Bouwsteen Cruise oostelijke eilanden

Een ultieme en onvergetelijke cruise bij de Galapagoseilanden met een luxe en kleinschalige boot. Meteen bij aankomst scheept u in en gaat naar een strand met bijzondere groene zeeschildpadden. U ziet lavavelden en snorkelt bij mysterieuze onderwatergrotten. Zeeleguanen, vissen in alle soorten en maten, zeeleeuwen en zeeschildpadden ontmoet u zeker tijdens uw snorkeltrips. U maakt een overlandtour op Santa Cruz. U meert aan bij een aantal weinig bezochte eilanden zoals Bartolomé, Floreana en Española.

Max. 16 passagiers op de boot
Luxe schip
Veel dieren spotten!
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Cruise oostelijke eilanden

Dag 1   Aankomst Galapagos, Santa Cruz

Dag 2   Santiago en Bartolomé

Dag 3   Santa Cruz

Dag 4   Floreana

Dag 5   Española

Dag 6   Vertrek San Cristóbal

100% maat werk

Dag 1 Quito - Baltra - Santa Cruz

Aankomst in de wondere wereld van Darwin

Uitzicht op de Pinnacle Rock bij Bartolomé, Galapagos Galapagos-Bartolome-pinquin(2) Landschildpad op Santa Cruz, Galapagos

Van Quito vliegt u naar Baltra. Bij aankomst op de Galapagoseilanden, lijkt het alsof u een ander land binnenkomt. Er zijn douane- en immigratieformaliteiten. Een Engelssprekende gids staat al op u te wachten om u naar het schip te brengen.

 

De crew van het schip wordt aan u voorgesteld en er is een veiligheidsoefening. Uw hut wordt toegewezen en het is tijd om een beetje wegwijs te raken op het schip.

 

Er wordt koers gezet naar Bachas Beach op Santa Cruz. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de Amerikanen hier een marinebasis. Nu is het een idyllisch wit zandstrand dat een belangrijke broedplek voor groene zeeschildpadden is. Een korte wandeling brengt u naar een meertje waar flamingo’s, bijzondere eenden en trekvogels graag neerstrijken. Op de rotsen ziet u zeeleguanen op zoek naar voedsel. Er is voldoende tijd om te zwemmen en te snorkelen.

 

Overnachting aan boord van het cruiseschip.

Inclusief lunch, diner, binnenlandse vlucht, gedeelde transfer

Dag 2 Santiago - Bartolomé

Lavavelden in maanlandschap

Aan de oostkust van Santiago, bij de Sullivan Bay legt u aan. Hier ziet u goed de geologische en vulkanische oorsprong van de Galapagoseilanden. U maakt een wandeling door de lavavelden. Het is een maanlandschap. In de baai kunt u snorkelen.

 

Bartolomé is het eiland dat u altijd op reclamefoto’s voor de Galapagoseilanden ziet. Het is klein met een prachtige baai met een wit zandstrand en een opvallende rotspiek net voor de kust, de zogenaamde Pinnacle Rock. U klimt naar het hoogste punt en neemt zelf ook de mooiste foto’s. Daarna langs een opgedroogde zwarte lavastroom naar het strand om de bizar gevormde rots van dichtbij te bewonderen. Voor de kust is het schitterend om te snorkelen. Het water is helder. Er zijn onderwatergrotten en –rotsformaties. U deelt deze locatie met rifhaaien, roggen en tropische vissen. Een Galapagos pinguïn kan ook zomaar een stukje met u meezwemmen.

 

Overnachting aan boord van het cruiseschip.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 3 Santa Cruz

Kraters, lavatunnels en reuzeschildpadden

Vertederende zeeleeuw op Floreana, Galapagos

U maakt een excursie per bus over het eiland Santa Cruz waarbij u de hooglanden en de tweelingkraters bezoekt. Op weg naar de hooglanden komt u door verschillende vegetatiezones. U stopt bij Los Gemelos: de tweeling. Dit zijn twee grote kraters, die ingestort zijn. Aan beide kanten van de weg ligt er één. Ze zijn 30 meter diep en met veel groen begroeid. Maak een korte wandeling. Vervolgens naar een ranch met reuzenschildpadden. U loopt ook een ondergrondse lavatunnel in, een bijzonder geologisch fenomeen.

 

Een reis naar de Galapagoseilanden is niet compleet zonder een bezoek aan het Charles Darwin onderzoekcentrum. Ernaast vindt u een broedcentrum voor reuzenschildpadden. U ziet de dieren van piepklein tot de enorme volwassenen. Het doel is om zoveel mogelijk dieren in de natuur terug te zetten.

 

Overnachting aan boord van het cruiseschip.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 4 Floreana

Het meest afgelegen postkantoor ter wereld

Het strand van Cormorant Point in het noorden van Floreana heeft een bijzondere olijfgroene kleur. Roze flamingo’s steken mooi af tegen dit zand. De zee rondom Floreana vraagt om een snorkel- of zelfs een duiktrip. Grote kans om roggen te zien.

 

Bij Devil’s Crown voor de kust van Floreana kunt u vanaf de boot snorkelen of duiken en sla deze keer niet over, want wat is de onderwaterwereld hier prachtig! Gekleurde koraalrifvissen, haaien en roggen; er is van alles.

 

Een plaats die tot de verbeelding spreekt op Floreana is de Post Office Bay. Het systeem rond de brievenbus van Post Office Bay is al eeuwenlang hetzelfde: voorheen zeelui en nu toeristen stoppen hun brieven in de bus. En ze kijken ook meteen of er post is voor iemand die in de buurt woont van hun eigen woonplaats. Eigenlijk zou je die persoonlijk aan de geadresseerde moeten geven, maar gewoon in Nederland posten is ook al leuk.

 

Overnachting aan boord van het cruiseschip.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 5 Española

Bijzondere dieren en snorkelavonturen

Bijzondere vogels zijn eenvoudig te spotten op Espanola, Galapagos Een ei tussen de opvallende poten van de blue footed boobie, Galapagos Aankomst in de haven van San Cristóbal, Galapagos

Op het kleine eiland Española komt de ernstig bedreigde Galapagosalbatros nog voor. Suarez Point is sowieso een ideale plek voor vogelspotters. U maakt een wandeling van ongeveer twee uur. Op het witte zandstrand ziet u leguanen, krabben en zeeleeuwen. Ook lava lizards die alleen op de Galapagoseilanden voorkomen schieten voor uw voeten weg. En wat dacht u van de niet-giftige Galapagosslang? U ziet veel vogelsoorten en als u tussen april en december hier bent, dan is de bedreigde albatros hopelijk één ervan. Haviken en duiven die alleen op de Galapagoseilanden voorkomen, bijzondere vinken die zelfs alleen op Española voorkomen probeert de gids u aan te wijzen. Bijzonder is het spuitgat waar een indrukwekkende waterfontein omhoog spuit.

 

De boot vaart naar Gardner Bay op Española. U ziet zeesterren, zee-egels, koraal, scholen met vis, zeeleeuwen en roggen. Vervolgens gaat u snorkelen bij Osborn Islet.

 

Overnachting aan boord van het cruiseschip.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 6 San Cristóbal - Guayaquil

Bijzondere dieren en snorkelavonturen

Het Gianny Arismendi Interpretation Center is een interessant bezoekerscentrum dat informatie geeft over de geschiedenis, cultuur en flora en fauna van de Galapagoseilanden. Geologie, vulkanologie en de invloeden van de mens zijn aparte onderwerpen die ook aan bod komen. Een heel breed beeld krijgt u hier. De naam is ter ere van een ranger aan het informatiecentrum toegekend. Het is te vinden op loopafstand van Puerto Baquerizo Moreno.

 

En dan loopt uw Galapagos-avontuur helaas alweer ten einde. In de haven van San Cristóbal neemt u afscheid van het schip met zijn crew dat de laatste dagen uw thuisbasis vormde. U heeft foto’s en herinneringen in uw hoofd van al die mooie plekken en indrukwekkende dieren, zowel boven als onder water. U vliegt naar Guayaquil.

 

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën