Bouwsteen Eilandhoppen Galapagos

De Galapagoseilanden, een droom voor velen en met deze bouwsteen staat u er! U komt om bijzondere leguanen en schildpadden te zien die nergens anders ter wereld voorkomen. Bijzondere vogels en honderden zeeleeuwen ziet u. Ontdek met een duik of een snorkeltrip de onderwaterwereld. U bezoekt drie eilanden en verblijft in hotels.

Uitgebreide trip Galapagos
Inclusief vluchten, excursies
Verblijf in hotels
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Eilandhoppen Galapagos

Dag 1  Aankomst San Cristóbal
Dag 2  San Cristóbal
Dag 3  Santa Cruz
Dag 4  Santa Cruz

Dag 5  Isabela
Dag 6  Isabela
Dag 7  Vertrek Isabel

100% maat werk

Dag 1 Aankomt San Cristóbal, Galapagos

Start van een droomreis!

Galapagos-San-Cristobal-zeehond_2_525672

Vanuit Guayaquil of Quito vliegt u naar San Cristóbal, één van de Galapagos eilanden. U wordt opgehaald en naar uw hotel op het eiland gebracht.

 

San Cristóbal is het meest oostelijke eiland in de Galapagos archipel. Het eiland is bekend om zijn witte stranden en rijke fauna zoals zeeleeuwen, schildpadden en vogels. Een leuk strandje op loopafstand van de kleine hoofdstad Puerto Baquerizo Moreno is Playa Mann. Zeeleeuwen liggen hier te zonnebaden. Niet alleen in het zand, maar een bankje ligt ook heel lekker. Een nog mooier strand is goed per boot te bereiken: Ochoa Beach. Hier krijgt u een echt tropisch gevoel, maar er liggen ook genoeg zeeleeuwen om het Galapagos-gevoel vast te houden. Er is ook een ruïne te bezoeken van een oude suikerraffinaderij.

 

Overnachting op San Cristóbal, Galapagos.
Inclusief binnenlandse vlucht, privétransfer met Engelssprekende chauffeur

Dag 2 San Cristóbal

Excursie: Eilandtour op San Cristóbal

De highlights van San Cristóbal gaat u vandaag bekijken. Na het ontbijt is El Progreso de eerste bestemming. Dit is een slaperig dorp in het binnenland. De overblijfselen van een voormalige suikerfabriek zijn hier nog te zien en er was ook een gevangenenkamp. Uw gids vertelt u verhalen over de historie en het ecosysteem van het eiland. Door naar de lagune van El Junco. Dit meertje ligt in de hooglanden van San Cristóbal en het water is niet zout. Vogels vinden dit daarom een heerlijk plekje om te komen drinken. De typische Galapagosvink, de blauwvoetgent en meeuwen zijn veel geziene gasten. Bij La Galapaguera bezoekt u een opvang- en fokcentrum voor reuzeschildpadden. De tijd vliegt en het is tijd voor een lekkere lunch. Tot slot maakt u nog een wandeling bij La Loberia. Een pad van zand en rotsen voert u langs zeeleeuwen en leguanen. U loopt naar een strandje waar veel zeeschildpadden komen. Snorkelmateriaal is meegenomen en we adviseren om de onderwaterwereld te verkennen.

 

Overnachting op San Cristóbal, Galapagos.
Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, lunch, snorkelmateriaal

Kicker Rock
Galapagos, San Cristóbal

Kicker Rock

Kicker Rock is misschien wel beter bekend als de slapende leeuw; met enige fantasie ziet de rots er zo uit...

Dag 3 San Cristóbal - Santa Cruz

Bezoek het Charles Darwin onderzoeksstation en wandel tussen reuzeschildpadden

reuzenschildpad op Santa Cruz Charles Darwin onderzoeksstation op Santa Cruz

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de haven in San Cristóbal gebracht. U vaart met de ferry naar Santa Cruz. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Na aankomst gaat u op pad met een gids over het eiland waarbij u de hooglanden, de tweelingkraters en het Charles Darwin onderzoeksstation bezoekt. Op weg naar de hooglanden komt u door verschillende vegetatiezones. De eerste stop is bij Los Gemelos: de tweeling. Dit zijn twee grote kraters, die ingestort zijn. Aan beide kanten van de weg ligt er één. Ze zijn 30 meter diep en met veel groen begroeid. Dat trekt natuurlijk vogels aan, dus kijk goed of u iets ziet bewegen. Onder andere de Darwinvink kunt u hier spotten. Maak een korte wandeling. Vervolgens naar de boerderij van de familie Moreno. Op deze Rancho Primicias ziet u reuzeschildpadden. U loopt een ondergrondse lavatunnel in, een bijzonder geologisch fenomeen. De tijd vliegt, er is zoveel te zien, maar u heeft ondertussen vast lekkere trek gekregen en daarom eerst lunchen. Met een goed gevulde maag naar het Charles Darwin onderzoekscentrum. Hier wordt ecologisch en natuurwetenschappelijk onderzoek gedaan; heel belangrijk voor het behoud van het unieke ecosysteem van de Galapagos eilanden. Er is een interessante tentoonstelling en een tuin.

 

Overnachting op Santa Cruz, Galapagos.

Inclusief ontbijt, privétransfer, ferryovertocht, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch.

Dag 4 Santa Cruz

Een vrije dag op het eiland.

Wandel naar Tortuga Bay met een mooi strand en kraakhelder turkoois water. Het Charles Darwin onderzoekscentrum is interessant en zeer leerzaam. Op weg van Puerto Ayora naar het zuiden komt u langs de tweeling, twee kraters met een lavatunnel. Er zijn baaien met strandjes. Snorkelen of duiken is een aanrader. U zwemt zomaar oog in oog met een witpuntrifhaai. Vanaf Santa Cruz vertrekken meerdaagse cruises en er zijn leuke dagtochten te maken naar de eilanden Bartolomé, Seymour, South Plaza en Santa Fe.

 

Overnachting op Santa Cruz, Galapagos.
Inclusief ontbijt

Duikexcursie
Galapagos, Santa Cruz

Duikexcursie

Vandaag gaat u de onderwaterwereld van de Galapagoseilanden op twee fantastische duikplekken verkennen.

Iedere...

Boottocht Seymour en Bachas
Galapagos, Santa Cruz

Boottocht Seymour en Bachas

Vroeg uit de veren, maar met deze dagexcursie loont dat de moeite. Al rond kwart over zes bent u op weg naar...

Dag 5 Santa Cruz - Isabela

Op naar het volgende eiland, Isabela!

Welkom op Isabela Island snorkel samen met speelse zeeleeuwen op Isabela Kleurrijke flamingo’s in de wetlands op Isabela

Vandaag vaart u van Santa Cruz naar Isabela, het grootste eiland van de Galapagos Archipel. Toch zeker niet het drukste, een groot deel is beschermd natuurgebied en mag niet bezocht worden. Puerto Villamil is de grootste plaats op Isabela, maar telt nauwelijks 2000 inwoners. Er hangt een laid-back sfeer in dit vissersdorp.

 

Tijdens een eilandtour maakt u kennis met Isabela. U zet koers naar de wetlands, een moerassig gebied aan de zuidkust van Isabela. Dit is één van de weinige plekken waar u mangrove kunt zien op de Galapagoseilanden. U ziet hier vogelsoorten als flamingo’s, steltlopers, regenwulpen, pintail eenden en bijzondere waterhoentjes. Heel wat anders is de muur van de tranen, “El muro de las lágrimas”. Een stukje tastbare geschiedenis op het eiland. Isabela was ooit een strafkamp en gevangenen werden tussen 1946 en 1959 gedwongen om een grote muur van lavastenen te bouwen. Schildpadden ziet u bij de laatste stop van vandaag: het Arnaldo Tupiza Tortoise Breeding Center. Als schildpadden aan land komen om eieren te leggen, worden de eieren later opgegraven en veilig gesteld. Een goed initiatief ter bescherming van deze unieke dieren.

 

Overnachting op Isabela, Galapagos.
Inclusief ontbijt, privétransfer, bootovertocht, privétransfer, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 6 Isabela

Een vrije dag op het eiland. Opvallend in het landschap van Isabela zijn de zes vulkanen. De Sierra Negra en de Chico vulkaan kunnen bezocht worden. Een uitdagende wandeling of een paardrijtocht brengt u de vulkanen op. Ga ook de onderwaterwereld rond Isabela verkennen. Snorkel tussen de witpuntrifhaaien. Wordt vriendjes met de speelse zeeleeuwen. En sta oog in oog met zeeleguanen en zeeschildpadden. Grappige Galapagos pinguïns laten zich fotograferen op de lavarotsen evenals de blauwvoet jan-van-genten.

 

Overnachting op Isabela, Galapagos.
Inclusief ontbijt

Hiken op de Sierra Negra vulkaan
Galapagos, Isabela

Hiken op de Sierra Negra vulkaan

Leg met een lekker ontbijt een goede bodem voor deze actieve dag. U wordt opgehaald en met de auto gaat u de...

Snorkelen tussen de haaitjes
Galapagos, Isabela

Snorkelen tussen de haaitjes

Eén van de meest memorabele ervaringen bij Isabela is het snorkelen met witpuntrifhaaien bij Tintoreras...

Dag 7 Vertrek Isabela

Helaas is het alweer tijd om de bijzondere Galapagos eilanden te verlaten.
U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de haven gebracht. U vaart van Isabela naar Santa Cruz. De overtocht duurt ongeveer twee uur. In de haven van Santa Cruz wordt u opgehaald en naar de luchthaven op Baltra gebracht. Vanuit Baltra vliegt u terug naar Guayaquil of Quito. Vanuit hier kunt u bijvoorbeeld de Avenue der vulkanen gaan verkennen.

 

Inclusief privétransfer, bootovertocht, vlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën