Bouwsteen Junglegeluiden in Corcovado National Park

Vanaf Sierpe vaart u over de gelijknamige rivier naar open zee. De boot meert aan in Drake Bay, de toegangspoort voor een bezoek aan Corcovado National Park één van de meest ongerepte junglegebieden van Costa Rica. Het park staat bekend om de enorme biodiversiteit aan flora en fauna die hier te vinden is. Wat kunt u in Corcovado National Park allemaal tegenkomen?

 

Tapirs, felgekleurde ara’s, verschillende aapsoorten, krokodillen, vogelspinnen en als u geluk heeft soms zelfs een poema. De accommodatie ligt midden in de natuur en is alleen bereikbaar per boot. Gewekt worden door de geluiden van de jungle, wie wil dat nu niet? Tijdens uw verblijf gaat u, onder begeleiding van een gids, het nationale park en de onderwaterwereld bij Caño eiland ontdekken.

Wakker worden met junglegeluiden
Uniek natuurgebied
De 4 aapsoorten van Costa Rica
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Wie wildlife wil spotten in een uitbundig groene omgeving, moet naar Costa Rica gaan! Ik zag prachtige vogels, maar ook luiaards en walvissen.
1-Cocktails-met-zonsondergang_1_329393
Lara Huisenga
In het sfeervolle Latijns-Amerika voel ik me altijd direct thuis. Wat een heerlijk continent. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Junglegeluiden in Corcovado

Dag 1            Sierpe - Corcovado National Park 

Dag 2            Corcovado National Park 

Dag 3            Corcovado National Park 

Dag 4            Vertrek Corcovado National Park 

100% maat werk

Dag 1 Sierpe - Drake Bay, Corcovado National Park

Corcovado-NP-Boottocht(13) Corcovado-Boottocht-2(8)

In Sierpe staat de boot op u te wachten. Vanaf hier vaart u het eerste stuk over de rivier naar de zee. De boot volgt de kustlijn en zet u af op het strand bij uw accommodatie. U wordt geholpen met uw bagage. Een lunch wordt geserveerd en de middag is ter vrije besteding.

 

Wandel langs het strand, luister naar de junglegeluiden of rust lekker uit bij het zwembad of in uw hangmat.

 

Overnachting in Drake Bay nabij Corcovado National Park
Inclusief lunch, diner en boottocht.

Dag 2 Corcovado National Park

Costa-Rica-Corcovado-National-Park-1(3) Caoti-in-Corcovado-NP-2(6) Corcovado-Groene-Omgeving(5)

Vandaag gaat u één van de meest ongerepte junglegebieden van Costa Rica verkennen. In Corcovado National Park kunt u de 4 aapsoorten van Costa Rica zien. Uiteraard moet u ze wel eerst zoeken! Ook leven er in dit natuurgebied luiaards, neusberen, tapirs en zelfs poema’s. De laatste twee zijn echter moeilijk te vinden. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want in dit park leven 400 verschillende soorten. Het is wel lastig om ze tussen de hoge bomen door te spotten, maar u vindt er vast een aantal! Misschien wel de kleurrijke ara of de toekan? De Engelstalige gids zal u van alles vertellen over de verschillende boom- en diersoorten. Zo leert u onder andere wat een wandelende boom is. Ja, hij verplaatst zich echt elk jaar een klein stukje!

 

De gids heeft een picknicklunch mee die onderweg wordt geserveerd ergens in het nationale park. Aan het einde van de middag bent u weer terug bij uw accommodatie en is er nog even tijd om te relaxen na uw avontuur in de jungle van Corcovado National Park.

 

Overnachting in Drake Bay nabij Corcovado National Park
Inclusief: ontbijt, picknicklunch, diner, Engelssprekende gids, excursie samen met andere reizigers naar Corcovado National Park, entreegelden.

Dag 3 Corcovado National Park

Zeeschildpad-bij-Isla-del-Cano-Corcovado-NP-2

Zal de onderwaterwereld hier net zo mooi zijn als de jungle boven water? Dat kunt u vandaag zelf beoordelen. Ongeveer 15 km voor de kust van Drake Bay ligt Caño eiland. De vorige eigenaar wilde een groot casino op het eiland bouwen, maar hier heeft de Costa Ricaanse overheid een stokje voor gestoken. De overheid heeft het eiland overgenomen en zowel onder als boven water is nu een beschermd natuurgebied.

Op het eiland zijn veel potten en overblijfselen van lang geleden gevonden. De Colombianen voeren met kleine bootjes over voor geloofsverspreiding. Men gelooft nog steeds dat meneer Francis Drake hier een deel van zijn gouden schat heeft verstopt.

 

De onderwaterwereld is ook schatrijk. Enkele meters voor de kust kunt u al vele vissen tegenkomen. Variërend van maanvissen, roggen, baby-rifhaaien en soms zelfs schildpadden of walvissen. De laatste kunt u (indien de goede reisperiode) vanaf de boot zien of als u gaat duiken in plaats van snorkelen. Van december tot en met maart en augustus tot en met oktober zwemmen de walvissen langs de kust. In januari en februari is de kans het grootst om deze bijzondere dieren te zien.

 

Wilt u liever duiken? Laat het ons dan weten, zodat dit vooraf voor u gereserveerd kan worden (er geldt een toeslag voor duiken). De indeling van deze dag hangt erg af van het weer en de omstandigheden van de zee. Het kan zijn dat de golven of stroming erg sterk zijn waardoor het programma aangepast moet worden.

 

U bent voor de lunch weer terug bij de accommodatie. De middag is ter vrije besteding. Geniet nog even van de junglegeluiden om u heen, voor u morgen Corcovado National Park weer verlaat.

 

Overnachting in Drake Bay.nabij Corcovado National Park
Inclusief: ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids tijdens snorkeltour.

Dag 4 Van Corcovado National Park, Drake Bay - Sierpe

Na het ontbijt vaart u terug naar Sierpe.

 

Inclusief ontbijt, boottocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën