Bouwsteen Het zuiden van Ecuador

Dwaal tijdens uw reis door het onbekende zuiden van Ecuador door Cuenca. De mooiste stad van het land en zo typisch Zuid-Amerikaans. Een groot klein, veel gerestaureerde koloniale gebouwen. U gaat naar de prachtige vallei van Vilcabamba, waar niet veel toeristen komen. Bekijk het stadje en boek ter plekke een tour naar het Podocarpus National Park. Terug naar Cuenca en door naar Guayaquil.

Cuenca, mooiste stad Ecuador
Onbekende vallei bij Vilcabamba
Veel excursiemogelijkheden
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Het zuiden van Ecuador

Dag 1    Aankomst Cuenca

Dag 2    Vilcabamba

Dag 3    Vilcabamba

Dag 4    Cuenca

Dag 5    Vertrek Cuenca

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Cuenca

De mooiste stad van Ecuador

Ecuador-Mens Ecuador-Cuenca-cathedraal_1_531272 Ecuador-Cuenca-oude-centrum

U arriveert in Cuenca. Deze stad staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er zijn veel koloniale gebouwen bewaard gebleven. Er hangt echt zo’n Latijns-Amerikaans sfeertje: hobbelige straten met keien geplaveid, lommerrijke binnenplaatsen vol bloemen, kleurrijke huizen, barokke kerken, pleinen waar oude mannetjes op een bankje het nieuws met elkaar uitwisselen, houten gebouwen met gietijzeren balkons. Maar het eerste dat opvalt in de stad zijn de blauwe koepels van de nieuwe kathedraal. Nieuw is betrekkelijk, met de bouw werd in 1880 begonnen. Ook de oude kathedraal, het klooster, diverse musea en parken zijn een bezoekje waard. Met bijna 350.000 inwoners is het bovendien de op twee na grootste stad van het land. In de dorpen in de omgeving zijn veel vakwerklieden aan het werk en in Cuenca kunt u goed shoppen. Van aardewerk tot hoeden, van sieraden tot manden en natuurlijk de kleding, handgeweven en veelal in vrolijke kleurtjes.

 

Overnachting in Cuenca.

Stadstour
Cuenca

Stadstour

Een citytour door de mooiste stad van Ecuador: Cuenca. Samen met een gids gaat u op pad. Het koloniale centrum...

Dag 2 Cuenca - Vilcabamba

Vallei van het lange leven

Uw Engelssprekende chauffeur brengt u naar uw hotel in Vilcabamba, een klein, kleurrijk verstopt paradijsje in het zuiden van Ecuador. Men zegt dat de inwoners hier het langste leven! De natuur in de vallei, het kleurrijke hoofdplein van de stad en de gezellige ontspannen sfeer die hier hangt zijn misschien wel de beste combinatie voor een ontspannen stop. De Inca’s wisten al van deze bijzondere vallei: de naam Vilcabamba komt van Hilco Pamba, wat genezende vallei betekent. Geniet van de groene natuur in de omgeving. Het klimaat is aangenaam door de ligging op de grens van de Andes en de Amazone. Er wordt veel verbouwd: tabak en suikerriet zijn een belangrijke bron van inkomsten. De omgeving leent zich voor mooie wandelingen. Ga naar National Park Podocarpus of bezoek de waterval Cascada del Palto. Paardrijden of mountainbiken, het kan allemaal.

 

Overnachting in Vilcabamba.

Inclusief ontbijt, transfer met Engelssprekende chauffeur

Dag 3 Vilcabamba

Ecuador-Vilcabamba-uitzicht-vallei_1_531350 Ecuador-Vilcabamba-authentiek-stadje

In deze ‘Vallei van het lange leven’ heeft men allerlei dingen bedacht om het leven nog langer te maken en te veraangenamen. Geniet van een yogasessie met uitzicht op de adembenemende natuur of kies voor een spabehandeling. Op de lokale markt vindt u uiteenlopende, gezonde producten en u kunt voortreffelijk en biologisch eten in het stadje. Ook de accommodaties zijn uitgerust voor complete ontspanning! Aanrader: maak een dagtocht naar het Podocarpus National Park.

Overnachting in Vilcabamba.

Inclusief ontbijt

Podocarpus National Park
Vilcabamba

Podocarpus National Park

Hooggelegen Nationaal Park met steile hellingen die dichtbegroeid zijn met hoge bomen. Er zijn meer dan 100...

Dag 4 Vilcabamba - Cuenca

Een Spaansprekende chauffeur komt u bij uw hotel in Vilcabamba ophalen en brengt u terug naar uw hotel in Cuenca.

 

Overnachting in Cuenca.

Inclusief ontbijt, transfer met Spaanssprekende chauffeur

Ingapirca Inca ruïnes
Cuenca

Ingapirca Inca ruïnes

Over de legendarische Panamericana rijdt u naar de mooiste en best bewaarde Inca overblijfselen in Ecuador...

Hike in Cajas National Park
Cuenca

Hike in Cajas National Park

Klaar voor adembenemend mooie natuur en een flinke hike? Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de rit naar...

Dag 5 Vertrek Cuenca- Guayaquil

Guayaquil-kleurrijk

U wordt bij uw hotel in Cuenca opgehaald en naar uw volgende bestemming gebracht. Tip: breng de komende nacht in Guayaquil door en vlieg van daaruit naar de Galapagoseilanden of naar Nederland. Gaat u naar Guayaquil, neem dan zeker een kijkje in de kleurige oude wijk Las Peñas. Oranje, paarse en roze huizen en op de achtergrond de blauwwit gestreepte vuurtoren zorgen voor een fleurig aanzien. De huizen zijn van hout en stammen veelal nog uit de koloniale tijd. Beklim de trappen in de straten van de Santa Ana Hill. Vroeger stond hier een fort, nu zijn er nog wat overblijfselen plus een charmant kapelletje. Meteen een goed uitzichtpunt over de stad.

Inclusief ontbijt, transfer met Spaanssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën