Olifant spotten in Chobe National Park Botswana
Botswana-Khawi-Olifanten13_1_365165

Waarom is Botswana zo'n dure bestemming?

Ingrid Ypema Botswana 21-12-2018

 

Een veel voorkomende offerteaanvraag bij Van Verre; wij willen graag een 3-weekse safarireis door Botswana maken.

Ik word meteen enthousiast als klanten met deze vraag Van Verre weten te vinden. Gelijk denk ik dat gaat een prachtige reis worden, want Botswana is een geweldige bestemming en er is voldoende te zien om drie weken te genieten van het wildleven en de natuur.

Er is alleen één maar en dat is de prijs. Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan een rondreis door Botswana.

 

Het is daardoor begrijpelijk dat ik regelmatig de punten op een rij zet waarom een reis naar safariland Botswana niet goedkoop is.

 

1.       Geen massatoerisme

In Botswana leeft ontzettend veel wild en het land kent een geweldige natuur. De regering heeft bescherming van de natuur en het wildleven daarom hoog in het vaandel staan. Er wordt niet zomaar wat gebouwd. Gelukkig maar, want zo kunnen onze klein- en achterkleinkinderen over vele jaren nog afreizen naar dit safariland bij uitstek. Hoe mooi is dat?

Geen massatoerisme zorgt voor minder overnachtingsplekken ietwat een reis duurder maakt dan andere in safarilanden, maar ook ontzettend bijzonder.

 

 

2.        Vervoer

Stap aan boord, want één van de makkelijkste vervoersmiddelen als u verschillende safarigebieden wilt ontdekken is per klein vliegtuig.

Zelfs als u het waterrijke gebied van de Okavango Delta wilt bezoeken, is er maar één vervoersmiddel en dat is het vliegtuig. Een gemiddelde vluchtprijs ligt rond de € 200,- en € 250,- per persoon per enkele reis.

Het is echter niet zo maar een vlucht, want laagvliegend over de verschillende gebieden heeft u al direct kans om wild te spotten! En vergeet het schitterende uitzicht niet!

Bekijk onze bouwsteen voor Okavango Delta.

 

 

3.       Slapen in de bush

De lodges en tentenkampen in Botswana zijn kleinschalig, bieden veel privacy en zijn gelegen in mooie gebieden midden in de natuur.

Dit in tegenstelling tot andere safariplekken in Afrika. 5 á 12 kamers/safaritenten maximaal, dit maakt het verblijf uniek.

Er is persoonlijke aandacht voor de gast en alle denkbare faciliteiten zijn aanwezig. Zelf geniet ik altijd van een buitendouche. Heerlijk om na mijn safaritocht met uitzicht op de natuur te douchen.

De veranda biedt spectaculair uitzicht, ook zo’n fijne plek om tussen de safaritochten door alle indrukken te verwerken.

       

                                           

4.       Safaritochten en maaltijden

Ook het gebied waar de safaritochten plaatsvinden zijn niet overbevolkt door vele safarivoertuigen of mokoro’s, waardoor u volop kunt genieten. Hoe bijzonder is het om met slechts 1 of 2 voertuigen een troep leeuwen te volgen die op zoek zijn naar hun prooi? Of een olifantenfamilie te observeren die ongedwongen aan het badderden is in de rivier? Geweldig om te zien!

 

Alle maaltijden (vaak ook nog lokale drankjes) én natuurlijk uw safaritochten zijn inclusief in het verblijf.

Prijzen variëren erg van elkaar, maar houd rekening met een bedrag van €300,- tot €800,- per nacht per persoon.

 

 

Zelf ben ik in mei 2018 voor het laatst in Botswana geweest.

Ik had zo’n bijzondere ervaring in het gebied bij Delta Camp in de Okavango Delta. Ik stapte met mijn gids in een traditionele mokoro. Al varend over het water, omringd door kuddes nijlpaarden werd ik mij bewust hoe bijzonder Botswana is.

Het is misschien niet goedkoop, maar zo uniek. Dat het het geld meer dan waard is, weet ik nu uit eigen ervaring.

Ik ben er al diverse keren geweest en help u graag uw unieke safarireis samen te stellen.

 

Lees meer over Botswana in mijn blog over de ongerepte natuur of bel me gerust op 0299-475083.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.