Bouwsteen Natuur en hotsprings op Kyushu

Voeg het eiland Kyushu toe aan je reis door Japan. Kyushu wordt gekenmerkt door prachtige natuur met vulkanen, groene heuvels maar vooral veel warmwaterbronnen (onsen). Neem een ontspannend bad in Beppu, Yufuin en Kurokawa Onsen. Vanuit de trein van Yufuin naar Fukuoka geniet je op z’n best van het landschap. Fukuoka is een culinaire stad, die je prima op de fiets kunt ontdekken. Of maak een uitstapje naar Dazaifu.

Beste onsen ervaring
Ontdek de Beppu Hells
Prachtige treinreis vanaf Yufuin
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Natuur en hotsprings op Kyushu

Dag 1    Beppu

Dag 2    Kurokawa Onsen

Dag 3    Fukuoka

 

Dag 4    Fukuoka

Dag 5    Vertrek Fukuoka

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Beppu

Stad van de hotsprings

Beppu_Hotsprings_1_637351 Beppu_Hotsprings-69948d03

Je arriveert in Beppu, met de bijnaam “stad van de onsen”. Voor westerse toeristen is Beppu niet de meest interessante stad, maar het is leuk om te genieten in de warmwaterbronnen en de stad als uitgangspunt te nemen voor een verkenning van Kyushu. Of je nu naar een moderne spa of een traditioneel badhuis gaat, je komt helemaal tot rust in de baden.

De Umi Jigoku mag je ook niet overslaan tijdens een bezoek aan deze stad. Dit is de hel van Beppu: kokendheet water borrelt omhoog. De kobaltblauwe kleur van het water is fotogeniek. Maar er zijn ook donkere modderpoelen, zoals de Oonishi Bozu Hell. Kamado Jigoku vormt de basis van een legende waarbij rijst gekookt werd in het water dat 90 graden Celsius is. In totaal zijn er 7 bronnen. Ga lekker lunchen in de Kannawa wijk, het oudste deel van Beppu. Proef jigokumushi, een stoofpotje van lokale ingrediënten die gestoomd worden in het bronwater. Struin ook even rond in de gezellige winkeltjes. Wil je meer weten over Beppu en alle onsen, bezoek dan het Jigoku Onsen Museum.

 

Overnachting in Beppu.

Dag 2 Beppu – Yufuin - Kurokawa Onsen

Nog meer onsen

Neem de bus naar Yufuin, een geliefde vakantieplek voor Japanners. Ze badderen in de onsen die gevuld zijn met water dat aan de voet van de Mount Yufu naar boven borrelt. De busrit van Beppu naar Yufuin duurt maar een uurtje. Wandel door de hoofdstraat met tal van souvenirshops naar Lake Kinrinko. Vervolgens stap je weer in de bus (of je neemt een taxi) naar Kurokawa Onsen, een pittoresk stadje aan een rivier en aan de voet van een bergketen. Deze rit duurt ongeveer 1,5 uur. Japanners schuifelen in een yukata (soort pyjama voor overdag) door de straten van Kurokawa van de ene naar de andere onsen.

 

Overnachting in Kurokawa Onsen.

Inclusief ontbijt, diner, busticket

Dag 3 Kurokawa Onsen – Fukuoka

Eén van de mooiste treinritten door de natuur van Kyushu

Beppu-Hotsprings-8_mini Kurokawa-Onsen-5_mini Kurokawa-Onsen-warmwaterbad

Dompel jezelf nog even onder in het warme water van de hotsprings voordat je de bus terugneemt naar Yufuin. Daar aangekomen stap je in de Yufuin-no-Mori trein naar Fukuoka. Je maakt meerdere treinreizen in Japan, maar dit is een prachtige rit. Geniet van het uitzicht op de prachtige natuur. De treinrit duurt ongeveer 2 uur en 20 minuten.

 

Fukuoka bestaat uit twee delen, in 1889 zijn de steden Hakata en Fukuoka samengevoegd. Het centrum heet nog steeds Hakata. Rondom de ruïnes van het Fukuoka-kasteel kan je een mooie wandeling maken.

 

Overnachting in Fukuoka.

Inclusief ontbijt, trein, busticket

Dag 4 Fukuoka

Tips: bezoek Dazaifu of maak een fietstocht door Fukuoka

Niet ver buiten Fukuoka ligt Dazaifu, je bereikt Dazaifu in een half uur met de trein. Vanaf de oprichting in de 7e eeuw is Dazaifu ruim 500 jaar het administratieve centrum geweest van het eiland Kyushu. De ruïnes van de regeringsgebouwen herinneren nog aan deze tijd. Tegenwoordig is het een rustige stad met enkele mooie tempels en een interessant museum. Bezoek zeker de Dazaifu Tenmangu Shrine en de Komyozenji Tempel met 2 tuinen.

 

Of maak een begeleide fietstocht door Fukuoka.

 

Overnachting in Fukuoka.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Fukuoka, vertrek

Boeddhabeeld_in_Fukuoka_1_637394

Tot aan je vertrek heb je nog tijd om Fukuoka verder te verkennen.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën