Okavango Delta Botswana gids
Namibië

Safarireis Botswana

Ingrid, Van Verre Algemeen 19-6-2018

Het is 06.00 uur in de ochtend wanneer mijn privégids zachtjes bij mijn tent ‘goodmorning Ingrid this is your wake-up call’ roept. Ik was allang wakker, al die magische geluiden uit de bush in Botswana zijn namelijk een lust voor het oor. Als ik naar buiten kijk zie ik een betoverende rode gloed…de zon komt op. In de verte zie ik 3 olifanten, die zoals gewoonlijk aan het eten zijn. Omdat de waterstand al aardig hoog is in de Okavango Delta, hoor ik ze voortbewegen door het water, wow…..geweldig. Mijn dag gaat beginnen: op safari in Botswana

 

Okavango Delta Botswana

Alle 12 gasten verzamelen zich bij het centrale deel van het kamp dat direct aan het water is gelegen in de Okavango Delta in Botswana. De nijlpaarden observeren ons terwijl wij genieten van een kop koffie en een versgebakken muffin. Ik slaap in het 3-sterren Oddballs Camp en dat betekent dat ik een privégids heb. Mijn gids heet Raps, een aardig vent die geboren is vlakbij het kamp. Hij kent het gebied als geen ander.

 

Om 07.00 uur stap ik de mokoro. Langzaam duwt hij me voort door de wirwar van waterwegen in de Okavango Delta. Hij spot de kleinste kikkers en vertelt gepassioneerd waarom die de hele dag zonder te bewegen op het riet zitten. De prachtig gekleurde kingfisher zit op een tak, de lichtval is perfect dus ik schiet vele mooie plaatjes. Door het water beweegt zich een groep rode lechwe voort……oooo wat geniet ik toch! Samen met Raps keer ik terug naar het kamp waar het vriendelijke personeel ons met een grote glimlach verwelkomt. Het is tijd voor brunch. Op safari betekent elke dag vroeg opstaan, daarom het is fijn om na de brunch even een siësta te houden. Ik bekijk al mijn foto’s, heb er zoals gewoonlijk heel veel gemaakt en schrijf mijn ervaringen van de ochtend in mijn dagboek. Op de veranda geniet ik van het uitzicht op de omgeving…..maar niet lang….want ik dommelweg op de geluiden uit de bush. Na een klein dutje is het tijd voor de middagsafari, dieren spotten in de Okavango Delta!

 

Okavango Delta mokoro

Hier bij Oddballs betekent een safari in de Okavango Delta dat ik met Raps ga wandelen. We steken in de mokoro in 2 minuten over naar Chief’s Island, het is goed opletten want de rivier zit vol met nijlpaarden. We ‘parkeren’ de mokoro en gaan op pad. Wandelen door de bush is ook zo een safari-activiteit waar ik gek op ben. Het is spannend, absoluut……we lopen nog geen 5 minuten of we spotten 2 buffels. Daar loopt je niet zomaar op af, dus wordt er een plan gemaakt om hen niet te storen. En dan hoort Raps over de radio dat er leeuwen zijn gespot. Mijn adrenaline stijgt naar een hoger niveau….ik loop achter hem aan en volg zijn aanwijzingen op. Plots pakt hij mijn hand, versnellen onze passen en verschuilen ons achter een termietenheuvel. Ja hoor, in de verte een zien we een groep leeuwen met kleintjes. Het gras is nog vrij hoog dus ik spot er 4, Raps vertelt mij dat het totaal een groep van 7 is. Mijn dag kan nu helemaal niet meer stuk….Geweldig! En belangrijk is ook dat ik mij zo veilig voel met deze professionele gids. Voldaan varen we weer terug naar de lodge in de Okavango Delta.

        

 

Zonsondergang in Botswana

Ik loop naar het uitkijkdek. Het moment voor de bekende Afrikaanse ‘sundowner’ is aangebroken. Met een koud glas witte wijn geniet ik samen met de medegasten van een spectaculaire zonsondergang. Dan is het tijd voor een douche. Na zo een dag in de bush is het heerlijk om het stof even van je af te douchen. In dit geval is het een ‘bucket-shower” in de openlucht, dat houdt in dat je een soort van bak met warm water vult, omhoog trekt en dan de kraan open zet….Onder de hemel die met duizenden sterren is bezaaid stap ik weer schoon onder de douche vandaag. Om 19.30 uur gaan we aan tafel. Het is ongelofelijk wat de chef-kok heeft klaargemaakt. Een heerlijke groentemix met kip en rijst, zeer smaakvol. Omdat we aan een lange tafel zitten heb je makkelijk contact met de andere gasten. Natuurlijk komen de verhalen los, iedereen heeft weer iets anders meegemaakt op hun reis. Ervaringen wordt uitgewisseld, hartstikke leuk. En dan zo rond de klok van 21.00 uur zijn we allemaal moe van de indrukken van deze dag. Mijn gids brengt mij naar de tent, alleen lopen kan hier niet want het wild beweegt zich vrij rond……Het was een onvergetelijke safari in Botswana!

 

Wil jij ook zo'n onvergetelijk avontuur meemaken in Botswana? Neem contact met ons op en we helpen jou met het samenstellen van jouw privé rondreis naar Botswana.

 

Ingrid, 

Van Verre