Bouwsteen Uw eigen “Expeditie Robinson”

Pulau Tiga is een schitterend tropisch eilandje om een paar dagen door te brengen. De Amerikaanse versie van “Expeditie Robinson” werd hier opgenomen; en dat zegt genoeg! Wij beloven u wel dat uw eigen expeditie naar dit idyllische eiland makkelijker is en dat u hier heerlijk zult eten! Pulau Tiga is een prettige plek om te ontspannen en te genieten van zon, zee en strand.

Wat maakt deze reis bijzonder
Tropisch eilandje
Genieten van zon, zee en strand
Ongerepte flora en fauna
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 470,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Uw eigen "Expeditie Robinson"

Dag 1      Naar Kota Kinabalu

Dag 2      Kota Kinabalu - het eiland Tiga

Dag 3      Het eiland Tiga

Dag 4      Vertrek van het eiland Tiga

100% maat werk

Dag 1 Naar Kota Kinabalu

U wordt bij de luchthavan van Kota Kinabalu opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Kota Kinabalu: 
Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah. Er wonen bijna 600.000 inwoners in de stad, die aan zee ligt. Het is een moderne stad. Veel oude gebouwen zijn door de Japanse bezetter in de Tweede Wereldoorlog verwoest en daarna is de hele stad weer opgebouwd. Er zijn moderne shoppingmalls, maar gelukkig ook nog gezellige avond- en nachtmarkten. Loop daar zeker even heen! Vanaf Signal Hill heeft u een mooi uitzicht over de stad en de eilanden voor de kust. Enkele interessante monumenten zijn de staatsmoskee (met op de koepel een schitterend blauwgoud mozaïek) en het hypermoderne Sabah Foundation gebouw van glas en elastisch staal. Met kinderen kunt u naar Lok Kawi, een soort dierentuin met alle diersoorten die typerend zijn voor Sabah. Op zondag is er een grote markt in Kota Kinabalu. Een aanrader: ga ’s avonds naast de markt op één van de leuke terrasjes een hapje eten. Alleen al in Kota Kinabalu zou u langere tijd kunnen verblijven en vanuit de stad allerlei uitstapjes maken. Zo is het Mount Kinabalu Park een mooie tuin om te bekijken; of u kunt de berg beklimmen. Als u lekker actief bezig wilt zijn kunt u een fietstocht in de omgeving van Kota Kinabalu maken, of gaan raften. Rust heeft u tijdens een tochtje met een stoomtrein. Of u gaat een dagje naar het strand; net buiten Kota Kinabalu ligt het mooie stadsstrand Tanjung Aru, maar u kunt ook op een bootje stappen en overvaren naar één van de eilandjes voor de kust. Op zondag kunt u naar de markt van Kota Belud. Andere opties zijn nog een kookcursus en een tochtje naar één van de eilandjes voor de kust.

 

Overnachting in Kota Kinabalu.

Inclusief transfer

Dag 2 Kota Kinabalu - het eiland Tiga

In ongeveer 3 uur wordt u van uw hotel in Kota Kinabalu naar het havenplaatsje Kuala Penyu gebracht. Kuala Penyu is een klein vissersdorp. Vanaf Kuala Penyu vaart u in ongeveer 40 minuten over naar Pulau Tiga. De boot gaat twee keer per dag, in de ochtend en halverwege de middag.

 

Informatie Pulau Tiga:

Ongeveer 100 jaar geleden is het eiland (Pulau) Tiga ontstaan na een vulkanische eruptie voor de kust van Borneo. Pulau Tiga betekent “derde eiland”. Het is een onbewoond eiland, bekend geworden door de Amerikaanse editie van het programma Expeditie Robinson. Er is één resort op het eiland waar u kunt verblijven. Het massatoerisme heeft Pulau Tiga gelukkig nog niet ontdekt. Het eiland biedt meer dan strand alleen. U kunt mooie wandelingen maken over het eiland. De flora en fauna zijn prachtig en ongerept. Er zijn ook enkele bijzondere vogelsoorten. Midden op eiland vindt u modderbaden waar de modder omhoog borrelt. Neemt u hierin vooral een bad, en daarna snel naar de zee voor een verfrissende duik. U kunt ook duiken en snorkelen op slechts enkele meters van de kust, maar het koraal is wel aangetast. Er zijn mooiere plekken op Sabah om de onderwaterwereld te ontdekken.

Overnachting op het eiland Tiga.

Inclusief diner, transfer en boottocht

 

Dag 3 Het eiland Tiga

knalrodevogel(8) borneo-localebevolking14(8) Sabah-PulauTiga-woodenjettyatsunset(8)

Genieten van de heerlijke rust op het eiland of u maakt vandaag een tochtje per boot van slechts enkele minuten naar KalampunianDamit Island (dit tochtje boekt en betaalt u ter plaatse). Hier is een broedplaats voor honderden gestreepte zeeslangen. Neemt u een handdoek, petje/hoed, insectenspray, een flesje water, zwemspullen en zonnebrand mee.

 

Overnachting op het eiland Tiga.

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 4 Vertrek van het eiland Tiga

Als u gisteren niet naar KalampunianDamit Island bent geweest, kunt u daar deze ochtend nog naar toe. Aan het einde van de ochtend bent u dan weer terug op Pulau Tiga.Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen van dit tropische paradijsje.In 40 minuten vaart u terug naar het vasteland van Sabah. U arriveert in Kuala Penyu.Per minibusje wordt u in ongeveer 3 uur teruggebracht van de aanlegsteiger van Kuala Penyu naar de luchthaven van Kota Kinabalu.

 

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën