Bouwsteen De afgelegen Kei-archipel met witte zandstranden

Een prachtig en toeristisch nog echt onbekend eiland, geschikt voor mensen die het gevoel willen hebben een gebied te ontdekken. Maar verwacht geen luxe, de accommodaties die er zijn, zijn eenvoudig, maar wel schoon.

U gaat met uw gids twee dagen lang de wijde omgeving van Tual, op Kei Kecil (klein) gelegen, verkennen. U heeft het gevoel van het oude Indonesië. En: de stranden zijn mooi. Ook duikers weten de onderwaterwereld zeer te waarderen.

Het onbekende Indonesië
Witte zandstranden
Ontdek de onderwaterwereld
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Kei-archipel en wit zandstrand

Dag 1   Kei Kecil, Tual

Dag 2   Tual

Dag 3   Tual

 

Dag 4   Tual

Dag 5   Tual, Kei Kecil

100% maat werk

Dag 1 Ambon – Kei-eiland, Tual

Bij aankomst in Tual wordt u opgehaald voor een transfer naar uw eenvoudige hotel aan het strand. Tual is de hoofdstad van de Kei-eilanden en wel Kei Kecil (klein). De Kei-archipel behoort tot de zuidelijke Molukken. ’s Middags maakt u een wandeling naar het eiland Fair dat verbonden is met Kei door middel van een prachtige brug. Fair is een eilandje waar de bewoners leven van het kweken van zeewier. Ze leven nog op traditionele wijze. Ook kunt u een bezoekje brengen aan de lokale markt die altijd weer garant staat voor een paar kleurrijke foto’s.

 

Overnachting nabij Tual.

Inclusief transfer naar hotel

Dag 2 Kei-eiland, Tual

Na het ontbijt bezoekt u het graf van Johannes Aerts. Hij woonde als missionaris op het eiland en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Japanners vermoord. De volgende stop is bij Masbait. Hoog in de heuvels staan hier prachtige katholieke beelden. En dan naar het dorp Dian, op Dian Island. De rust straalt hier vanaf. De kindjes spelen lekker buiten en iedereen is bezig met de dagelijkse beslommeringen. Er komen bijna geen toeristen hier. Ook Dian is via een lange brug verbonden met het hoofdeiland. De Hwang grot met stalagmieten en stalactieten kunt u ook even bekijken. Uw lokale gids kan u allerlei fraaie legendes vertellen over een jager die de grot ooit ontdekt heeft. Na het wandelen en de kennismaking met de cultuur en natuur is het tijd om lekker te zwemmen en te genieten in het zonnetje van een beroemd strand: Ngur Bloat, oftewel het lange witte zandstrand van Pasir Panjang. Het strand wordt omzoomd door wuivende groene palmen. Het zand is heel fijn en spierwit. Terug naar het hotel aan het strand voor de overnachting. 

 

Overnachting nabij Tual.

Inclusief ontbijt, excursie met gids

Dag 3 Kei-eiland, Tual

U maakt vandaag een excursie naar Dullah Laut en Adranan eiland. Eilanden met prachtige dorpjes en stille strandjes beheersen deze dag. U vertrekt vroeg in de ochtend. Het is ongeveer een uurtje rijden naar het noorden van Tual. Onderweg is er genoeg te zien. Overal zijn fotogenieke dorpjes. U stopt in Dullah Darat en stapt daar over op de boot. Een open boot brengt u naar het eiland Dullah. Op het eiland zijn twee dorpjes: het moslimdorp Dullah en het Christelijke dorp Duroa. U wandelt door beide dorpjes heen en ziet het dagelijks leven van de plaatselijke bevolking. Zoals in veel van dit soort dorpjes in het zuidoosten van de Molukken is het kweken van zeewier de belangrijkste bron van inkomsten. De stranden zijn idyllisch met wit zandstrand en groene palmbomen! Misschien krijgt u een kopje thee aangeboden door de dorpelingen. Omdat er zo weinig toeristen komen, zijn de bewoners net zo nieuwsgierig naar u als andersom! Uw tocht wordt vervolgd naar het schiereiland Adranan. De rest van de dag kunt u hier zwemmen en snorkelen. Er liggen veel schelpen. Aan het einde van een heerlijke dag terug naar Tual.

 

Overnachting nabij Tual.

Inclusief ontbijt, excursie met gids

Dag 4 Kei-eiland, Tual

Dag ter vrije besteding. Maak op uw gemak een wandelingetje door het stadje en ga ’s avonds samen met de lokale inwoners wat eten bij de simpele straattentjes van Tual op de Watdek brug. Geniet van een mooie zonsondergang bij de brug naar Fair eiland. Uw gids draagt graag nog een aantal mogelijkheden aan: of u nu actief wilt zijn en nog een wandeling wilt maken naar een ander dorp of dat u nog één van de prachtige strandjes wilt ontdekken. Er zijn zoveel strandjes op deze eilandjes.

 

Overnachting nabij Tual.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Kei-eiland, Tual

U wordt opgehaald voor een transfer naar de luchthaven.

 

Einde arrangement.

Inclusief ontbijt, transfer naar de luchthaven

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën