Bouwsteen Uw eigen “Expeditie Robinson”

Pulau Tiga is een schitterend tropisch eilandje om een paar dagen door te brengen. De Amerikaanse versie van “Expeditie Robinson” werd hier opgenomen; en dat zegt genoeg! Wij beloven u wel dat uw eigen expeditie naar dit idyllische eiland makkelijker is en dat u hier heerlijk zult eten! Pulau Tiga is een prettige plek om te ontspannen en te genieten van zon, zee en strand.

Tropisch eilandje
Genieten van zon, zee en strand
Ongerepte flora en fauna
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

De reis van dag tot dag: Uw eigen "Expeditie Robinson"

Dag 1      Naar Kota Kinabalu

Dag 2      Kota Kinabalu - het eiland Tiga

Dag 3      Het eiland Tiga

Dag 4      Vertrek van het eiland Tiga

100% maat werk

Dag 1 Naar Kota Kinabalu

U wordt bij de luchthavan van Kota Kinabalu opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Kota Kinabalu:
Kota Kinabalu is de huidige hoofdstad van Sabah. De stad heette voor de oorlog Jesselton, maar werd door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog door bombardementen met de grond gelijk gemaakt. In de jaren tachtig en negentig zijn de gebouwen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Eén van die moderne gebouwen is de futuristische glazen toren van de Sabah Foundation. Het Sabah State Museum is een bezoek waard. U kunt leuk wandelen langs de waterkant, door een dorp -boven het water- gebouwd op palen. Halverwege vindt u er de Central Market. ’s Ochtends koopt u hier verse vis en fruit of groente van de Kadazan-vrouwen. Voor een mooi uitzicht gaat u naar de top van Signal Hill. Ook de fraaie staatsmoskee is een bezoekje waard. U kunt zonnebaden op het strand van Tanjung Aru. Hier bevinden zich vele restaurantjes en eetstalletjes.

 

Overnachting in Kota Kinabalu.

Inclusief transfer

Dag 2 Kota Kinabalu - het eiland Tiga

In ongeveer 3 uur wordt u van uw hotel in Kota Kinabalu naar het havenplaatsje Kuala Penyu gebracht. Kuala Penyu is een klein vissersdorp. Vanaf Kuala Penyu vaart u in ongeveer 40 minuten over naar Pulau Tiga. De boot gaat twee keer per dag, in de ochtend en halverwege de middag.

 

Informatie Pulau Tiga:

Ongeveer 100 jaar geleden is het eiland (Pulau) Tiga ontstaan na een vulkanische eruptie voor de kust van Borneo. Pulau Tiga betekent “derde eiland”. Het is een onbewoond eiland, bekend geworden door de Amerikaanse editie van het programma Expeditie Robinson. Er is één resort op het eiland waar u kunt verblijven. Het massatoerisme heeft Pulau Tiga gelukkig nog niet ontdekt. Het eiland biedt meer dan strand alleen. U kunt mooie wandelingen maken over het eiland. De flora en fauna zijn prachtig en ongerept. Er zijn ook enkele bijzondere vogelsoorten. Midden op eiland vindt u modderbaden waar de modder omhoog borrelt. Neemt u hierin vooral een bad, en daarna snel naar de zee voor een verfrissende duik. U kunt ook duiken en snorkelen op slechts enkele meters van de kust, maar het koraal is wel aangetast. Er zijn mooiere plekken op Sabah om de onderwaterwereld te ontdekken.

Overnachting op het eiland Tiga.

Inclusief diner, transfer en boottocht

 

Dag 3 Het eiland Tiga

knalrodevogel(8) borneo-localebevolking14(8) Sabah-PulauTiga-woodenjettyatsunset(8)

Genieten van de heerlijke rust op het eiland of u maakt vandaag een tochtje per boot van slechts enkele minuten naar Kalampunian Damit Island (dit tochtje boekt en betaalt u ter plaatse). Hier is een broedplaats voor honderden gestreepte zeeslangen. Neemt u een handdoek, petje/hoed, insectenspray, een flesje water, zwemspullen en zonnebrand mee.

 

Overnachting op het eiland Tiga.

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 4 Vertrek van het eiland Tiga

Als u gisteren niet naar Kalampunian Damit Island bent geweest, kunt u daar deze ochtend nog naar toe. Aan het einde van de ochtend bent u dan weer terug op Pulau Tiga. Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen van dit tropische paradijsje.In 40 minuten vaart u terug naar het vasteland van Sabah. U arriveert in Kuala Penyu. Per minibusje wordt u in ongeveer 3 uur teruggebracht van de aanlegsteiger van Kuala Penyu naar de luchthaven van Kota Kinabalu.

 

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën