terug naar overzicht

Bouwsteen Sawa reis Bali

Mooie natuur staat centraal. U verblijft op 2 rustige plekken op Bali, beide omgeven door natuurschoon. Bij Munduk kunt u een prachtige wandeling maken en in Jatiluwih is het verblijf op zich al heel bijzonder. U verblijft in een volledig ingerichte tent.

Reis van dag tot dag: Sawa reis Bali

Dag 1      Naar Munduk

Dag 2      Munduk

Dag 3      Jatiluwih

 

Dag 4      Jatiluwih

Dag 5      Vertrek Jatiluwih

100% maat werk

Dag 1 Naar Munduk

Bali-waterval-prachtig(8) sawaindonesie(8)

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

Vanaf Lovina rijdt uw chauffeur oostwaarts tot aan Singaraja, daar slaat hij af de bergen in. Het is een schitterende bergroute. U rijdt via de Gitgit-waterval (zeker even gaan kijken) tot aan het Buyanmeer. Daar slaat uw chauffeur rechtsaf, u bevindt zich dan in het district Munduk, gelegen boven de tweelingmeren Buyan en Tamblingan.

 

Informatie Munduk:

Uw hotel ligt in de hoge bergen in een stil gebied boven de tweelingmeren Tamblingan en Buyan. Het gebied Munduk ligt op 800 meter boven zeeniveau. Vanwege het wat koelere klimaat groeien er gewassen als koffie, cacao, kruidnagel en vooral tabak. Maar u zult ongetwijfeld eveneens genieten van de velden met rode ‘kerststerren’ en blauwe hortensia’s. Het gebied Munduk is prachtig, nog vrij stil, niet toeristisch. En: er zijn in de omgeving nog hele stukken oerbos, prachtig om hier te wandelen. Toch een beetje het gevoel van ontdekken.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Munduk

Indonesie-Bali-Munduk-meerzicht2(8) Indonesie-Bali-Munduk-jungle(8)

We raden u zeker aan om naar beneden te wandelen, dwars door mooie stukken tropisch regenwoud, afgewisseld met kleine koffieplantages. De wandeling is redelijk makkelijk, u loopt grotendeels bergafwaarts. U komt  aan bij één van de tweelingmeren, genieten van de volle natuurpracht daar. Er is ook een wat inspannender wandeling waarbij u een deel bergopwaarts gaat door bossen en rijstvelden en de mogelijkheid bestaat om een wandeling door het tropisch regenwoud langs het meer te maken. Vraagt u bij het hotel of er iemand met u meegaat . Men regelt dan ook vervoer naar boven terug (betaal dit ter plekke). Als u vandaag de beschikking heeft over een auto met chauffeur, kunt u natuurlijk ook vragen of uw eigen chauffeur beneden op u wacht. Ook leuk: een tochtje in een houten kano over het Tamblingan meer.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 3 Munduk - Jatiluwih

U rijdt het eerste stuk langs het mooie Buyanmeer. Dan buigt de weg zuidelijk af, u rijdt naar het Bratanmeer, naar Bedugul. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur (meer dan 2000 meter hoog), die boven het meer uittorent. Het koele Bedugul ligt op 1200 meter hoogte. Op een kleine landtong staat het half hindoeïstische, half boeddhistische tempelcomplex Ulun Danu met een meru-toren van 7 lagen. Een andere elegante tempel heeft maar liefst 11 daken en is gewijd aan Visjnu. De weg gaat verder in zuidelijke richting. Ter plaatse betaalt u een kleine entree om het dorp Jatiluwih binnen te rijden. Prachtige uitzichten over de uitgestrekte rijstvelden maken het plaatje compleet. De chauffeur rijdt een zijweg in. Het smalle pad naar beneden leidt langs bomen en een kleine tempel die uiteindelijk eindigt bij het prachtige tentenresort.

 

Informatie Jatiluwih:

Grenzend aan het gebergte op 20 km afstand van Tabanan bevindt zich het kleine plaatsje Jatiluwih. Het is bekend om zijn vele rijstterrassen en weelderige plantengroei waar met name biologische producten verbouwd worden. Jatiluwih ligt tegen het gebergte aan dat grenst aan het prachtige Tamblingan meer. Een uitstekend gebied voor de natuurliefhebber en wandelaar.

 

Overnachting in Jatiluwih.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Jatiluwih

Indonesie-Bali-Jatiluwih-rijstveld(8) Indonesie-Bali-Jatiluwih-giri3(8)

Vroeg in de ochtend kunt u samen met een lokale gids wandelen door het fraaie gebied. Het regenwoud omringt het comfortabele tentenverblijf. Prachtige groene varens, grote bananenbomen, allerlei soorten kruiden en fruitsoorten, onderweg komt u van alles tegen. In dit gebied leven nog wilde civetkatten. Vroeg in de ochtend gaan de mensen op zoek naar de achtergebleven bonen zodat hier later de bekende Luwak koffie van gemaakt kan worden. Wie weet kunt u mee op pad. Wandelingen voor zowel de ervaren als de minder ervaren wandelaar kunnen worden gemaakt door het gebied waar zo veel moois groeit en bloeit! U kunt ter plaatse een keuze maken tussen de verschillende wandeltochten variërend van 1 tot 7 uur.

 

Overnachting in Jatiluwih.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 5 Vertrek Jatiluwih

Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar uw volgende bestemming. Hier neemt de chauffeur afscheid van u. Einde arrangement.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contanct met Lara