5 bijzondere bergactiviteiten in Japan
Linuccia-in-Japan

5 bijzondere bergactiviteiten in Japan

Linuccia, Van Verre Algemeen 6-8-2019

Een groot deel van Japan bestaat uit berglandschap. Zodra je de stad uit reist kom je al snel in de bergen terecht. En doe dit ook zeker, want er zijn zoveel mooie plekken om te bezoeken tijdens een reis naar Japan. Het is dan ook lastig om een selectie te maken van de leukste plekken, maar ik heb toch geprobeerd om 5 bijzondere activiteiten uit te kiezen.

 

1. Tateyama Kurobe Alpine Route

Een unieke manier om de Japanse Alpen te verkennen. Laat je verrassen door de spectaculaire uitzichten. Je reist door het prachtige berglandschap met het openbaar vervoer, waarbij je gebruik maakt van kabelbanen, bussen en treinen. Onderweg zijn er verschillende wandelroutes uitgezet, van enkele uren tot een hele dag. Deze tocht kan gemaakt worden van half april tot begin november en ieder jaargetijde heeft zo z’n charme. In het voorjaar ligt er nog veel sneeuw en een bijzondere attractie is de sneeuwmuur die langs beide kanten van de weg tot 20 meter omhoog reikt. De zomer is ideaal voor het maken van wandelingen door het groene berglandschap. Als je de herfstkleuren wilt zien dan is oktober de beste maand. 

De Japanse Alpen

Japan Honshu Tateyama Kurobe Alpine Route     De sneeuwmuur in Japan     Japan Honshu Tateyama Kurobe Alpine Route

Met onze voorbeeld rondreis 'kennismaking met Japan' kom je in de Japanse Alpen.


2. Slapen bij de monniken op Mount Koya

Voor de één een spirituele ervaring, voor de ander een bijzonder inkijkje in de Japanse cultuur. Hoe dan ook is een overnachting in een tempel op Mount Koya een unieke ervaring. Je eet samen met de monniken volgens de boeddhistische gebruiken (lees: vegetarisch) ook woon je het ochtendgebed bij waarbij je getuige bent van een vuurritueel. De meeste toeristen verblijven maar één nacht, maar neem ook eens de tijd om te wandelen door de bossen langs de pelgrimsroutes of de eeuwenoude begraafplaats.

Ochtendgebed van de monniken     Pelgrimsroutes Mount Koya     Oude graven op Mount Koya

 

3. Zonsopkomst vanaf Mount Fuji

Mount Fuji mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Deze vulkaan is niet alleen de hoogste berg van Japan, het is ook één van de drie heilige bergen in Japan. Veel Japanners willen deze berg zeker één maal in hun leven beklimmen en verwacht dan ook niet dat je de enige bent die een trekking naar de top onderneemt. Het klimseizoen is kort (begin juli tot medio september) en iedereen wil tegelijk de vulkaan beklimmen, maar het is ook een bijzondere ervaring om met zoveel gelijkgestemde toeristen de top te bereiken en de zon te zien opkomen. Houd jij van een uitdaging? Dan mag het beklimmen van de Mount Fuji zeker niet ontbreken in jouw rondreis door Japan.

Als je minder sportief bent of juist liever van het uitzicht op de fotogenieke vulkaan wilt genieten, bezoek dan één van de plekken waarvandaan Mount Fuji zichtbaar is. Ik vind het natuurgebied Hakone een aanrader, hiervandaan is Mount Fuji te zien (bij helder weer) tijdens de boottocht op het Ashinoko-meer. En daarna lekker relaxen in één van de onsen!

Mount Fuji in Japan
Beklim de Mount Fuji in Japan

 

4. Vulkanische activiteit bij Mount Aso

Japan telt meer dan 100 actieve vulkanen en die vulkanische activiteit is overal in Japan zichtbaar. Verspreid door het hele land vind je hotspringresorts; dit zijn populaire vakantiebestemmingen voor de Japanners zelf. Hier komen zij tot rust in de vele onsen die het land rijk is. De zogenaamde ‘hells’ zijn niet geschikt om te baden. Je ziet de stoom uit het water opstijgen en op sommige plekken worden eieren gekookt in het borrelende water. 

 

Eén van de meest actieve vulkanen in Japan is Mount Aso, gelegen op het eiland Kyushu. De krater wordt regelmatig afgesloten vanwege vulkanische gassen, maar als je de krater wel kunt bezoeken wacht je een buitengewone ervaring. Deze enorme krater heeft een diameter van meer dan 25 km met daarin meerdere actieve vulkanen. Via een kabelbaan bereik je de krater van de vulkaan Nakadake en kun je een kijkje nemen in de rokende krater.

Krater Mount Aso     Mount Aso, Japan     Uitzicht Mount Aso, Japan

Bezoek Mount Aso met bouwsteen 'natuur en hotsprings op Kyushu'.

 

5. Skiën op Hokkaido

Weinig toeristen bezoeken Japan in de winter en het land staat, zeker bij Europeanen, niet bekend als wintersportbestemming. Maar Japan beschikt over vele wintersportgebieden. Op het hoofdeiland is Nagano een bekende plaats, vooral vanwege de Olympische Winterspelen die hier in 1988 zijn gehouden. Maar de meest ultieme sneeuwbestemming is toch wel Hokkaido. Het noordelijke eiland is ruim 4 maanden per jaar bedekt door een flinke laag sneeuw. De koude lucht vanuit Siberië zorgt voor veel sneeuwval; in sommige skigebieden kan wel 20 meter sneeuw per jaar vallen! Januari en februari zijn de beste maanden om te skiën en als je in februari gaat, bezoek dan ook zeker het Snow Festival in de hoofdstad Sapporo. Een week lang zijn er enorme ijssculpturen te zien in het park middenin de stad.

ijssculptuur in Sapporo     Hokkaido in de winter     skiën op Hokkaido

Ga je liever niet op wintersport op Hokkaido? In het voorjaar, zomer en het najaar is Hokkaido ook heel mooi. Bekijk bouwsteen 'ongerepte natuur op Hokkaido'.

Bloemenvelden op Hokkaido

Wil jij ook één van deze bijzondere bergactiviteiten meemaken tijdens een reis door Japan? Neem dan contact met ons op, dan gaan we samen aan de slag voor jouw vakantie naar Japan

 

Linuccia