Ontdek Hakone met een Hakone Free Pass
Japan-Hakone-Meji-Shrine-Evelyn-Wendy-2023_1_652383

Ontdek Hakone met een Hakone Free Pass

Evelyn en Wendy Algemeen 9-3-2024

We hebben tijdens onze rondreis door Japan één hele dag om het gebied rondom Hakone ontdekken. Hakone wordt omgeven door prachtige natuur en is onderdeel van het Fuji-Hakone-Izu National Park. Deze regio staat bekend om de warmwaterbronnen, het prachtige landschap en uiteraard het uitzicht op Mount Fuji. 

 

Een treinrit met de Hakone Tozan Railway

 

Na een goede nacht slapen zijn we onderweg naar het treinstation van Hakone-Yumoto. Het is 15 minuten lopen en bij aankomst stappen we in de Hakone Railway, de oudste spoorlijn van Japan. Wij maken vandaag gebruik van de Hakone Free Pass. Wij raden zeker aan om deze pas aan te schaffen als je Hakone gaat bezoeken, je kunt hiermee namelijk gebruikmaken van alle treinen en bussen.

 

Wij reizen met de trein richting Gora, waar we bij de halte Chokoku-no-mori uitstappen om het Hakone Open Air Museum te bekijken. Dit kunstmuseum staat bekend om zijn mooie beeldenpark, waar je de Symphonic Sculpture en het Picasso Pavilion kunt bewonderen. Zelf waren wij het meest enthousiast over de Symphonic Sculpture, prachtig!

 

    

 

De trein naar Gora

 

Na het bezoek aan het museum nemen wij de trein naar Gora, waar we per cable car (een soort tandradspoorweg) naar Sounzan zijn gebracht. Het is een hele mooie rit met enkele stops bij kleine haltes. In Sounzan aangekomen zou de reis verder gaan met de Hakone Ropeway, een kabelbaan, die ons in ongeveer een half uur naar Lake Ashi zou brengen. Helaas ging deze trip niet door vanwege te harde wind. Wij wisten op dat moment niet welke wind er bedoeld werd want er stond geen zuchtje wind… maar better safe than sorry!

 

    

 

Bergmeer in Lake Ashi

 

We reizen weer terug naar Gora om vanaf daar per bus naar Lake Ashi te gaan. Als de bus aankomt, staat er al een behoorlijke rij mensen te wachten, dus we zijn blij als we een zitplaats kunnen bemachtigen. Wat een geluk hebben we, want deze rit is echt adembenemend mooi. Na ruim 45 minuten komen we aan bij Lake Ashi, en nu begrijpen we waarom de kabelbaan niet kon doorgaan, want het waait hier flink!

 

We stappen aan boord van een nostalgische boot en varen over Lake Ashi. Bij helder weer zouden we Mt. Fuji kunnen zien en, ja, we hebben geluk! Wanneer we de boot verlaten, kunnen we een deel van Mt. Fuji zien. Wel gedeeltelijk gehuld in een deken van mist, maar ze zeggen niet voor niets dat Mt. Fuji een verlegen berg is.

 

    

 

Meji Shrine

 

Ons volgende hoogtepunt in Hakone is een bezoek aan de Meiji Shrine. Deze shinto shrine komt uit 1920 en staat op wel een hele bijzondere locatie in het water. Het begint al donker te worden, dus we lopen stevig door om nog wat mooie foto’s te kunnen schieten. Het is echt een plaatje, en in de nabije omgeving is nog meer te zien, zoals verschillende tempels en pagodes. Na even rondgelopen te hebben, is het toch echt tijd om weer de bus terug te pakken. In een half uur zijn we weer terug in Hakone Yumoto.

 

We zijn helemaal koud geworden, dus bij aankomst in de accommodatie trakteren wij onszelf op een bezoek aan de hot onsen.Wat een kadootje is dat toch, lekker opwarmen in een bad van 40 graden!

 

    

 

Wil je ook Hakone ontdekken met de Hakone Free Pass? Wij adviseren je graag voor een vakantie Japan, neem hiervoor contact met ons op.

 

Evelyn & Wendy

 

Van Verre