Bouwsteen Veelzijdig West-Sumatra

Tijdens deze reis combineert u de culturele hoogtepunten van het Minangkabau-gebied rondom Bukittinggi met de weelderige Harauvallei. U wandelt door de groene omgeving, langs de rijstvelden en door de jungle. En u gaat op zoek naar zwarte gibbons. U sluit de reis ontspannen af met een boottocht langs de tropische eilanden voor de kust van Padang. Duik in het heldere water en laat u verrassen door de kleurrijke onderwaterwereld.

Combinatie van cultuur en natuur
Wandelen en snorkelen
Zwarte gibbons in Harauvallei
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.

Reis van dag tot dag: Veelzijdig West-Sumatra

Dag 1      Bukittinggi

Dag 2      Bukittinggi

Dag 3      Bukittinggi

Dag 4      Harauvallei

 

 

Dag 5      Harauvallei

Dag 6      Padang

Dag 7      Padang

Dag 8      Padang

100% maat werk

Dag 1 Bukittinggi

Een mooie rit door de weelderige Anai-vallei; de bochtige wegen leiden u naar Bukittinggi. Als u tijd heeft, stop dan zeker bij één van de watervallen onderweg.

 

Informatie Bukittinggi:

Bukittinggi is de culturele hoofdstad van de Minangkabau; een bijzondere bevolkingsgroep met kleurrijke traditionele kleding en huizen met opmerkelijke puntdaken. 's Avonds is er regelmatig een Minangkabause dansvoorstelling. De stad ligt in een prachtige omgeving met kratermeren, omgeven door groene landschappen. U ziet in de stad nog vele kleurrijke koetsjes. In het centrum staat de Sumatraanse Big Ben (Jam Gadang) en het Fort de Kock met een replica van een Minangkabau-paleis. Het gebied staat bekend om de smakelijke Minangkabau-gerechten. Wij hebben heerlijke rendang (rundvleesgerecht) gegeten in restaurant Turret. Een absolute aanrader!

 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Bukittinggi

Indonesie-Sumatra-bukittinggi-huis-sawah1 Indonesie-Sumatra-bukittinggi-vrouw-fluit

U start de dag met een bezoek aan de Ngarai Sianok, beter bekend als het Karbouwengat. In het ochtendlicht heeft u een adembenemend uitzicht op de Singgalang-vulkaan in de verte, terwijl de mistflarden nog door de kloof zweven. Vanaf het uitzichtpunt kunt u naar beneden lopen, het ravijn in (houdt u er rekening mee dat u ook weer omhoog moet). U loopt langs rijstvelden en riviertjes. Wilt u langer wandelen? In circa 3 uur wandelt u door de vallei naar het dorp Kota Gadang, waar uw chauffeur op u wacht. Maar uw chauffeur kan u uiteraard ook met de auto naar Kota Gadang brengen. Kijk zeker even rond in de vele zilverwerkwinkeltjes. Dan verder naar het Singkarak-meer, een fraaie tocht met uitzicht op het helderblauwe kratermeer. Maak gerust een stop in één van de dorpen. De bevolking hier is gespecialiseerd in houtbewerking en weven. Pariangan is het oudste dorp in deze regio met enkele traditionele woningen en in Sungai Tarab wordt nog op traditionele wijze koffie bereid. Op de terugweg naar Bukittinggi bezoekt u het voormalige koninklijke paleis, gebouwd in de typische bouwstijl van de Minangkabau.

 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Bukittinggi

Wederom een boeiende dagtocht door het Minangkabau-gebied. U rijdt naar het hooggelegen kratermeer van Maninjau. In een rustig tempo rijdt u via de weg-met-de-44-bochten (elke bocht is genummerd) met prachtige vergezichten. Vanaf het uitzichtpunt kijkt u uit over het (meestal) helderblauwe meer en de omliggende groene heuvels. U maakt een ritje in de omgeving van het meer. Vraagt u gerust aan de chauffeur om af en toe te stoppen voor een wandeling. Ook een tocht rondom het meer is mogelijk, u bent dan circa 3 uur onderweg. Of huur een boot en geniet van het uitzicht vanaf het water. U ziet de vissers op het meer aan het werk bij hun viskwekerijen. In de middag rijdt u terug naar Bukittinggi.

