Bouwsteen Schildpadden en orang-oetans

Een prachtige bouwsteen waarbij u grote kans heeft om twee machtige diersoorten te zien; zowel zeeschildpadden als orang-oetans. U overnacht op het eiland Selingan, waar ’s avonds zeeschildpadden het strand opkruipen om hun eitjes te leggen. Een bijzonder natuurfenomeen om te aanschouwen.

En daarna bezoekt u ook nog het orang-oetan opvangcentrum bij Sepilok. Hier slingeren orang-oetans door de bomen naar de voederplaats, waar deze in het wild levende dieren bijgevoerd worden.

Schildpadden die eieren leggen
Idyllisch bounty eiland
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.

Reis van dag tot dag: Schildpadden en orang-oetans

Dag 1      Naar Sandakan

Dag 2      Sandakan - Selingan Turtle Island

Dag 3      Vertrek Selingan Turtle Island en bezoek Sepilok

100% maat werk

Dag 1 Naar Sandakan

U wordt bij uw hotel of bij de luchthaven van Sandakan opgehaald en naar uw hotel in Sandakan gebracht.

 

Informatie Sandakan:
De stad Sandakan is in 1879 gesticht. Voor die tijd was het een nederzetting die Kampung German heette, genoemd naar Duitse handelaren die er verbleven en wapens aan de sultan van Sulu leverden. In 1884 werd Sandakan de hoofdstad van Sabah. De stad trok handelaren, immigranten, smokkelaars en piraten uit heel de wereld. Zij kwamen af op de gunstige ligging van de haven en de stad, die beschut gelegen zijn in een baai en tussen de heuvels. Ook was het hoofdkwartier van de British North Borneo Company er gevestigd. Het Death March Monument herinnert aan het wrede gedrag van de bezetters. In 1944 werden 2.400 geallieerden gedwongen een moordende mars door het oerwoud te maken. Slechts zes gevangenen overleefden de tocht. In de Tweede Wereldoorlog is de stad plat gebombardeerd. Tegenwoordig is het een exportcentrum voor onder andere rotan, hardhout en palmolie.

 

Overnachting in Sandakan.

Inclusief transfer

Dag 2 Sandakan - Selingan Turtle Island

maleisie-selinganisland-schildpad(8) Sabah-Selingan-turtletrailsatsunset(8) Borneo 104(8)

U wordt bij uw hotel in Sandakan opgehaald en naar de pier gebracht. U vaart vervolgens naar Selingan Turtle Island. U kunt hier na de lunch fijn ontspannen aan het strand. ’s Avonds met een Park Ranger op zoek naar de schildpadden, de zogenaamde green turtles. De kans is groot dat u ziet hoe deze reuzenschildpadden hun eieren leggen in het zand. Als er eieren zijn uitgekomen kunt u ook het uitzetten van de schattige baby-schildpadjes meemaken.

 

Informatie over de schildpadden:

Het Turtle Islands National Park omvat de eilanden Selingan, Bakungan, Kecil en Gulisan en is gelegen in de Sulu Zee. Het is de grootste broedplek voor zeeschildpadden in Zuidoost Azië. Het Turtle Island-reservaat ligt op het eiland Selingan, 40 kilometer van de kust. U vaart er in ongeveer een uur naar toe. De kans dat u de dieren uit zee het strand op ziet kruipen om eieren te leggen is heel groot, zeg maar 95 %. Fotograferen met flits is verboden tussen 18.00 en 06.00 uur.

Overnachting op het eiland Selingan.

Inclusief lunch, diner, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Selingan Turtle Island - Sepilok

U vaart 's ochtends vroeg terug naar Sandakan. Bij de pier wordt u opgewacht en in ongeveer een half uur naar de jungle rond het Sepilok orang-oetan opvangcentrum gebracht. U wandelt naar de voederplaats, waar de dieren rond 10.00 uur samenstromen. Het centrum is gelegen in een mooi regenwoud van ongeveer 43 vierkante kilometer. In 1964 werd het gebied aangewezen als reservaat voor de prachtige intelligente dieren. Het wereldberoemde reservaat brengt de bezoeker in nauw contact met de opmerkelijke orang-oetans, die zijn bevrijd uit gevangenschap, gered uit delen van het oerwoud die gekapt zijn ten behoeve van de landbouw of achtergelaten door hun ouders. Orang-oetans vormen een beschermde diersoort. Het voornaamste doel van het centrum is het terugzetten van de dieren in het oerwoud. Na de lunch worden nog het Rainforest Discovery Centre met een mooie botanische tuin en canopywalk (hangbruggen hoog tussen de bomen). Ook het Sandakan Memorial Park wordt kort bezocht voordat u naar uw hotel of naar de luchthaven van Sandakan wordt gebracht.

 

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën