Actief in Baños

De leukste plek voor outdooractiviteiten in Ecuador is Baños. In de prachtige natuur maakt u een raftingtour, een mountainbiketocht en de mensen zonder hoogtevrees wagen zich over het canopy-parcours. Maar vergeet niet dat Baños letterlijk vertaald baden betekent. Sla een relaxt uurtje in één van de warmwaterbronnen daarom zeker niet over tijdens uw reis.

Actief: raften en fietsen
Zweven tussen boomtoppen
Mooi gelegen hotel met zwembad
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Actief in Baños

Dag 1    Aankomst Baños de Agua Santa

Dag 2    Baños de Agua Santa

Dag 3    Baños de Agua Santa

Dag 4    Baños de Agua Santa

Dag 5    Vertrek Baños de Agua Santa

100% maat werk

Dag 1 Quito - Baños de Agua Santa

Schommelen op de rand van de afgrond

Schommelen op het randje van de afgrond bij Baños

Uw Engelssprekende chauffeur brengt u van uw hotel in Quito naar uw hotel in Baños de Agua Santa oftewel Baños.

 

Dit betekent “baden” en een bezoek aan vulkanische warmwaterbronnen is dan ook een must als u hier verblijft. Het stadje ligt ingeklemd tussen groene bergen en watervallen storten langs de bergwand naar beneden. Het was een slaperig stadje, maar nu komen er in groten getale toeristen. Maar dat heeft voor veel gezellige restaurants en bars gezorgd; er hangt een leuke sfeer in het centrum.

Behalve lekker badderen, zijn er veel outdoor-activiteiten rond Baños. Maar het allerleukst vinden wij toch wel de Casa de Arbol. Een boomhut met een schommel eraan. Op de schommel zwaait u heen en weer over een enorm diep ravijn. Echt zo’n once-in-a-lifetime ervaring die u vaak op Instagram foto’s voorbij ziet komen.

 

Overnachting in Baños de Agua Santa.

Inclusief transfer

Dag 2 Baños de Agua Santa

Mountainbiken langs watervallen

Een fietstocht langs de watervalroute staat vandaag op het programma. Een avontuurlijke tocht per mountainbike. Uw fiets wordt afgesteld en u bent klaar voor de afdaling van Baños naar de Pailon del Diablo waterval. Dit staat bekend als één van de mooiste fietsroutes in Ecuador en omdat u afdaalt is het niet al te zwaar ook. Onderweg zijn er al diverse watervallen te zien. Neem zeker wat foto’s bij de Agoyan en de Manto de la Novia. Maar het einddoel is de Pailon del Diablo. Vertaald naar het Nederlands is dit de Duivelskeel en nadat het water 80 meter naar beneden stort, kolkt het onderaan de rotswand. Er loopt een trap een heel stuk naar beneden en vanaf een wiebelige hangbrug heeft u een goed totaaloverzicht. Kijk rustig rond. U hoeft niet terug te fietsen, de berg op: transport terug is geregeld. De excursie duurt een halve dag en is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in Baños de Agua Santa.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, fietshuur

Dag 3 Baños de Agua Santa

Raften

Ecuador-Banos-Canopytour 2e547be9-0968-4927-a2ab-0f2ca4f29398

Door de jungle aan de voet van de Tungurahua vulkaan stroomt de Pastaza rivier. Uiteindelijk mondt deze rivier uit in de Amazone. Zo ver gaat u niet, maar u maakt vandaag een spannende raftingtour. Met de auto met de rafts erachter op weg naar San Francisco waar u aan boord klimt. U komt langs watervallen met klinkende namen als “bruidsmantel” en “duivelskeel”. Na een korte veiligheidsinstructie de boot in. Onderweg niet alleen druk bezig met peddelen en in de boot blijven, maar ook tijd om te genieten van het natuurschoon. U passeert stroomversnellingen van de derde en vierde categorie. Blijft u de raft de baas of wordt u in het water geslingerd? Door een diepe kloof komt u op een breder stuk van de rivier. Bij het eindpunt staat uw transport te wachten. Tijd om droge kleren aan te trekken en vervolgens terug naar Baños. Deze excursie duurt een halve dag en is samen met andere reizigers.

Overnachting in Baños de Agua Santa.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, rafting materialen

Dag 4 Baños de Agua Santa

Zweven tussen de boomtoppen van het canopy parcours

Baños is een paradijs voor outdoorsporten in Ecuador. U kunt hier raften of mountainbiken, maar nog veel leuker en spannender is de zipline en canopy tour. Veiligheid gaat boven alles, spanning is gegarandeerd. Niet ver vanaf Baños ligt Puntzan. Hier is een parcours van zes ziplines uitgezet over kloven en rivieren, langs bomen en water. U overbrugt afstanden van 150 tot 500 meter. In totaal is het parcours twee kilometer lang. Vastgebonden in een tuigje ziet u de jungle van bovenaf. U vliegt als een vogel door de lucht. De eerste keer misschien een beetje eng, maar het wordt steeds leuker. Deze excursie duurt twee uur en is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in Baños de Agua Santa.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden, benodigde materialen

Paardrijden
Baños

Paardrijden

Optimaal van het natuurschoon rond Baños genieten vanaf de rug van een paard. U wordt naar een manege gebracht...

Canyoning
Baños

Canyoning

Misschien wel de meest uitdagende outdoor activiteit: canyoning. In Ecuador kan dit in de omgeving van Baños...

Dag 5 Vertrek Baños de Agua Santa

Na dit outdoor-avontuur reist u verder naar uw volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën