Wat te doen in Corcovado National Park
MedewerkerDewi

Wat te doen in Corcovado National Park

Dewi, Van Verre Algemeen 19-4-2019

In februari 2018 heb ik een prachtige rondreis door Costa Rica gemaakt. Wat een prachtig land vol met dieren en natuur! Het meest indrukwekkende gebied was voor mij het Corcovado National Park. Het is een mooi en nog ongerept gebied in het zuiden van Costa Rica. Dit nationale park mag ook alleen betreden worden samen met een gids.

 

Hiken door Corcovado National Park

Vanuit Bahía Drake stappen we met een groep op de boot om naar het startpunt van onze hike in Corcovado National Park. De wandeling wordt opgesplitst in drie delen.

 

Vanaf het startpunt gaan we het dichte bos in. We krijgen uitleg over verschillende bomen en planten die daar groeien. De gids laat af en toe een blad of bloem rondgaan en we lopen weer verder. Ineens wijst hij naar boven. Heel hoog boven ons hoofd zien we apen rondspringen en spelen met elkaar. Wat een leuk gezicht!

 

Natuur in Corcovado National Park - Costa Rica    Natuur in Corcovado National Park - Costa Rica    Natuur in Corcovado National Park - Costa Rica

Wil jij ook hiken in het Corcovado National Park? Bekijk dan onze rondreis.

 

Tijd voor de lunch! Onze gids heeft een lekkere en uitgebreide lunch voor ons meegenomen. We kunnen onder andere kiezen uit rijst, pastasalade en vers fruit. Dit heerlijke tussendoortje kunnen we wel gebruiken en komt dan ook als geroepen.

 

Na de lunch lopen we een stuk over het strand. In de verte zie ik verderop iets graven in het zand: een caoti, op zoek naar voedsel. Na hier even stil te hebben gestaan, gaan we voor een klim naar boven. De gids ruikt een wild zwijn en volgt deze geur. Een paar minuten later staan we oog in oog met het wilde zwijn. Dit was wel even spannend, maar ook zo leuk om mee te maken.

 

Caoti in Corcovado National Park - Costa Rica    Caoti in Corcovado National Park - Costa Rica

 

Na een flinke wandeling komen we aan bij de rivier en moeten over de stenen de rivier oversteken. Pas op: de stenen zijn erg glad! Gelukkig zijn wij droog over en horen we de waterval al stromen en er vliegt nog een kolibri om ons heen, heel gaaf!

Even een momentje rusten en afkoelen bij de waterval!

 

Na onze heerlijke verkoeling loopt de gids naar mij toe en wijst een aantal meter van de waterval vandaan naar de oever van de rivier. Ik moest eerst even goed kijken, maar toen zag ik het: er ligt daar een baby krokodil! Wat gaaf, maar… heb ik daar vlakbij gezwommen?!

We lopen nog verder langs de rivier terug naar het strand en zien hier meerdere vogels, pelikanen, ara’s en eekhoorntjes. Waar de rivier uitmond in de zee zien we meerdere grote krokodillen liggen. Wat een indrukwekkend gezicht.

 

Babykrokodil in Corcovado National Park - Costa Rica

 

Na onze mooie en indrukwekkende wandeling stappen we weer op de boot richting Bahía Drake. Onderweg worden we nog verrast met een groep dolfijnen naast onze boot. Een mooie afsluiter van onze eerste dag in het nationale park!

 

Snorkelen bij het eiland Isla del Caño

Op de tweede dag maken we een uitstap naar Isla del Caño om te snorkelen. We stappen weer op het strand van Bahía Drake op de boot en varen in drie kwartier naar het eiland. Onderweg zien we vele zeeschildpadden boven het water uitkomen. Onze gids vertelt ons dat er maar één kant van het eiland open is voor toeristen. De andere kant van het eiland is volledig beschermd en is alleen opengesteld voor bepaalde onderzoekers. Dit is wel een hele mooie gedachte, de schilpadden kunnen daar in alle rust leven.

 

Zeeschildpad nabij Isla del Caño - Costa Rica

 

We krijgen ons snorkelmateriaal en maken ons klaar om in de zee te duiken. We moeten onze gids volgen en zien vele vissen en wat koraal. Het meeste koraal heeft helaas hun kleur al verloren, maar nog steeds is het geweldig om hier te mogen snorkelen. Plotseling zwem ik oog in oog met een (kleine) schildpad. De schildpad dobbert wat voor me rond en zwemt dan weg. Wat een geweldige ervaring!

 

Snorkelen bij Isla del Caño - Costa Rica

Wil jij ook snorkelen bij Isla del Caño? Bekijk dan onze bouwsteen.

 

We lunchen even lekker aan het strand en hebben wat tijd om rond te wandelen in deze mooie omgeving. Daarna duiken we voor een tweede keer het water in. We worden omringd door een grote school vissen en, als we heel goed kijken, zien we op de bodem roggen liggen. Wauw!

Na lekker rozig weer aan boord te zijn geklommen varen we weer terug naar Bahía Drake.

Wat een heerlijke onderwaterwereld dag.

 

Nachtwandeling nabij Bahía Drake ‘Nativos Corcovado Trail’

In de avond gaan we met nog vier anderen met een busje vanuit Bahía Drake naar de plek waar we onze nachttour start. De gids heeft hoge laarzen voor ons geregeld. Goed voorbereid kunnen we van start.

 

Het eerste stuk zien we veel verschillende insecten. Iets verderop zien we een spin in een web hangen. De gids vertelt ons dat hier twee gevaarlijke spinnen leven: één die een mens gedeeltelijk kan verlammen en één die een mens blind kan maken. De laatste soort was de spin die wij verderop zien hangen. Blij dat deze ver weg zit!

 

Na een tijdje lopen we via een soort trappetje naar beneden richting de rivier: het stuk waar ik mijn angst moet overwinnen. Links en rechts zie ik meerdere tarantula’s. Wat een verschrikkelijk eng stuk, maar we kijken goed uit waar we lopen en vervolgen onze weg. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en is er geen één echt in de buurt gekomen. Mijn angst voor spinnen bestaat nog steeds, maar ik kan wel zeggen dat ik tussen vele tarantula's heb gelopen.

 

Tarantula tijdens de nighttour nabij Corcovado National Park - Costa Rica    Hagedissen tijdens de nighttour nabij Corcovado National Park - Costa Rica

 

Eenmaal aangekomen bij de rivier gaan we op zoek naar kikkers, padden en… slangen! De kikkers zijn er in vele verschillende kleuren. De gids vertelt ons waar we de mannetjes en vrouwtjes aan kunnen herkennen. Hoe verder we de rivier doorlopen met onze regenlaarzen, hoe meer kans we hebben op het zien van een ‘viper’, dit is een adder. En daar hangt er één, mooi opgekruld in de boom!

 

Kikkers tijdens de nighttour NAbij Corcovado National Park - Costa Rica    Kikkers tijdens de nighttour nabij Corcovado National Park - Costa Rica    Slang tijdens de nighttour nabij Corcovado National Park - Costa Rica

 

Wat een ervaring was dit, echt één om nooit te vergeten. Corcovado National Park was zeker een hoogtepunt van mijn rondreis door Costa Rica en kan ik zeker iedereen aanraden. Ondanks de grote spinnen tijdens de nachtwandeling is dit zeker mijn grootste aanrader. Je stapt in zo'n andere wereld en er valt zoveel te ontdekken.

 

Mijn collega's vertellen je graag meer over Corcovado National Park en helpen je graag bij het samenstellen van jouw mooiste vakantie Costa Rica.

 

Dewi,

Van Verre