terug naar overzicht

Bouwsteen Homestay bij een Balinese familie

Een betere manier om in aanraking te komen met de Balinese bevolking is er niet! Logeren bij de mensen thuis. Niet de luxe van een sterrenhotel, maar wel kennis maken met het ware Balinese leven in een schone kamer. Eigenaresse Komang spreekt Engels en ontvangt u met open armen

U verblijft in een kamer op een eenvoudig, maar typisch Balinees hofje waar de hele familie woont en natuurlijk is er ook een hindoeïstische huistempel. Het is heel leuk om hier te verblijven en met de vrouw des huizes naar de markt te gaan, waar ze zelf ook een kraampje heeft. In het dorp kunt u ook heerlijk rondwandelen; u zult weinig andere toeristen tegen komen.

Reis van dag tot dag: Homestay bij een Balinese familie

Dag 1      Naar Mambal, homestay bij Balinese familie

Dag 2      Mambal, homestay bij Balinese familie

100% maat werk

Dag 1 Naar Mambal

Baliwerkendevrouw(8) fruitverkoopster2(8) Bungayakoeienploeg(8)

Vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Tevens heeft u de beschikking over een gids. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

Mambal ligt op korte afstand van Ubud, op ongeveer een half uur rijden.

 

Informatie Mambal:

U gaat naar het Balinese platteland. U kunt onderweg stoppen bij het Subak Museum in Tabanan. U krijgt te zien hoe het eeuwenoude irrigatie systeem in Bali werkt. Daarna gaat u op bezoek bij een Balinese familie en ziet de dagelijkse bezigheden. Vervolgens naar een lokale lagere school (niet op zon- en feestdagen en tijdens schoolvakanties). Ook ziet u het ploegen en eggen van de rijstvelden met Balinese koeien. En u krijgt uitleg over bepaalde planten en bomen zoals cacao, kruidnagel, peper, vanille en koffie. Terug bij het Balinese huis een kijkje in de traditionale keuken waar men cassave kookt. Na de lunch gaat u richting Mambal. Hier overnacht u op een traditioneel Balinees woonerf dichtbij de Ayung rivier. Uw gastvrouw Komang leidt u rond en geeft uitleg. U slaapt in een traditionele vrijstaande kamer in Balinese stijl met open badkamer (met koud water). Voor de kamer is een patio, hier kunt u op kussens op de grond zitten en genieten van het tafereel van het dagelijkse leven in een Balinees dorp. De Balinezen wonen vaak met zo'n 5 a 6 gezinnen van een familie op een woonerf. Elk woonerf heeft z'n eigen tempeltje. ‘s Avonds is het diner met oorspronkelijke Balinese gerechten op de patio voor uw kamer. In het dorp zijn vaak tot laat nog activiteiten als gamelan en traditionele dansles. Deze kunt u bezoeken. Mocht er een tempelfeest of Balinese crematie-ceremonie zijn (bepaald door de Balinese kalender en een sjamaan) dan kunt u die ook bezoeken.

 

Overnachting bij een Balinese familie thuis.

Inclusief diner, privé-auto/busje met chauffeur, gids

 

Dag 2 vertrek Mambal

Hopelijk heeft u genoten van een goede nachtrust op het idyllische platteland. Misschien wordt u vroeg wakker van het gekraai van de hanen. Na het Balinese ontbijt kunt u een wandeling maken. Via de Pura Dalem tempel loopt u vanaf Mambal naar de Ayung Rivier. Onderweg ziet u de locale bevolking aan het werk op hun velden. Bij de rivier aangekomen, kunt u even opfrissen door te baden in de rivier (ook net als de lokalen!). Wie weet heeft u geluk en is er een tempelfeest of een Balinese crematie ceremonie in de omgeving. Er zijn heel vaak festiviteiten die bepaald worden door de Balinese kalender. Is er iets in de omgeving, dan gaat u daar zeker nog even een bezoekje aan brengen.

 

Rond het middaguur is het tijd om afscheid te nemen van uw gastvrije familie waar u heeft gelogeerd en wordt u naar uw volgende bestemming gebracht.

Aan het einde van de dag neemt u afscheid van uw chauffeur en gids.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contanct met Lara
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.