Eten in Maleisië: de steamboat
Gionne (4)

Eten in Maleisië: de steamboat

Gionne, Van Verre Algemeen 5-4-2019

Maleisië is niet alleen mooi om doorheen te reizen, het eten is ook om je vingers bij af te likken. Uit eten gaan is in Maleisië erg normaal. De Maleisiërs koken zelden thuis. Één van de redenen is dat uit eten gaan meestal goedkoper is dan dat je de ingrediënten in de supermarkt koopt. Een nog belangrijkere reden is dat het een onderdeel is van de Maleisische cultuur, uit eten gaan met je hele familie. De Maleisische keuken proeven is een echte aanvulling op jouw rondreis Maleisië

 

Maleisische snacks      Rijst gerecht Maleisië      

 

Eten in Maleisië

Het eten in Maleisië vind ik heerlijk. Ik ben helemaal gek op de ‘steamboat’. Iedere keer als ik een ‘steamboat’ op het menu zie staan in zo’n leuk lokaal restaurantje in Maleisië wil ik daar eten want dan weet ik dat ik eigenlijk altijd goed zit. Hou jij, net als ik, van lekker eten en lang tafelen, dan raad ik je aan een avondje (of twee) aan te schuiven in één van de vele restaurantjes waar dit wordt aangeboden. Grote kans dat je dan midden tussen de locals zit; je kijkt je ogen uit. Een echte belevenis tijdens je rondreis door Maleisië.

Gionne aan het steamboaten


Steamboat Maleisië

Met het hele gezin samen uit eten gaan is in Maleisië heel gebruikelijk. Een echt sociale activiteit. Als je een steamboat bestelt dan komt er een brander op tafel met een grote pan gloeiendhete bouillon. Let op: als je spicy besteld is de bouillon ook echt pittig. De rode pepertjes drijven erin.

Dan aan de slag. Borden vol verse groenten, vlees (veelal kip) en/of vis worden op tafel gezet. Met een netje laat je dit zakken in de bouillon, en als het gaar is vis je het er weer uit. En dan natuurlijk met stokjes de lekkere hapjes opeten.

 

De steamboat komt uit de Chinese keuken en bestaat al meer dan 1000 jaar. In die 1000 jaar zijn er wel honderden variaties verzonnen. Het verschil zit vooral in de bouillon (of eigenlijk meer soep) die wordt gebruikt. Dus het wordt zeker niet saai om meerdere keren te gaan steamboaten tijdens je rondreis Maleisië. 

Een klant aan het steamboaten in Maleisië       

 

De rondreis Authentiek West-Maleisie biedt meer dan genoeg kansen om de heerlijke Maleisische keuken te ontdekken. Neem vooral contact met ons op voor wat leuke restauranttips of meer informatie over een rondreis Maleisië. 

 

Gionne,

Van Verre