 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Bukittinggi - Harauvallei

Sumatra-Haraukloof-landschap Azie-Sumatra-Harauvallei-wandelen_1_385143 Sumatra-Hurauvallei-Vrouw1

Hoe dichter u bij de vallei in de buurt komt, hoe mooier en groener de omgeving wordt. Tussen de steile rotswanden ligt het vredige natuurreservaat. Naast de weelderige natuur ziet u hier ook veel rijstvelden. Tijdens een wandeling door het gebied ziet u de boeren  aan het werk op hun velden en de locals zijn druk in de weer met hun dagelijkse bezigheden. Er leven in dit gebied diverse apensoorten, waaronder de zwarte gibbon, maar u ziet hier ook vele vogels en vlinders.

 

U maakt een gemakkelijke wandeling door de weelderige natuur, over de smalle paadjes, dwars door de rijstvelden, terwijl u uitkijkt op de groene Harau-kloof. Onderweg ziet u veel vlinders. De veelkleurige dieren zijn op zoek naar voedsel en laten zich rustig fotograferen. Witte reigers houden de wacht tussen de rijstvelden. Terwijl u de boeren aan het werk ziet op de sawa’s zal de gids u uitleg geven over het beplanten en oogsten. De wandeling duurt ongeveer 3 uur.

 

Overnachting in de Harauvallei.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, wandeling met lokale gids

Dag 5 Harauvallei

Een avontuurlijke trekking door de jungle, over smalle paadjes en langs kleine slootjes op zoek naar wildlife. Soms klimmend en klauterend en dan weer balancerend over boomstammen om een rivier over te steken. In dit gebied leven onder andere zwarte gibbons en wie weet heeft u het geluk ze onderweg tegen te komen. U maakt een stop bij een verborgen waterval om even op adem te komen. Geniet van de natuur die hier nog grotendeels in tact is. De trekking duurt de hele dag.

 

Overnachting in de Harauvallei.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, trekking met lokale gids en lunch

Dag 6 Harauvallei - Padang

Padang is groot geworden door de haven, waar rubber, koffie, thee, kaneel en nootmuskaat verscheept werden. Er zijn niet veel toeristische bezienswaardigheden in Padang. Interessant is het Provinciaal Museum, dat in traditionele Minangkabau-stijl gebouwd is. In het museum ziet u gebruiksvoorwerpen uit de regio. Padang heeft ook zijn eigen Chinatown. Daar staan nog oude Chinese woningen, tussen de moderne flats in. Wij raden zeker aan om vanavond de unieke Padang-keuken uit te proberen. Vele kleine gerechten worden op uw tafel geserveerd en u betaalt achteraf alleen de gerechten die u heeft gegeten. U moet wel van pittig eten houden, want de gerechten zijn flink gekruid.

 

Overnachting in Padang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Padang

Sumatra-Padang-strand

Een relaxed dagje zon, zee en strand. U wordt in een klein uur naar Bungus Beach gebracht. Hier stapt u aan boord van een lokale vissersboot, waarmee u diverse idyllische eilanden voor de kust van Padang bezoekt. Een waar paradijs met witte stranden en palmbomen. Duik in het heldere water en neem ook zeker een kijkje onder de zeespiegel. Tussen het koraal zwemmen kleurrijke vissen en wie weet ziet u nog wel een zeeschildpad in het water rondzwemmen. Rond het middaguur picknicken op één van de tropische eilandjes, voor een lunchbox wordt gezorgd. Ook vanmiddag is er nog voldoende tijd om te snorkelen, maar ook vissen en wandelen behoren tot de mogelijkheden.

 

Overnachting in Padang.

Inclusief ontbijt, transfers, boottocht met crew, lunchbox en snorkelmateriaal

Dag 8 Vertrek Padang

U wordt bij uw hotel in Padang opgehaald en in een uur naar de luchthaven van Padang gebracht voor uw vervolgvlucht. U kunt er ook voor kiezen om uw reis over Sumatra te vervolgen naar het zuiden of om nog een paar dagen te ontspannen op één van de eilanden voor de kust.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën