Bogotá, Casa Deco

Colombia

Hotel in art-decostijl in het historische centrum van Bogotá. De inrichting is in art-decostijl; het hotel doet zijn naam eer aan. De kamers zijn ruim en hebben hoge plafonds.

Locatie

Midden in het centrum van Bogotá waar de gebouwen in hun oude glorie worden hersteld. Vlakbij het hotel beginnen de drukste straten met tal van restaurants en winkels. Even de straat met hobbelige keien oversteken en daar ziet u het typerende art deco gebouw waar Casa Deco is gevestigd. Genoeg eetgelegenheden en uitgaansgelegenheden op loopafstand. Maar ook het grootste en belangrijkste plein van Bogotá, de Plaza de Simón Bolívar is vlakbij. Loop bergafwaarts en u bent er zo. Terug duurt het iets langer, zeker omdat Bogotá boven de 2000 meter ligt en u sneller buiten adem raakt. Sla ook musea, zoals het Goudmuseum en het Museum van de kunstenaar Botero niet over. Ook dit is weer goed te belopen.

Accommodatie

Veel Europeanen verblijven graag in het roze art-decogebouw van Casa Deco. 22 kamers zijn verdeeld over vier etages (let op: er is geen lift, maar het personeel helpt u graag met de bagage). De kamers zijn ruim, overal kan een extra bed bijgezet worden en bovendien is er een sofa, die ook als bed kan worden opgemaakt. Zo kunt u met een gezin met maximaal twee kinderen in de kamer slapen. Op de vloer van de kamers ligt hout. Bij de inrichting zijn felgekleurde accenten gebruikt. In elke kamer hangt een televisie. Een mobiele verwarming kan in de koude maanden neergezet worden. In de linnenkast treft u een kluisje aan. Alle kamers beschikken over dezelfde faciliteiten.

 

Kamertypes:

  • 16 standaardkamers met een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden
  • 4 juniorsuites, die wat groter zijn en over een apart zitgedeelte beschikken.
  • 2 suites, op de bovenste etage, waar vanuit u direct het gemeenschappelijke dakterras op loopt.

Iedere kamer heeft een privé-badkamer met een douche.

Door de houten vloeren in dit oude gebouw, kan het ’s morgens een beetje gehorig zijn. Bent u daar gevoelig voor, neem dan oordopjes mee.

Voorzieningen
  • Ontbijtrestaurant. Geen buffet, maar a la carte
  • Bar
  • Wifi
  • Roomservice en omdat het hotel geen restaurant voor lunch en diner heeft, kunt u ook maaltijden op uw kamer laten bezorgen
  • Wasservice
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën