline
  24-6-2017
  Onwijs leuk om te lezen! We hebben net onze reis naar Namibië bij jullie geboekt en geniet nu al van alle verhalen en kijken er erg naar uit om alles zelf mee te beleven!