Bouwsteen Aan de rand van de jungle

Naar de rand van de jungle van de Amazone. Verblijf in een mooie lodge met zwembad en veel activiteiten zoals wandelingen door het regenwoud en een bezoek aan dierenopvangcentrum AmaZOOnico, een bezoek aan een vlindertuin en aan een lokaal dorp.

Bereikbaarheid per auto
Prachtig hotel op mooie locatie
Veel excursies inclusief
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Aan de rand van de jungle

Dag 1   Aankomst Tena

Dag 2   Upper Amazon

Dag 3   Upper Amazon

Dag 4   Vertrek Tena

100% maat werk

Dag 1 Naar Tena

De jungle in

de Napo rivier in het Upper Amazone gebied Ecuador-Upper-Amazone-wandelen Ecuador-Upper-Amazone-pottenbakkerij_1_526323

Door berglandschappen met actieve vulkaan voert de weg richting Tena. Langzaam wordt het landschap steeds uitbundiger en weelderiger. U komt van de bergen van de Andes in de groene jungle. Onderweg zijn er diverse fotostops. Loop even naar een watervalletje om de benen te strekken en kijk uit over de valleien. De rit eindigt in Punta Ahuano, een klein dorp aan de noordelijke oever van de Napo rivier. Gemotoriseerde kano’s liggen al klaar en u vaart ongeveer een kwartier stroomafwaarts naar uw lodge: Casa del Suizo. Een prachtige accommodatie op een zo mogelijk nog mooiere locatie. Moeilijk kiezen: blijft u bij de accommodatie of trekt u de omgeving in. Een dorpje ligt op loopafstand. Het is al laat, dus geniet vandaag van een welkomstcocktail aan de rand van het zwembad bij zonsondergang. Uitzicht op de jungle terwijl de geluiden van cicaden aanzwellen. U dineert in de lodge.

 

Overnachting nabij Tena.

Inclusief diner, privétransfer met Engelssprekende chauffeur/gids

Dag 2 Omgeving Tena, Upper Amazon

Wandeling door het regenwoud en bezoek AmaZOOnico

Na een lekker ontbijt, bent u klaar voor een actieve dag. Tijdens uw verblijf gaat u een aantal keer op pad met een gids om de omgeving te verkennen. U kunt wandelen, varen, tuben, kajakken of raften. Maar een verblijf in Casa del Suizo staat bovenal in het teken van de natuur. Uw gids laat u de beste plekken zien voor het spotten van dieren zoals apen, kaaimannen, vlinders, vogels en nog veel meer.

Vandaag start u met een kanotocht over de Napo-rivier. In ongeveer 20 minuten vaart u naar Cosano. Daar maakt u een wandeling door het regenwoud. U loopt ongeveer twee uur.

 

’s Middags bezoekt u AmaZOOnico. Dit is een opvangcentrum waar gewonde en illegaal verhandelde dieren worden opgevangen, behandeld en zo mogelijk worden voorbereid op een terugkeer in het regenwoud.

 

Overnachting nabij Tena.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 3 Omgeving Tena, Upper Amazon

Amazonedorp, wandeling en vlindertuin

Ecuador-Tena-Napo-rivier

Na het ontbijt vertrekt u naar een Amazonedorp om de lokale manier van leven te ervaren. Vrouwen in het dorp laten zien welke gewassen ze verbouwen. Cassave, koffiebonen, tropisch fruit en cacao doen het goed hier. Daarnaast zijn de vrouwen gespecialiseerd in potten bakken; dit gebeurt nog op traditionele wijze. Proef de Chicha de yuca een lokaal drankje. Samen met de inwoners van het dorp wandelt u naar de oever van de Napo-rivier. Zij tonen hoe ze nog steeds op traditionele wijze vissen en goud zoeken. En u kijkt niet alleen toe, maar helpt mee! Terug in het hotel doet u nieuwe energie op tijdens de lunch.

 

’s Middags de calorieën weer verbranden met een wandeling door de jungle. Samen met een gids dwaalt u rond langs de rivieroever en door het oerwoud. Hopelijk spot u wat dieren. Vlinders ziet u in ieder geval in de Mariposario, de vlindertuin.

 

Overnachting nabij Tena.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 4 Vertrek Tena

Einde jungle-avontuur

Nog één keer rustig wakker worden met alleen maar fluitende vogels op de achtergrond. Het is helaas al weer tijd om het Amazoneregenwoud te verlaten. U reist door het mooie landschap verder naar uw volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Engelssprekende chauffeur/gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën