Bouwsteen Op safari in Etosha

In Etosha geeft Namibië haar overweldigende dierenwereld prijs. In uw auto speurt u over onverharde wegen naar groot wild, waaronder buffels, neushoorns, leeuwen, zebra’s, jachtluipaarden, wildebeesten, koedoes, antilopen, hyena’s en kolossale olifanten. Bij de waterpoelen lijkt het soms net de Ark van Noah als talrijke beesten, groot en klein, gebroederlijk hun dorst lessen.

In het regenseizoen vult de doorgaans kurkdroge onmetelijke zoutpan zich voor korte tijd met water en trekken flamingo’s, pelikanen en honderden andere vogels, maar ook zebra’s, neushoorns en springbokken massaal naar de oevers. Heeft u uw verrekijker in de aanslag?

Wat maakt deze reis bijzonder
Safari
Waterdrinkplaatsen
Cheetah opvang
Namibië
Ingrid
Ik ben Ingrid en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Prijsindicatie: vanaf € 620,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Op safari in Etosha

Dag 1      Etosha

Dag 2      Etosha

Dag 3      Etosha

 

Dag 4      Okonjima

Dag 5      Windhoek

100% maat werk

Dag 1 Windhoek – Etosha

U neemt deze ochtend uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels.

De komende dagen is het safari en wilde dieren wat de klok slaat. De B1 en C38 autowegen leiden u via Otjiwarongo en Outjo naar het fabuleuze Etosha National Park, het pareltje van Namibië. Het gebied is zo groot als Nederland en er leven meer dan honderd verschillende zoogdieren en talrijke vogelsoorten. Rekent u op ongeveer vijf uur rijden, 450 kilometer, inclusief stops onderweg.

 

Overnachting in Etosha.

Inclusief huurauto

Dag 2 Etosha

drinkende kudde zebra Track Trails foto(12) Etosha safari leeuw (13)

Ondanks een kurkdroge winter heeft Etosha een zeer rijk dierenleven met meer dan 114 beschermde diersoorten. Een groot deel van dit vlakke reservaat wordt in beslag genomen door de Etosha Pan, een zoutmeer dat alleen in de regentijd water bevat. U heeft de gehele dag de tijd om met uw auto het park te verkennen. Zebra, wildebeest, giraffe, olifant, kudu, springbok, impala en overige antilopen, met een beetje geluk treft u ze allemaal. U mag niet harder dan 60 km/u rijden.

 

Overnachting in Etosha.

Inclusief huurauto

Dag 3 Etosha

Van de jagers zijn voornamelijk de leeuw en het jachtluipaard actief met in hun kielzog de hyena. Naast wild huisvest Etosha meer dan 340 vogelsoorten, variërend van kleurrijke bijeneters, roze flamingo’s tot de grote kori bustard.

 

Overnachting in Etosha.

Inclusief huurauto

Dag 4 Etosha – Okonjima

Okonjima Africat Foundation (10) Okonjima (10) Okonjima (10)

Wat lang geleden nog een veehouderij was, is nu Okonjima Nature Reserve. Een uniek natuurgebied met de markante Omboroko bergen als decor. Okonjima betekent ‘plaats van de bavianen’ in de lokale Herero-taal. Het is echter een ander dier dat hier de scepter zwaait. Dit is de plek waar de AfriCat Foundation is gevestigd, die zich bezig houdt met de bescherming, opvang en onderzoek naar jachtluipaarden. Namibië heeft namelijk de grootste, in het wild levende, jachtluipaardenpopulatie ter wereld. Tijdens uw verblijf komt u van alles te weten over dit opvangproject en komt u oog in oog met deze sierlijke katachtigen. Wat een bijzondere plek! U rijdt vandaag ongeveer vier uur, grofweg 315 kilometer. 

 

Overnachting in Okonjima.

Inclusief  huurauto

Dag 5 Okonjima - Windhoek

De ochtend kunt u nog naar hartenlust doorbrengen in Okonjima. De luchthaven van Windhoek ligt op zo’n drie uur rijden, 260 kilometer. Bij aankomst levert u uw huurauto in.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën