Bouwsteen Natuur en hotsprings op Kyushu

Het binnenland van het eiland Kyushu kunt u uitstekend met de bus verkennen. Tijdens deze reis verblijft u op enkele mooie plekken die nog nauwelijks door westerse toeristen zijn ontdekt. In Takachiho kunt u een boottocht maken door de kloof. Aso is één van de meest actieve vulkanen in Japan.Zie de zwaveldampen uit het meer opstijgen. Ten slotte heerlijk ontspannen in één van de hotsprings in het sfeervolle dorpje Kurokawa Onsen.

Wandelen door weelderige natuur
Verblijf in een ryokan
Meest actieve vulkaan Japan
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Natuur en hotsprings op Kyushu

Dag 1      Takachiho

Dag 2      Takachiho

Dag 3      Aso

 

Dag 4      Aso

Dag 5      Kurokawa Onsen

Dag 6      Fukuoka

100% maat werk

Dag 1 Kumamoto - Takachiho

U gaat op eigen gelegenheid naar het busstation. U reist per bus van Kumamoto naar Takachiho. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Takachiho:

Takachiho is een belangrijke religieuze en spirituele plaats met vele legenden. De zonnegodin Amaterasu zou zich in een grot hebben verstopt vanwege de gemene grappen van haar broer. Vlakbij de grot staat nu de Amano Iwato Shrine. Als u richting de rivier loopt komt u langs een krachtplek, u herkent deze plek aan de duizenden stapels stenen die door pelgrims hier zijn neergelegd.

 

Overnachting  in Takachiho.

Inclusief diner, bus

Dag 2 Takachiho

Groene-en-wijde-omgeving-van-Takachiho(12) Ontdek-de-verstopte-watervallen-per-boot(12)

Erg spectaculair is een boottocht door de Takachiho Gorge. De rotswanden lijken op de schubben van een draak. Vanaf het water kunt u genieten van de mooie natuur en het contrast tussen de groene bladeren en de grijze rotsen. Halverwege de kloof stort het water omlaag vanaf de 17 meter hoge Minainotaki-waterval. Bij slecht weer is niet mogelijk om de boottocht te maken, in dat geval biedt een wandeling langs de rivier uitkomst. Een van de paden langs de rivier leidt naar de fraaie (maar sobere) Shinto-schrijn van Takachiho. Het heiligdom ligt in een vredig bos, omringd door hoge ceders.

 

Overnachting in Takachiho.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 3 Takachiho - Aso

Vanaf vandaag maakt u gebruik van de Sun Q Pass. Met deze buspas kunt 4 opeenvolgende dagen onbeperkt gebruik maken van bijna alle lokale bussen en lange-afstandsbussen op het eiland Kyushu. Voor lange-afstandsbussen is een stoelreservering verplicht, u kunt ter plekke kosteloos plaatsen reserveren. U gaat op eigen gelegenheid naar het busstation. U reist per bus van Takachiho naar Kumamoto. Hier dient u over te stappen op een andere bus naar Aso. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Mount Aso:

Aso is een klein bergdorpje waar ook de gelijknamige, actieve vulkaan te vinden is. Bussen vertrekken vanaf het station en brengen u in ongeveer 30 minuten naar de vulkaan. Het laatste stukje tot aan de krater gaat u met een kabelbaan. Aso is één van de meest actieve vulkanen in Japan en het gebied rondom de krater wordt regelmatig gesloten vanwege vulkanisch gas. De kabelbaan is dan ook niet operationeel.

 

Overnachting in Aso.

Inclusief ontbijt, diner, bussen

Dag 4 Mount Aso

Hike-naar-de-top-van-Mount-Aso(11)

Vandaag heeft u de tijd voor een bezoek aan Mount Aso. Deze vulkaan heeft één van de grootste kraters ter wereld. De krater heeft een diameter van ongeveer 25 kilometer. Vanaf Mount Nakadake, gelegen in de krater, kijkt u uit over de krater. Mount Nakadake is bereikbaar met een kabelbaan. Iets verderop is een met gras bedekte vlakte met grazende koeien; Kusasenri genoemd. Van maart tot half december kunt u een tocht per paard te maken. Er is hier ook een museum, het Aso Volcano Museum, waar uitleg wordt gegeven over de vulkaan. U kunt een wandeling maken bij de vulkaan Komezuka. Hier zijn enkele wandelroutes uitgezet rondom de vulkaan.

 

Vanaf het busstation, Asosan Nishi Station, kunt u met de kabelbaan de kraterrand van Mount Nakadake bereiken. De kabelbaan is niet altijd in gebruik, meestal worden er dan bussen ingezet. U kunt ook lopen vanaf het busstation naar de krater, dit is een wandeling van ongeveer een half uur. Informeert u ter plekke of het veilig is om de vulkaan te bezoeken. Als de vulkaan actief is of er zijn hoge concentraties vulkanische gassen, dan worden de wegen en kabelbaan gesloten. 

 

Overnachting nabij Mount Aso.

Inclusief ontbijt, diner, bussen

Dag 5 Aso - Kurokawa Onsen

U gaat op eigen gelegenheid naar het busstation. U reist per bus van Aso naar Kurokawa Onsen. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Kurokawa Onsen:

Verscholen in de prachtige natuur ligt Kurokawa Onsen, een traditioneel dorpje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. In Kurokawa staan enkel traditionele Japanse gebouwen, waarvan vele omgebouwd zijn tot pension. Deze accommodaties hebben prachtige onsen (warmwaterbaden), uiteraard voor hun eigen gasten, maar ook dagjesmensen komen er graag om te genieten van de baden. Enkele ryokan hebben buitenbaden, van waaruit u kunt genieten van de prachtige omgeving. Vanwege de afgelegen ligging is Kurokawa Onsen nog niet ontdekt door het massatoerisme. Een heerlijke plek om tot rust te komen!

 

Overnachting in Kurokawa Onsen.

Inclusief ontbijt, diner, bus

Dag 6 Kurokawa Onsen - Fukuoka

Kurokawa-Onsen-warmwaterbad(11)

U gaat op eigen gelegenheid naar het busstation. U reist per bus van Kurokawa Onsen naar de luchthaven of het centrum van Fukuoka.

 

Inclusief ontbijt, bus

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën