Bouwsteen Dieren spotten in Tabin

Te voet verkent u het prachtige Tabin Wildlife Reservaat, de gids wijst u op de bijzondere en vele plantensoorten. Ook kent het gebied een rijke fauna. Het is een jungle-gebied, zoals velen zich voor ogen hebben: rivieren, bergen, dichte begroeiing, junglegeluiden.

Wat maakt deze reis bijzonder
Dichte jungle
De Borneo big 5 spotten
Maak een nachtsafari per jeep
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 1020,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Dieren spotten in Tabin

Dag 1      Kota Kinabalu

Dag 2      Kota Kinabalu - Tabin Wildlife Reservaat 

Dag 3      Tabin Wildlife Reservaat

Dag 4      Vertrek Tabin Wildlife Reservaat

100% maat werk

Dag 1 Naar Kota Kinabalu

U wordt bij de luchthavan van Kota Kinabalu opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Kota Kinabalu
Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah. Er wonen bijna 600.000 inwoners in de stad, die aan zee ligt. Het is een moderne stad. Veel oude gebouwen zijn door de Japanse bezetter in de Tweede Wereldoorlog verwoest en daarna is de hele stad weer opgebouwd. Er zijn moderne shoppingmalls, maar gelukkig ook nog gezellige avond- en nachtmarkten. Loop daar zeker even heen! Vanaf Signal Hill heeft u een mooi uitzicht over de stad en de eilanden voor de kust. Enkele interessante monumenten zijn de staatsmoskee (met op de koepel een schitterend blauwgoud mozaïek) en het hypermoderne Sabah Foundation gebouw van glas en elastisch staal. Met kinderen kunt u naar Lok Kawi, een soort dierentuin met alle diersoorten die typerend zijn voor Sabah. Op zondag is er een grote markt in Kota Kinabalu. Een aanrader: ga ’s avonds naast de markt op één van de leuke terrasjes een hapje eten. Alleen al in Kota Kinabalu zou u langere tijd kunnen verblijven en vanuit de stad allerlei uitstapjes maken. Zo is het Mount Kinabalu Park een mooie tuin om te bekijken; of u kunt de berg beklimmen. Als u lekker actief bezig wilt zijn kunt u een fietstocht in de omgeving van Kota Kinabalu maken, of gaan raften. Rust heeft u tijdens een tochtje met een stoomtrein. Of u gaat een dagje naar het strand; net buiten Kota Kinabalu ligt het mooie stadsstrand Tanjung Aru, maar u kunt ook op een bootje stappen en overvaren naar één van de eilandjes voor de kust. Op zondag kunt u naar de markt van Kota Belud. Andere opties zijn nog een kookcursus en een tochtje naar één van de eilandjes voor de kust.

 

Overnachting in Kota Kinabalu.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Kota Kinabalu - Tabin Wildlife Reservaat

Borneo 078(13)

U wordt erg vroeg bij uw hotel in Kota Kinabalu opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Vanaf Kota Kinabalu vliegt u met een vroege ochtendvlucht naar Ladad Datu.

U wordt in Lahad Datu opgehaald en naar het kantoor van het Tabin Wildlife Resort gebracht. Hier verzamelt het kleine groepje reizigers zich, waarmee u gezamenlijk in ongeveer twee uur rijden naar het Tabin Wildlife reservaat wordt gebracht (het kan dus zijn dat u even moet wachten). Een mooie rit, deels over een onverharde weg (hobbelen dus).

Bij aankomst dient u zich te registreren en heeft u even de gelegenheid bij te komen van de rit. In de middag bezoekt u de Lipad modder-vulkaan, deze is dicht bij het basiskamp van Tabin gelegen. Na een trekking van 20 minuten door de jungle komt u aan bij het hoger gelegen kale gedeelte van de modder-vulkaan die er om bekend staat vaak te worden bezocht door herten, everzwijnen en verschillende soorten vogels. Kijkt u vooral naar de vele verschillende pootafdrukken die hier te vinden zijn en probeer er achter te komen welke afdrukken bij welke diersoort horen. Voor de avontuurlijk ingestelde personen is hier de mogelijkheid om te experimenteren met vulkanische modder, die er om bekend staat te zorgen voor een fijne teint (tja…). Na het diner zullen er nachtactiviteiten worden ondernomen waarbij u nachtdieren en vogels kunt spotten.

 

Overnachting in het Tabin Wildlife Reservaat.

Inclusief lunch, diner, transfer, binnenlandse vlucht, Engelssprekende gids en entreegelden

 

Dag 3 Tabin Wildlife Reservaat

Borneo-bloem(8) Borneo-tabin-nationalpark568(8) Borneo-tabin-slang(8)

Vandaag trekt u door de weelderige groene natuur, die bekend staat om zijn rijke diversiteit aan planten en dieren, om vervolgens bij de Lipad waterval aan te komen. Neemt u vooral een duik in de poel en geniet van de verfrissende spetters van de waterval. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de omliggende vegetatie te bewonderen of enkel te ontspannen en te genieten. In de middag keert u terug naar de basis. Bij schemer kunt u genieten van het aanzicht van vele verschillende vogels in het reservaat. Na het diner zullen er nachtactiviteiten worden ondernomen in een ander gedeelte van het reservaat waarbij u nachtdieren en vogels kunt spotten.

Opmerking: Tabin ligt in secundair oerwoud en aan de rand van een palmolie plantage (die u ziet liggen). De wandelingen die u in Tabin maakt zijn door secundair oerwoud en niet door primair oerwoud. (Secundair bos is bos dat is ontstaan nadat door een menselijke ingreep, zoals kappen of oogsten waardoor primair bos verloren is gegaan.) 

 

Overnachting in het Tabin Wildlife Reservaat.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Tabin Wildlife Reservaat vertrek

Na het ontbijt kunt u nog een wandelingetje maken in de omgeving. Na de lunch wordt u naar Lahad Datu gebracht.

 

Inclusief ontbijt, lunch en transfer.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën