Bouwsteen Homestay bij een Balinese familie

Slapen bij een lokale familie is een toevoeging aan uw rondreis over Bali. Een betere manier om in aanraking te komen met de Balinese bevolking is er niet! Voordat u naar uw verblijf gebracht wordt, bezoekt u een lokale school en de groene rijstvelden. Daarna zult u met open armen ontvangen worden door de eigenaresse. Samen kunt u over de markt dwalen en het dorp bezoeken. Een dorp waar u weinig andere toeristen zult tegenkomen.

Wandel door de groene omgeving
Bezoek een schooltje
Logeren bij een lokale familie
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Homestay bij een Balinese familie

Dag 1      Naar Mambal, homestay bij Balinese familie

Dag 2      Mambal, homestay bij Balinese familie

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Mambal

fruitverkoopster2 Bungayakoeienploeg

U gaat naar het Balinese platteland. U bezoekt een Balinese familie, een lokale lagere school (niet op zon- en feestdagen en tijdens schoolvakanties) en ziet hoe het ploegen en eggen van de rijstvelden met Balinese koeien in zijn werk gaat.

 

Na de lunch gaat u richting Mambal. Hier overnacht u op een traditioneel Balinees woonerf dichtbij de Ayung-rivier. Uw gastvrouw Komang leidt u met vol enthousiasme rond. U slaapt in een traditionele vrijstaande kamer in Balinese stijl met open badkamer (met koud water). Voor de kamer is een patio, hier kunt u op kussens op de grond zitten en genieten van het tafereel van het dagelijkse leven in een Balinees dorp. De Balinezen wonen vaak met zo'n 5 a 6 gezinnen van een familie op een woonerf. Elk woonerf heeft z'n eigen tempeltje. ‘s Avonds is het diner met oorspronkelijke Balinese gerechten op de patio voor uw kamer. In het dorp zijn vaak tot laat nog activiteiten als gamelan en traditionele dansles. Een echte aanrader om er één te bezoeken.

 

Overnachting bij een Balinese familie thuis.

Inclusief diner, privé-auto/busje met chauffeur, gids

 

Dag 2 Vertrek Mambal

Hopelijk heeft u genoten van een goede nachtrust op het idyllische platteland. Misschien wordt u vroeg wakker van het gekraai van de hanen. Na het Balinese ontbijt kunt u een wandeling maken. Via de Pura Dalem tempel loopt u vanaf Mambal naar de Ayung-rivier. Onderweg ziet u de locale bevolking aan het werk op hun velden. Bij de rivier aangekomen, kunt u even opfrissen door te baden in de rivier (ook net als de lokalen!). Wie weet heeft u geluk en is er een tempelfeest of een Balinese crematie ceremonie in de omgeving. Er zijn heel vaak festiviteiten die bepaald worden door de Balinese kalender. Is er iets in de omgeving, dan gaat u daar zeker nog even een bezoekje aan brengen.

 

Rond het middaguur is het tijd om afscheid te nemen van uw gastvrije familie waar u heeft gelogeerd en wordt u naar uw volgende bestemming gebracht.

Aan het einde van de dag neemt u afscheid van uw chauffeur en gids.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën