Eten in Maleisië: de steamboat
Gionne (4)

Eten in Maleisië: de steamboat

Gionne van Wijnen Maleisie 24-11-2016

Iedere keer als ik een ‘steamboat’ op het menu zie staan in zo’n leuk lokaal restaurantje in Maleisië moet ik aan Sinterklaas denken. Al heeft die beste man er verder helemaal niets mee te maken. Houdt u, net als ik, van lekker eten en lang tafelen, dan raad ik aan een avondje (of twee) aan te schuiven in één van de vele restaurantjes waar dit wordt aangeboden. Grote kans dat u midden tussen de locals zit; u kijkt uw ogen uit.

 

Eten in Maleisië

Met het hele gezin samen uit eten gaan is in Maleisië heel gebruikelijk. Een echt sociale activiteit. Als u een steamboat bestelt dan komt er een brander op tafel met een grote pan gloeiend hete bouillon. Let op: als u spicy besteld is de bouillon ook echt pittig. De rode pepertjes drijven erin. En dan aan de slag. Borden vol verse groenten, vlees (veelal kip) en/of vis worden op tafel gezet. Met een netje laat u dit zakken in de bouillon, en als het gaar is vist u het er weer uit. En dan natuurlijk met stokjes uw hapjes opeten.

 


Steamboat Maleisië 

De steamboat komt uit de Chinese keuken en bestaat al meer dan 1000 jaar. En in die 1000 jaar zijn er wel honderden variaties verzonnen. Het verschil zit vooral in de bouillon (of eigenlijk meer soep) die wordt gebruikt. Dus het wordt zeker niet saai om meerdere keren te gaan steamboaten tijdens uw rondreis Maleisië

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.