Bouwsteen Authentieke dorpen West-Sumba

Sumba is een bijzonder eiland met een geheel eigen cultuur. Het is geen groot eiland, maar zeer indrukwekkend. U bezoekt tijdens deze reis de traditionele grafdorpen rondom Waikabubak. De typische huizen zijn gegroepeerd rond stenen graftafels. Maak ook kennis met de bevolking die nog voor een groot deel animistisch is.

Bijzondere cultuur
Authentiek Indonesië
Weinig bezocht eiland
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?

Reis van dag tot dag: Authentieke dorpen West-Sumba

Dag 1      Aankomst Waikabubak

Dag 2      Waikabubak

Dag 3      Tambulaka

Dag 4      Vertrek Tambulaka

100% maat werk

Dag 1 Tambulaka - Waikabubak

Waikabubak-local_1_409184 Waikabubak-rijstvelden_1_409200 kinderen-huisje-Sumba-Indonesië

Vanaf de kustplaats Tambulaka begint uw tocht over Sumba. U bent in een totaal andere wereld terechtkomt en reist samen met een gids en chauffeur. Sumba is een dunbevolkt eiland en heeft een eigen cultuur die u nergens anders in Indonesië aantreft en die nog goed bewaard is gebleven. De bevolking hangt het Marapu-geloof aan, waarin geesten van voorouders, goden en stenen graven een belangrijke rol spelen (animisme). Heel bijzonder zijn de grafdorpen met stenen graftafels midden in de dorpen. U ziet de kinderen spelen op en onder de megalieten en vrouwen leggen er hun was op te drogen. De voorouders zijn op deze manier nog steeds onderdeel van het dagelijks leven. U rijdt door een wonderlijk gebied met vele grafdorpen naar Waikabubak. In de omgeving van Waikabubak bezoekt u enkele interessante dorpen.

 

Informatie Waikabubak:

De uitvalsbasis voor het bezichtigen van de grafdorpen in de omgeving. Vanwege de hoge ligging is Waikabubak een fijne plaats om te verblijven. Waikabubak mag dan de hoofdstad van West-Sumba zijn, het is eigenlijk niet meer dan een groot dorp. Breng vanmiddag een bezoek aan de lokale markt.

 

Overanchting in Waikabubak.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 2 Waikabubak

Een fraaie dagtocht naar het Wanokaka- en Lamboya gebied waar u weer verschillende grafdorpen bezoekt. In het dorpje Waigali ziet u een ‘andung’; dit is een skelettenboom. Verwacht geen echte boom, het gaat om geweven doeken waar deze skelettenbomen op afgebeeld zijn. Dit is typisch voor deze regio en stamt nog uit de tijd van de koppensnellers. In deze regio ziet u ook een pasola-veld. De pasola is een jaarlijks terugkerend festival met paardenrennen dat op verschillende plaatsen op Sumba georganiseerd wordt. De vroegere veldslagen worden tijdens het festival nagespeeld en herdacht. Het festival wordt in februari of maart gehouden (de datum is pas kort van tevoren bekend, aangezien dit samenhangt met het verschijnen van de Nyale-zeewormpjes).

 

Zin om uit te waaien of te zwemmen? Vraag de gids om u naar één van de mooie bounty-stranden te brengen, zoals het strand van Kerewei. Uw gids zorgt voor een lunchbox, zodat u op het stand kunt picknicken. Na de lunch heeft u nog voldoende tijd om enkele andere dorpen te bekijken en dan terug naar Waikabubak.

 

Overnachting in Waikabubak.

Inclusief ontbijt, lunchbox, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 3 Waikabubak - Tambulaka

Indonesie-Sumba-Lamboyastreek-kust

U volgt vandaag grotendeels de westkust en onderweg bezoekt u enkele bijzondere grafdorpen. Kenmerkend van de huizen in dit gebied zijn de hoge, puntige daken. Sommige zijn ruim 10 meter hoog, heel anders dan de woningen in de grafdorpen in de Lamboya-streek en rondom Waikabubak. Middenin de dorpen ziet u de graven die zijn bedekt met enorme stenen.

 

Informatie Tambulaka:

Tambulaka ligt in het noordwesten van het eiland Sumba. U verblijft buiten het stadje, aan het strand van Managa Aba. De stad zelf is niet zo interessant, maar de omgeving des te meer! In de omgeving ziet u vele authentieke dorpen. Als u tijdig arriveert gaat u vandaag de omgeving al verkennen. U bezoekt enkele dorpen met de typische hoge daken. Sommige daken zijn meer dan 10 meter hoog!

 

Overnachting in Tambulaka.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 4 Vertrek Tambulaka

U neemt afscheid van dit wonderlijke eiland. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vervolgvlucht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën