Bouwsteen Avontuur bij Palangkaraya

Wilt u actief bezig zijn tijdens uw reis over Kalimantan? Trek dan vanaf Palangkaraya het Sebangau National Park in. Het is avontuurlijk, de accommodaties zijn heel eenvoudig en u zit niet heel comfortabel in de gemotoriseerde kano. Maar als u dat niet erg vindt, en wilt genieten van orang-oetans, andere apen en vogels in de jungle, wilt vissen, zich tussen de locals wilt begeven en een Dayak-dorp wilt bezoeken, dan is dit een aanrader!

Bijna geen andere toeristen
Orang-oetans spotten
Tochten gemotoriseerde kano
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Avontuur bij Palangkaraya

Dag 1      Aankomst Palangkaraya

Dag 2      Sebangau National Park

Dag 3      Sebangau National Park

Dag 4      Pulau Kaja

Dag 5      Palangkaraya

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Palangkaraya

Indonesie-Kalimantan-Palangkaraya-rivierJPG

Een wonderlijk verhaal: Palangkaraya was een dorp, maar enkele tientallen jaren geleden besloot de toenmalige president van Indonesië dat het een districtshoofdstad moest worden. Grote regeringsgebouwen werden uit de grond gestampt en wegen werden aangelegd. Tegenwoordig is het een flinke stad met zo’n 200.000 inwoners. Vanaf de grote brug over de rivier heeft u een mooi uitzicht over de stad. Veel huizen staan op palen langs de rivier of drijven zelfs op het water. Het museum van Palangkaraya biedt veel achtergrondinformatie over de regio en de Dayaks die hier leven en is interessant om te bezoeken. Wandel over de lokale markt, maar ook de handicraft markt, waar leuke souvenirs te vinden zijn. U gaat naar het oorspronkelijke dorp, waar de wegen uit allemaal houten vlonders bestaan. Proef ’s avonds van de lokale gerechten bij de etensstalletjes.

 

Overnachting in Palangkaraya.

Dag 2 Palangkaraya - Sebangau National Park

Per boot naar het zwarte water van het moeras

U wordt door uw gids opgehaald bij uw hotel in Palangkaraya en naar de haven van Bangkirai gebracht. U vaart naar Sei Koran Arun; de boottocht gaat door moerassig gebied met zwart water en duurt ongeveer een uur. 's Middags vissen; u leert dan vele vissoorten die hier voorkomen kennen zoals de meerval en de tigersnakehead. In de namiddag een trekking. En als u 's avonds nog zin heeft, kunt u wederom op stap. 

 

Overnachting in Sebangau National Park.

Inclusief alle maaltijden, transfer, boottocht, Engelssprekende gids

Dag 3 Sebangau National Park

Kanotocht en jungle

P1080151b(9)

Vroeg op! Varend over de Koran-rivier ziet u de jungle op zijn best. U ziet (nooit helemaal zeker, het blijft tenslotte wildlife) vele vogelsoorten, orang-oetans en meerdere andere apensoorten. En dan een trekking door de jungle van Sebangau National Park. De trekking duurt zo'n 2 a 3 uur, afhankelijk van wat u wilt. Daarna terug naar het kamp voor de lunch en even helemaal niets. In de namiddag per kano weer het natuurgebied in, u ziet onder andere een visfuik. 's Avonds een kaartje leggen met locals? Ze zijn behendig in het lokale spel bacangkul. 

 

Overnachting in Sebangau National Park.

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids, boottochten

 

Dag 4 Sebangau National Park - Pulau Kaja

Natuurlijk weer vroeg op: dan gebeurt er het meest in het dierenrijk, want het is dan nog niet zo warm. U maakt een trekking naar Batu Ampar (batu is berg) en gaat vervolgens met de auto verder. U bezoekt het Dayak Museum Balanga. Heel toepasselijk, want dit is het leefgebied van de (voormalige) koppensnellers, de Dayaks. En de lunch? In Dayak-stijl uiteraard. Dan door naar de Rungan-rivier, daar vaart u per kano naar het Orangutan Island, Pulau Kaja genaamd. De locals noemen het ook wel de universiteit van de orang-oetans. Wellicht heeft u nog energie genoeg voor een avondtrek naar Bukit Cinta langs de Gohong-rivier? Doen! Kies voor een picknick-diner of ga eten in een lokaal restaurant.

 

Overnachting op Pulau Kaja.

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids, boottochten

 

Dag 5 Sebangau National Park - Palangkaraya

In alle vroegte op stap naar de Tangkilingberg om te genieten van de zonsopgang. U bezoekt daarna de Taman Alam (taman is tuin), waar u krokodillen en zonneberen kunt zien. Terug naar uw accommodatie om uw spullen op te halen. Vervolgens naar het vissersdorp Katimpun, waar de bewoners een dans voor u uitvoeren. Wel heel leuk, ook een happening voor de locals, want er komen hier nauwelijks toeristen. Terug naar Palangkaraya.

 

Inclusief alle maaltijden, gids, auto met chauffeur, bezoek Taman Alam, dansvoorstelling

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën