terug naar het overzicht

Autorondreis Ontdek de Canadese Rockies

Krijgt u geen genoeg van bergen, meren, watervallen en mooie vergezichten? Dan is deze reis echt iets voor u. Ontdek de stad Vancouver, reis via boomgaarden en de wijnvallei door naar de Canadese Rockies. Wit besneeuwde bergtoppen, gletsjermeren, groene bossen en kabbelende riviertjes vindt u hier in overvloed. Houd oren en ogen open voor eekhoorns, elanden en beren. Via het sfeervolle ski-dorp Whistler reist u terug naar Vancouver. Deze reis is een ware natuurbelevenis.

Wat maakt deze reis bijzonder
Langs wijn en fruitgaarden
Ontdek Banff in rustig tempo
Kanoën over helderblauwe meren
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Prijsindicatie vanaf € 2600,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Ontdek de Canadese Rockies

Dag 1    Aankomst Vancouver
Dag 2    Vancouver
Dag 3    Kelowna
Dag 4    Kelowna
Dag 5    Revelstoke
Dag 6    Banff National Park

Dag 7    Banff National Park
Dag 8    Banff National Park
Dag 9    Icefields Parkway
Dag 10  Jasper National Park
Dag 11  Jasper National Park
Dag 12  Wells Gray Provincial Park

Dag 13  Wells Gray Provincial Park
Dag 14  Whistler
Dag 15  Whistler
Dag 16  Vancouver
Dag 17  Vancouver
Dag 18  Vertrek Vancouver

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Vancouver

Canada-Vancouver-Stanley-Park-1_1_505582 Canada-Vancouver-Stanley-Park-Totempaal_3_497005

Voor ons is Vancouver de leukste stad aan de westkant van Canada. De stad en omgeving hebben veel te bieden. Het is een relatief jonge stad met veel moderne architectuur. Bezoek zeker de Lookout Tower. Een glazen lift tilt u 160 meter de hoogte in. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen, Granville Island en groene heuvels.
Wat dichterbij ziet u de leuke wijk Gastown; u gaat daar vast een keer een terrasje pakken. De sfeer uit de pionierstijd van de aanleg van de Canadian Pacific Railway kun je hier proeven. Hier is ook de oude stoomklok, die elk kwartier een melodietje 'fluit'.

 

Overnachting in Vancouver.
Inclusief huurauto

Dag 2 Vancouver

Een volle dag om Vancouver te ontdekken. Ontdek het grootste park van Vancouver: Stanley Park. Met veel fietspaden is er veel te zien. Ook vindt u hier het plein met negen totempalen. Vanaf dit park kijkt u uit op de skyline van Vancouver.

 

Op een zonnige dag is Granville Island leuk om te bezoeken. De voormalige fabrieken op dit eiland zijn omgetoverd tot een sfeervolle plek met winkels, een markt, straatartiesten en terrasjes aan het water. Vancouver heeft daarnaast de grootste Chinatown van Canada. Neem zeker een kijkje bij de Chinese Gardens en waan u even buiten Canada.

 

Liever de natuur in? Ga dan naar de Capilano Suspension Bridge net even buiten de stad. Een 140 meter lange hangbrug werd in 1889 voor het eerst in gebruik genomen om de grote oversteek over het ravijn te maken.

 

Overnachting in Vancouver.
Inclusief huurauto

Fietsen in Vancouver
Vancouver

Fietsen in Vancouver

Al fietsend de stad verkennen, dat is iets wat goed kan in Vancouver. Een bezoek aan Stanley Park mag dan ook...

Dag 3 Vancouver - Kelowna

Ca. 390 km / 4,5 uur

U verlaat de stad en rijdt richting de valleien. Volg Highway 3, een mooie route door Manning Provincial Park. U komt aan in Kelowna. Door de ligging van Kelowna ziet u hier een heel ander landschap dan in de bekende noordelijker gebieden. Door de beschutting van de bergen kan het zo’n 30 graden worden in de Okanagan-vallei. Daardoor is dit ook de ideale plek voor wijngaarden. In de zomer kunt u een rondleiding krijgen op één van de wijngaarden en voor de liefhebbers zijn er ook wijnproeverijen.

 

Overnachting in Kelowna.
Inclusief huurauto

Dag 4 Kelowna

Canada-Kelowna-Wijnstreek

Een dagje fietsen en de omgeving verkennen? Ga dan naar de Kettle Valley Railway. Dit is een voormalige spoorweg van de stoomtrein. Vanuit Myra Canyon kunt u gaan fietsen of wandelen. Gedurende de eerste twee kilometer komt u al langs twee spoorbruggen en een tunnel. Mooie uitzichten en diepe afgronden wisselen af.

Voor nog meer vergezichten kunt u naar Knox Mountain Park gaan, net buiten de stad Kelowna. Hier wandelt u in ongeveer één uur naar de top voor een uitzicht over de stad, de vallei en het meer.

 

Overnachting in Kelowna.
Inclusief huurauto

Wijntour en wijnproeverij
Kelowna

Wijntour en wijnproeverij

Wijnliefhebbers opgelet, deze tour spreekt u zeker aan. Een leuke en ontspannen dag heeft u voor de boeg. U...

Dag 5 Kelowna - Revelstoke

Ca. 200 km / 3 uur

De route vandaag gaat eerst nog langs de fruitgaarden maar hoe dichter u bij Revelstoke aankomt, hoe hoger de bergen weer worden.

 

Bij aankomst in het park, kunt u de Meadows in the Sky Parkway volgen, naar de top van de berg. Het Mount Revelstoke National Park heeft een afwisseling van valleien, weides, velden en bergen met besneeuwde toppen. Er zijn diverse wandelroutes, voor zowel korte als lange wandelingen.

 

Overnachting in Revelstoke.
Inclusief huurauto

Dag 6 Revelstoke - Banff National Park

Ca. 290 km / 4 uur

Canada-Glacier-National-Park-Helikopter Canada-Banff-Kanovaren Canada-Banff-Gondola-1

U legt vandaag een hele mooie route af door de bergen met veel mooie stop mogelijkheden onderweg. U rijdt dwars door Glacier National Park over de Trans Canada Highway om vervolgens via Yoho National Park en Lake Louise uit te komen bij Banff National Park. Maak zeker een stop bij één van de grootste watervallen van Canada, de Takakkaw Falls.

 

U komt aan in Banff. Banff Village is een gezellig dorp. De Bow-Rivier stroomt hier doorheen. Huur een fiets en fiets langs de rivier naar het Fairmont Banff Hotel, een gigantisch kasteel uit 1888 dat nu als luxueus hotel fungeert. Ga aan het einde van de dag langs de winkels en stil uw honger in één van de restaurants.

 

Overnachting in Banff National Park.
Inclusief huurauto

Dag 7 - 8 Banff National Park

U heeft 2 volle dagen om Banff National Park te verkennen. Als u vroeg vertrekt, raden we aan om naar de Johnston Canyon te gaan. Wandel door de smalle kloof naar de watervallen en zie hoe het onstuimige water door de kloof dendert. Het is op de route naar Lake Louise. Dit grote en fotogenieke gletsjermeer wordt omgeven door groene bergen, rotsen en witte bergtoppen. Naast Lake Louise ligt nog een mooi meer; namelijk Moraine Lake. Maak de wandeling omhoog en zie de bergen weerspiegelen in het heldere water.

 

Wilt u dichter bij Banff Village blijven? Neem dan de Gondola naar de top van de Sulphur Mountain. U heeft uitzicht op de zes verschillende bergtoppen in de omgeving.

 

Onze tip: houdt altijd uw ogen goed open. In dit nationale park leven beren en wie weet komt u die onderweg wel tegen.

 

Overnachting in Banff National Park.
Inclusief huurauto

Grizzlyberen spotten
Banff National Park

Grizzlyberen spotten

Een volle dagexcursie in Banff om het beste eruit te halen. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids...

Paardrijden langs de Bow-rivier
Banff National Park

Paardrijden langs de Bow-rivier

De Bow-rivier is de levensader die door Banff stroomt. En met haar helderblauwe water een mooie plek om te...

Dag 9 Banff National Park - Icefields Parkway

Ca. 140 km / 2 uur

De route lijkt kort, maar onderweg zijn er zoveel mooie stops te maken, dat u gerust de hele dag onderweg kunt zijn. Volg de Bow Valley Parkway voor een leuke route langs de rivier. Vanaf Lake Louise gaat de weg verder over op de Icefields Parkway. Houdt de bruine bordjes onderweg in de gaten met stops voor uitzichtpunten, wandelroutes en watervallen.

 

Overnachting aan Icefields Parkway.
Inclusief huurauto

Dag 10 Icefields Parkway - Jasper National Park

Ca. 150 km / 2,5 uur

Canada-Icefield-Parkway-Bow-River_1_505679 Spirit Island bij Maligne Lake, Jasper

Hoe meer u richting Jasper rijdt, hoe dichter de bebossing wordt. Langs de route zijn meerdere stops met watervallen.

 

Kenmerkend voor het Jasper National Park zijn hoge besneeuwde bergtoppen. Diverse kleine en grote meren zijn hier te vinden en het is de leefomgeving van de beren, wolven en elanden. Neem de Jasper Skytram om de omgeving van bovenaf te bekijken. U heeft een weids uitzicht op weg naar de top. Kijk goed, wellicht ziet u een beer onderweg! Boven op de berg kunt u nog verder wandelen, naar het topje van de berg. Een forse klim, maar de moeite waard als u het uitzicht ziet.
Het dorp Jasper is klein en sfeervol. Er zijn uiteraard voldoende toeristenwinkels maar ook restaurants. De lokale bierbrouwerij vonden wij erg gezellig om een hapje te eten ’s avonds.

 

Overnachting in Jasper National Park.
Inclusief huurauto

Dag 11 Jasper National Park

Een volle dag voor de omgeving van Jasper. Ga in de ochtend naar Maligne Canyon. Hier zijn kalkstenen rotsmuren van wel 50 meter diep. Via diverse loopbruggen wandelt u door en langs de wanden. U heeft voldoende tijd om daarna door te rijden naar Medicin Lake. Een groot meer, omgeven door bossen. Er is langs de weg een mooie plek om te stoppen voor een fotomoment.

Nog wat verder doorrijden en u ziet het Maligne Lake. Dit is het meest gefotografeerde meer van Jasper National Park. En dat is ook wel logisch, want het uitzicht op de hoge bergen met het kleine Spirit Island op de voorgrond, is de moeite waard om te bezoeken.

 

Overnachting in Jasper National Park.
Inclusief huurauto

Wildlife bij zonsopkomst
Jasper National Park

Wildlife bij zonsopkomst

Vroeg opstaan loont in Jasper National Park. Neem de camera in de hand en ga op pad met een ervaren gids. Het...

Dag 12 Jasper National Park - Wells Gray Provincial Park

Ca. 350 km / 4,5 uur

Wanneer u Jasper uitrijdt, komt u langs Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. De moeite waard voor een stop.

 

Als u watervallen wilt zien, zit u goed in het Wells Gray Provincial Park. De absolute must van dit park is een bezoek aan de Helmcken Falls. Een groene muur van bomen reikt uit boven de grijze vulkanische rotswand. De witte waterval stort wel 140 meter naar beneden en dat is ook te horen.Iets minder hoog zijn de Spahats Creek Falls. Hier kijkt u uit op de waterval, maar ook op de enorme canyon die hier ontstaan is. Nog tijd en zin om te wandelen? Ga richting de Moul Falls. Met een uur lopen komt u bij deze waterval uit. Het is de enige waterval waar u achter de muur van water kunt komen.

 

Overnachting in Wells Gray Provincial Park.
Inclusief huurauto

Dag 13 Wells Gray Provincial Park

Canada-Wells-Gray-Uitzichtpunt Canada-Wells-Gray-Water Dawson Falls bij Wells Gray Provincial Park

De Clearwater-rivier is de plek om zalm en beren te spotten. Ga naar de Dawson Falls. U kunt hier langs de rivier een wandeling maken. In het najaar zwemmen de zalmen terug de rivier op. Daarbij springen ze het water uit om bij de watervallen verder te komen. Een uitgelezen kans voor beren om de zalm te vangen.

 

Raften op de rivier is ook een goede manier om de omgeving te verkennen. Mogelijk ziet u beren langs de waterkant.

 

Overnachting in Wells Gray Provincial Park.
Inclusief huurauto

Dag 14 Wells Gray Provincial Park - Whistler

Ca. 460 km / 6 uur

Een lange route vandaag maar u hoeft zich geen moment te vervelen. U rijdt door de bergen en heeft mooie uitzichten tijdens de route.

 

In de wintermaanden is Whistler een groot skigebied, maar in de zomer is het dé plek voor mooie wandelingen, uitzichten op de witte bergtoppen, blauwe meren en mountainbiken. Het is een dorp waar u echt even in het toeristische leven stapt. Er hangt een gezellige sfeer en het vormt daarmee een leuke afwisseling met een verblijf in de natuurparken van Canada.

 

Het hele jaar door kunt u met de gondelbaan naar boven, naar de Blackcomb Mountain. Het is tevens het leefgebied van beren dus altijd goed om u heen speuren vanuit de lift! Vanaf de top kunt u diverse kanten op lopen. Neem wel wat warms mee, want op de top kan het flink afkoelen!

 

Overnachting in Whistler.
Inclusief huurauto

Dag 15 Whistler

Canada-Whistler-Gondola_1_505089 Canada-Whistler-Olympische-Spelen

Er is genoeg te zien en te doen. Neem de rode gondel die van Blackcomb naar Whistler Mountain gaat en vice versa. Een tocht van ruim vier kilometer hangend tussen twee bergtoppen. Vanaf Whistler Mountain heeft u een prachtig uitzicht op de meren en gletsjers. En ook zijn er diverse wandelpaden.

 

Liever wat lager aan de grond? Neem dan de fiets en verken de Whistler Valley Trail. Een langgerekt pad dat langs diverse meren, riviertjes en bossen gaat. Het is wel 40 kilometer lang. Geniet van een zandstrand aan Lakeside Park en/of Rainbow Park.

 

Overnachting in Whistler.
Inclusief huurauto

Dag 16 Whistler - Vancouver

Ca. 120 km / 2 uur

Een relatief korte afstand, dat biedt u de mogelijkheid om de bezienswaardigheden net buiten Vancouver te bezoeken wat u op de eerste dagen in Vancouver nog niet heeft gedaan. Ga bijvoorbeeld naar de Capilano Suspension Bridge net even buiten de stad. Een 140 meter lange hangbrug om de grote oversteek over het ravijn te maken. In het park kunt u ronddwalen en maar liefst zeven verschillende hangbruggen bewandelen.

 

Overnachting in Vancouver.
Inclusief huurauto

Dag 17 Vancouver

Canada-Vancouver-Grouse-Mountain Canada-Vancouver-Grouse-Mountain-4 Canada-Vancouver-Grouse-Mountain-6

Nog een laatste vrije dag vandaag alvorens u weer naar huis reist. Heeft u al een bezoek gebracht aan Grouse Mountain? Een zeer populaire wandelroute is Grouse Grind. Een steile helling van 17° die bestaat uit 2830 traptreden. Van Verre medewerkster Manon beklom hem en genoot vanaf de top van een prachtig uitzicht op Vancouver en zag de grizzlyberen die hier leven. U kunt ook met de kabelbaan naar boven, maar met een goede conditie en af en toe een stop is de klim prima te doen.

 

Overnachting in Vancouver.
Inclusief huurauto

Dag 18 Vertrek Vancouver

Hopelijk heeft u genoten van de Canadese Rockies. Vandaag reist u terug naar de luchthaven en levert u uw huurauto in.

 

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Canada met bijvoorbeeld Vancouver Island om de walvissen te spotten. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen