Het prachtige eiland Flores
Renee2

Het prachtige eiland Flores

Renée Bulthuis Algemeen 23-8-2016

Ik ben voor Van Verre op een inspectiereis naar Flores, één van de Kleine Sunda Eilanden, geweest. Ik ben in twaalf dagen over land gereisd en heb mijn hart verkocht aan dit eiland. Flores is een prachtig, nog niet toeristisch eiland, waar de bevolking graag in contact wil komen met je. De bevolking is zeer vriendelijk. Kinderen zwaaien en roepen “hello Mister”, dat is het enige Engelse woord dat ze kennen, dus man of vrouw, iedereen is Mister! Flores is voor ongeveer 90% katholiek, waardoor dit eiland niet te vergelijken met andere Indonesische eilanden. Zo ziet u naast elke woning een graf waar de ouders liggen begraven. Deze graven zijn zo belangrijk dat er meer geld wordt uitgegeven aan het graf dan aan het huis zelf.

 

 

De accommodaties op Flores zijn eenvoudig, maar juist de eenvoud is wat Flores Flores maakt! Dit hoort gewoon bij het eiland. Een groot resort zou hier misstaan. De kamers zijn eenvoudig, maar wel schoon en (bijna) allemaal voorzien van een douche met warm water.

 

Flores is een ruig en bergachtig eiland. Per gebied is de natuur weer anders. In de omgeving van Moni ziet u veel bananenbomen, rond Riung is het landschap weer heel droog, bij Bajawa zijn bamboebossen en op West-Flores zijn rijstvelden. Het landschap zal zeker niet vervelen! Flores heeft voor iedereen wat wils. Voor natuurliefhebbers is de Keli Mutu vulkaan bij Moni, een must om te zien. Voor cultuur iefhebbers is het bezoeken van de verschillende traditionele dorpen een aanrader. Als u van duiken of snorkelen houdt, dan kunt u dit uitstekend doen in Maumere, Riung of Labuan Bajo. Ook voor wandelaars zijn er verschillende mogelijkheden voor trekkings. Zo kunnen er trekkings naar traditionele dorpen worden gemaakt van een paar uur, dagtochten of zelfs trekkings waarbij u overnacht bij de locals.

 

Wat ook zeker niet mag ontbreken bij een reis naar Flores is een bezoek aan de Komodo varanen. De varanen leven op de eilanden Komodo en Rinca die bij Labuan Bajo gelegen zijn. U kunt de varanen bezoeken door een dagtocht te maken vanuit Labuan Bajo, maar wat nog leuker is, is om er een tweedaagse boottocht te maken. U bezoekt dan allebei de eilanden, vaart door de prachtige omgeving en u slaapt een nachtje op de boot!

 

 

Al met al is Flores een eiland wat voor ieder wat wils heeft en een rondreis Flores is onvergetelijk!
Bekijk al onze rondreizen naar Indonesië.

 

Renée Bulthuis, Van Verre

 

 

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen