Bouwsteen In de wolken in de Mashpi Lodge

Wat een pareltje; de Mashpi Lodge in het nevelwoud in het noorden van Ecuador. U verblijft in een unieke accommodatie en tal van excursies zijn inbegrepen. Vooral veel wandelingen staan op het programma. Grote kans om daarbij vogels zoals kolibries en toekans te zien. Maar ook kikkers en de bijzondere rolstaartbeer kunt u spotten. U bezoekt een vlindertuin, beklimt uitkijktorens en maakt een sensationele skybiketour tussen de boomtoppen.

Bijzondere lodge in nevelwoud
Kans om rolstaartbeer te zien
Skybike: fietsen bij boomtoppen
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: In de wolken in de Mashpi Lodge

Dag 1   Aankomst Mashpi Lodge

Dag 2   Mashpi Lodge

Dag 3   Mashpi Lodge

Dag 4   Vertrek Mashpi Lodge

100% maat werk

Dag 1 Quito - Mashpi Lodge

De jungle in

Ecuador-Mashpi-Waterfall-San-Vincente Ecuador-Mashpi-rolstaartbeertje Ecuador-Mashpi-vogel_1_530863

U wordt opgehaald bij uw hotel in Quito en samen met andere reizigers wordt de rit naar de Mashpi Lodge aangevat. De lodge ligt in het nevelwoud in het gelijknamige natuurreservaat van Mashpi.

Onderweg naar Mashpi brengt u een bezoek aan de ruïnes van Tulipe. Dit is een pre-Inca opgraving van een dorp van de Yumbo-stam. Dan nog maar een uur rijden en u arriveert bij de bijzondere lodge. Tijd om te bewegen en het gebied te gaan verkennen. U loopt de Cucharillo Trail. Af en toe even flink klimmen, maar het is de moeite waard. Een grote waterval en lieflijke vennetjes laten de camera’s klikken. In totaal duurt de wandeling ongeveer twee uur. De volgende excursie staat alweer met zonsondergang gepland. De geluiden van de jungle zwellen aan, geuren lijken sterker te worden. Nachtdieren komen tevoorschijn. Gewapend met een zaklantaarn gaat u met uw gids op zoek naar vuurvliegjes, kikkers, lichtgevende paddenstoelen en vleermuizen. Heel bijzonder voor deze regio is de kinkajoe of rolstaartbeer. Een kleine berensoort met een ronde kop met onderzoekende grote ogen. Hij leeft in de boomtoppen en wordt ‘s avonds actief.

 

Overnachting in Mashpi.

Inclusief diner, transfer samen met andere reizigers, excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids

Dag 2 Mashpi Lodge

Kleurrijke vogels, hiken en een ontspannende massage

Heel vroeg op, want dat is de beste tijd om vogels te spotten! Door het bos loopt u naar het Life Center over de “brulapen trail”. De trail heeft zijn naam niet zomaar gekregen, grote kans om ook brulapen te zien. Het Life Centre herbergt tal van vlinders, maar ook het houten uitkijkplatform is een must. Een picknickontbijt hier is een aanrader. Onder het eten springt u ongetwijfeld tal van keren op omdat er weer een ander dier te zien is. Vogels en zoogdieren worden aangetrokken door de vele fruitbomen die hier staan. Na een bezoek aan een boomgaard waar tal van vruchten groeien, terug naar de lodge voor een ontspannende massage en een welverdiende lunch.

 

In de loop van de middag heeft u dan weer nieuwe energie voor de Napa Trail. Natuurlijk speurt de gids ook weer aan alle kanten of er vogels of zoogdieren te zien zijn. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

 

Overnachting in Mashpi.

Inclusief ontbijt, lunch diner, excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids

Dag 3 Mashpi Lodge

Uniek! Op een luchtfiets tussen de boomtoppen

Ecuador-Mashpi-Lodge-skybike Ecudador-Mashpi-kolibries_1_531212

Vroege vogels worden beloond met veel vogels. Ga uw bed uit en wandel met een kop koffie in de hand over het hotelterrein. Bestudeer de vogels door de telescoop die de gids neerzet en u staat bijna naast de dieren. Terug naar het restaurant voor een uitgebreid ontbijt en daarna naar één van de leukste activiteiten die er rond Mashpi zijn: de Sky Bike and Observation Tower. Met de skybike “fietst” u met een soort luchttandem tussen de boomtoppen. Even 162 traptreden naar boven klimmen, zucht…. Maar dan staat u op 30 meter boven de grond u oog in oog met dieren die u anders nauwelijks ziet. Met de luchtfiets gaat u over een kabel van 200 meter over een kloof met een rivier en over de jungle.

 

Bij de volgende activiteit heeft u weer vaste voet aan de grond. Loop naar de San Vicente waterval of kies voor de Oxibelis Trail. Na de lunch staat een bezoek aan een plek waar veel kolibries te zien zijn op het programma. 

 

Overnachting in Mashpi.

Inclusief ontbijt, lunch diner, excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids

Dag 4 Mashpi - Quito

Nog een laatste keer genieten van de natuur en de vogels. Samen met uw gids maakt u een wandeling van ongeveer een uur door de omgeving van het hotel. Na het ontbijt wederom een hike. Nu naar de Copal waterval. Tussen de bomen waar mos aan de takken hangt, overal bromelia’s en orchideeën die er voor zorgen dat de jungle niet alleen groen maar ook heel kleurrijk is, loopt u in ongeveer twee uur naar de waterval van 50 meter hoog.  Eigenlijk wilt u niet weg, maar na de lunch is de tijd om naar quito terug te keren toch echt aangebroken. Samen met andere reizigers wordt u met een transfer teruggebracht naar de stad. 

 

Inclusief ontbijt, transfer samen met andere reizigers, excursie onder begeleiding van een Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën