terug naar het overzicht

Combinatiereis Noord-Chili en Noord-Argentinië

Na Santiago de Chile verkend te hebben, haalt u uw huurauto op. U steekt de grens naar Argentinië over en komt in de wijnstreek Mendoza. Daarna een route door de ruige natuur. Rotsen, nationale parken, bergdorpen, vergezichten, cactussen en nog meer wijn kenmerken deze dagen. U rijdt terug naar Chili en bekijkt de lagunes en geisers in de San Pedro de Atacama woestijn. Aan het einde van de reis bijkomen in het wijngebied Maipo Valley.

Wat maakt deze reis bijzonder
Onbekende, mooie autoroute
Diverse wijngebieden
Hoogtepunt: Atacama woestijn
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 3950,- per persoon
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Noord-Chili en Noord-Argentinië

Chili

Dag 1     Aankomst Santiago de Chile

Dag 2     Santiago de Chile

 

Argentinië

Dag 3     Mendoza

Dag 4     Mendoza

Dag 5     Valle Fértil

Dag 6     Villa Unión

 

Dag 7     Villa Unión

Dag 8     Belén

Dag 9     Cafayate

Dag 10   Cafayate

Dag 11   Cachi

Dag 12   Salta

Dag 13   Salta

Dag 14   Purmamarca

Dag 15   Purmamarca

 

Chili

Dag 16   San Pedro de Atacama

Dag 17   San Pedro de Atacama

Dag 18   San Pedro de Atacama

Dag 19   Maipo Vallei

Dag 20   Maipo Vallei

Dag 21   Vertrek Maipo Vallei

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Santiago de Chile

Welkom in Chili!

b2d19f0d-53c6-4b73-a69f-80769b0e314d 575b37c3-743e-4ad5-80b8-e4b79fb7791b

U wordt opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel in de stad gebracht. Om de stad een beetje te leren kennen maakt u direct na aankomst een korte stadswandeling met uw Engelssprekende gids.

 

Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili, is niet erg bekend bij toeristen. Het is een moderne stad met een flink aantal chique oude gebouwen en veel groene parken. Een stad waar je je snel op je gemak voelt. Het doet een beetje Europees aan. Er zijn veel parken, kleine restaurants, koffiecafés en bars. Een goed uitgangspunt om de stad te ontdekken is de Plaza del Armas, het centrale plein. Het meest opvallende gebouw bij het plein is de Catedral Metropolitana. Maar er zijn meer indrukwekkende koloniale gebouwen rond het plein. Kijk ook naar het monument van de inheemse bevolking: Indigenas. Wandel naar de Moneda. Dit is het paleis van de president, maar ook de Chileense munt werd hier geslagen. Om de dag is hier de wisseling van de wacht.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief transfer, introductiewandeling

Stadswandeling
Santiago de Chile

Stadswandeling

Santiago is een enorme stad met vier miljoen inwoners, maar het stadscentrum en de mooiste wijken zijn prima...

Dag 2 Santiago de Chile

Rondstruinen in de leukste wijken van Santiago de Chile

Leuke wijken zijn Providencia, Bellavista en Lastarria. In Providencia zijn veel mooie panden, in koloniale stijl. Het is een hip stadsdeel met kleine winkels, galeries en koffiecaféetjes. Voor het nachtleven is Bellavista meer geschikt. Er zijn veel restaurants, bars en clubs. Bent u hier overdag, strijk dan neer op één van de vele terrassen. Lastarria is een historische wijk met een Spaanse sfeer met oude panden, musea, theaters en veel restaurants. Santiago de Chile is verreweg de grootste stad van het land. Er wonen 4 miljoen mensen. De stad ligt op een aangename hoogte van 540 meter. Ondanks dat het een grote stad is, zijn veel bezienswaardigheden te voet te bereiken. Er is eveneens een goed metronetwerk. Er is een pas voor de metro, die u net als een OV Chipkaart oplaadt.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt

Fietstour
Santiago de Chile

Fietstour

Een interessante biketour door de stad, waarbij u door parken en langs de historische highlights van de stad...

Sneeuw in Valle Nevado
Santiago de Chile

Sneeuw in Valle Nevado

Een misschien onverwacht aspect van een reis naar Chili: de bergen van de Andes rondom de hoofdstad vormen een...

Dag 3 Santiago de Chile - Mendoza

ca. 365 km / 6 uur

4716051c-6ed8-4d74-b249-0b6b2671db5b

U haalt uw huurauto af, waar u de komende dagen de beschikking over heeft. U rijdt naar het oosten. Door een groene omgeving rijdt u de bergen in. U passeert de grens om Chili uit en Argentinië in te gaan. Door naar Mendoza. Het laatste deel rijdt u door de wijngebieden rond Mendoza. Het is een lange rit vandaag en daarnaast dient u er rekening mee te houden dat u ook nog bij de grens moet wachten. 

 

Mendoza is een grote, maar groene stad met veel parken en lommerrijke straten met aan weerszijden grote bomen. U bezoekt Mendoza vooral vanwege de omgeving. Er zijn talloze wijngaarden met bodega’s en de provincie is de belangrijkste wijnproducent van Argentinië. De stad zelf heeft een gezellige binnenstad met een voetgangerspromenade met veel terrassen, bars en restaurants. Er zijn niet veel bezienswaardigheden in de stad. Om een goede indruk te krijgen, is het mogelijk een rondje te maken met de open Hop on Hop Off bus.

 

Overnachting in Mendoza.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Mendoza

Proosten op de reis met een Argentijns wijntje

Leuker dan in de stad te blijven, is het om naar de wijnregio Maipu en de Uco-vallei te gaan. Net een half uur buiten de stad. Rond Mendoza groeien niet alleen druiven, maar het is een regio waar veel landbouwproducten vandaan komen. Huur een auto of een fiets en bezoek een aantal bodega’s of boek een excursie van een halve of een hele dag. Voornamelijk rode wijn wordt in dit gebied geproduceerd. Heel veel bodega’s zijn kleinschalig en produceren alleen voor de eigen verkoop. Er zijn ook diverse olijfgaarden te bezoeken om te bekijken hoe de olie geperst wordt en er olijvenspreads gemaakt worden.

 

Ga paardrijden en sluit de rit af met een asado, een typisch Argentijnse barbecue. Net buiten Mendoza ligt de streek Potrerillos, een ideaal gebied voor outdoorsporten. Ga hiken of raften in dit gebied. En een hele leuke manier om de omgeving van Mendoza te verkennen is door een fiets te huren.

 

Overnachting in Mendoza.

Inclusief ontbijt, huurauto

Warmwaterbaden van Cacheuta
Mendoza

Warmwaterbaden van Cacheuta

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de voet van de Andes. Hotel & Spa Termas de Cacheuta is in de heuvels...

Canopy Tour
Mendoza

Canopy Tour

Vliegend door de lucht de bergen rond Mendoza verkennen: dat kan tijdens de canopy tour. Stalen kabels lopen...

Dag 5 Mendoza - San Augustín de Valle Fértil

ca. 380 km / 5 uur

49d50eed-b8aa-4283-bd47-5869a5909e4c

Een lange rit staat vandaag op het programma.

 

Overnachting in San Augustín de Valle Fértil.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 San Augustín de Valle Fértil - Villa Unión

ca. 175 km / 2,5 uur

U waant zich in een Amerikaanse film. Er zou zomaar een cowboy te paard kunnen verschijnen. Hoge, steile rode rotswanden kenmerken dit gebied. Het is een woestijngebied, waar ooit fossielen zijn gevonden. Er leven hazen, vossen, guanaco’s (een soort lama’s) en condors. Vroeger leefden hier Quechua-Indianen, toen was er nog water. U komt langs het National Park Talampaya waar u niet met eigen auto mag rijden. Maar het is de moeite waard om een excursie te boeken. Wij boeken deze morgen voor u. U gaat naar het Bermejodal. In het hart van het dal ligt Villa Unión, een kleine stad.

 

Overnachting in Villa Unión.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Villa Unión

Talampaya National Park per 4x4 truck

ba5a492d-cc26-4b52-842e-e81bc139c1b1 776b5aa6-4577-40df-8325-ac5894ce6011

Unieke beleving in het Talampaya National Park door een rondrit met een fourwheeldrive truck te maken, waarbij u op het dak kunt staan. U mag hier niet zelf rijden en de leukste manier om deze omgeving te bekijken is met een vrachtwagen waarbij u op het dak kunt zitten. Daarmee heeft u het beste uitzicht en neemt u de mooiste foto’s. Het meest fotogenieke onderdeel van het National Park is de canyon van Talampaya. Onderweg wordt er vier keer gestopt, hier kan een korte wandeling gemaakt worden. De natuur is spectaculair. Rode rotswanden van meer dan 150 meter hoog en door erosie gevormde rotsformaties maken dit park zo speciaal.

 

Overnachting in Villa Unión.

Inclusief ontbijt, huurauto, excursie

Dag 8 Villa Unión- Belén

ca. 330 km / 8 uur

Een lange rijdag staat vandaag op het programma, u doet er de hele dag over. Tijdens de rit ziet u de Sierra de Famatina, een bergketen.

 

Overnachting in Belén.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Belén – Cafayate

ca. 270 km / 4 uur

90802256-5d97-4ea8-9730-b580160b181f

U rijdt vandaag via de ruïnes van Quilmes, overblijfselen van de dorpen van locals die in het gebied ten zuiden van Cafayate leefden, naar deze stad van de wijn.

 

De op één na belangrijkste wijnproducerende regio van Argentinië is Cafayate en omgeving. Er zijn diverse landgoederen met wijngaarden eromheen. Zowel rode, witte als rosé wijnen worden hier gebotteld. De witte wijn is de bekendste, van de torrontés druif. Ook de mierzoete witte wijn, die mistela heet, komt uit dit gebied. Wijnproeven kan in diverse bodega’s. Het grote plein in Cafayate is gezellig en omgeven door terrassen en restaurants. Vaak is er live muziek. Proef een wijnijsje bij de ijssalon op de hoek van het plein. Als u even genoeg heeft van wijn: ook een bierbrouwerij is hier gevestigd. Het museum de la Vid y El Vino geeft een goed beeld over de wijnindustrie. De provinciestad wordt omgeven door kale bergen en het dal is groen. Verken de omgeving tijdens een wandeling of huur een fiets en trek er op uit. Paardrijtochten zijn er eveneens.

 

Overnachting in Cafayate.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Cafayate

De Machu Picchu van Argentinië

De Ruinas van Quilmes zijn overblijfselen van de dorpen van locals die in het gebied ten zuiden van Cafayate leefden. In de volksmond wordt dit wel de Machu Picchu van Tucuman genoemd. De weg ernaartoe is al de moeite waard. De dorpen waren hier al rond het jaar 800! Een indianenstam leefde hier en er werden al aardappels verbouwd. U ziet de overblijfselen van een dorp dat tegen de helling gebouwd was. Vooral veel stenen muurtjes zijn overgebleven; af en toe lijkt het net een doolhof. Er zijn gangetjes en trappetjes. Palmbomen en cactussen steken qua kleur tegen de stenen af. Het complex is enorm groot. Er is een museum bij met archeologische vondsten en sculpturen.

 

Overnachting in Cafayate.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Cafayate - Cachi

ca. 160 km / 4,5 uur

Argentinie-Salta-Cachi-kraampje Chili-Los-Cardones-NP-cactus-2_1_432919 Argentinie-Salta-Cachi-kerkje

Een autorit door een ruig en onherbergzaam gebied. In totaal maar 160 kilometer, maar omdat 130 kilometer daarvan over een onverharde weg gaat, doet u er toch al snel 4 tot 4,5 uur over. U rijdt over de befaamde Ruta Nacional nummer 40. Dit is de weg die Argentinië van noord tot zuid met elkaar verbindt. De eerste 30 kilometer van de weg zijn geasfalteerd, maar dan rijdt u over zand- en grindwegen. U werpt wolken stof op achter uw auto. Het hoogtepunt komt vlak voor het dorp Angastaco. Ongeëvenaard mooi is het Angastaco Natural Monument. Enorme rotsen zijn bijzonder gevormd. Stop zeker even bij de parkeerplaats net voor het dorp en klim naar het uitzichtpunt.

In een vruchtbare vallei langs de Calchaqui rivier ligt het dorp Cachi. Het is een klein, maar gezellig dorp met diverse terrassen en restaurants.

 

Overnachting in Cachi.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Cachi - Salta

ca. 150 km / 3,5 uur

Vandaag zijn er genoeg plekken om foto’s te maken! U rijdt over de Route Nacional nummer 33 door een kloof: de Valles Calchaquiés. Het landschap is ruig met bergen en lage begroeiing maar ook veel rode aarde en cactussen. Het lijkt wel de setting van een Wild West film. U bent in het Nationale Park Los Cardones. Strek de benen en maak een wandeling tussen metershoge cactussen. Lama’s kunnen zomaar de weg over steken. En grote kans dat boven u roofvogels cirkelen, er kan zo maar een condor bij zijn. De weg kronkelt omlaag. Een groot deel is onverhard. U komt langs verschillende uitkijkpunten, de hoogste op meer dan 3400 meter. De Cuesta del Obispo heet dit deel. Daarna het dal in. Er lijkt geen einde te komen aan de haarspeldbochten die u steeds verder naar beneden brengen. Tot slot door een bosrijk en vervolgens een landelijk gebied met veel akkerbouw en dorpen; dit is de Valle de Lerme. Er zijn niet

veel mogelijkheden om te lunchen onderweg. Neem water en snacks mee voor onderweg.

 

Overnachting in Salta.

Inclusief ontbijt, huurauto

Citytour Salta
Salta

Citytour Salta

Als u het leuk vindt om wat meer te weten over Salta en omgeving dan is de citytour van een halve dag onder...

Dag 13 Salta

3957e03c-acc4-4fd8-a90b-59e4e7a0132f 82aaa766-a3cb-4543-95d5-1a5e00ce2ac3

Deze dag is ter vrije besteding.

Salta is de hoofdstad van de provincie met een half miljoen inwoners. Toch voelt het niet aan als een stad, maar als een koloniaal dorp, wanneer u in het oude centrum bent. Veel gekleurde huizen en gebouwen, sommige gerestaureerd, andere in enigszins vervallen staat. Opvallend zijn de twee roze en de pastelblauwe kerken hier. Het grote plein heeft aan alle kanten terrassen. Neem de kabelbaan naar de top van de San Bernardo berg, wanneer u het San Bernardo klooster aan de voet heeft gezien. Drink een wijntje bij de wijnfiets van Wine&Bike op de top. Om u zelf helemaal onder te dompelen in het lokale leven gaat u ’s avonds naar één van de peña’s. Dit zijn een soort cafés waar gegeten en gedronken wordt en waar live muziek is. Vaak gitaar en zang.

 

Overnachting in Salta.

Inclusief ontbijt, huurauto

De trein naar de wolken
Salta

De trein naar de wolken

Klinkt dat niet idyllisch: een treinrit naar de wolken? Het is vaak letterlijk zo tijdens de rit met de Tren a...

Dag 14 Salta - Purmamarca

ca. 190 km / 2,5 uur

U rijdt vandaag van Salta naar Purmamarca. Vooral het laatste deel van de weg na Jujuy is het landschap schitterend. De bergen worden hoger, de weg kronkelt mee de hoogte in. De kleuren van de bergen zijn opvallend. De ene berg heeft een kopergroene kleur, de andere is bruin, weer een ander rozerood.

 

Een toeristisch maar gezellig plaatsje dat aan alle kanten door bergen wordt omgeven. Het ene souvenirkraampje staat naast het andere, maar de omgeving is zo mooi, dat het toch de moeite waard is. Kleine huizen in adobekleuren en op de achtergrond veelkleurige bergen. De Cerro de los Siete Colores, oftewel de zevenkleurige berg is de bekendste. Er zijn veel wandelmogelijkheden. De Paseo de los Colorados, een rondje van drie kilometer met vrij weinig hoogteverschillen is een aanrader. Er zijn ook zwaardere beklimmingen mogelijk.

 

Overnachting in Purmamarca.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 15 Purmamarca

d694d26f-c7e4-4fd6-bcd4-2a8f103baa32

Doe vandaag rustig aan en rijdt van Purmamarca naar Tilcara. De route er naar toe is zeer fotogeniek. Overal ziet u gekleurde bergen. In Tilcara is een lokale markt en een markt met souvenirs. Er zijn veel restaurants en terrasjes. Direct naast het dorp Tilcara ligt de oude Inca-opgraving Pucará. De ruïnes worden omringd door talloze cardón cactussen en er is ook een cactustuin bij. Vervolg daarna de mooie route naar Uquiá, u rijdt door de kloof van Humahuaca. Dit ziet er uit als een brede vallei. Groen langs de rivierbedding en ruige bergen aan weerszijden. Het einddoel is Humahuaca. Bekijk hier zeker de cabildo, het gemeentehuis. Het heeft een aparte architectuur. En als u nog niet geluncht heeft, zijn er voldoende restaurants in Humahuaca. Specialiteiten uit deze streek zijn geitenvlees, lama op diverse manieren bereid, gnocchi van Andes-aardappels en locro, een stoofpotje met vlees. Daarna rijdt u weer terug naar Purmamarca.

 

Overnachting in Purmamarca.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 16 Purmamarca - San Pedro de Atacama

ca. 410 km / 6 uur

9260f2ef-40a4-4e31-b141-d1fec256166f

Een lange maar mooie route via de Salinas Grande. De meeste mensen rijden de route via Jujuy, maar u heeft ook de keuze voor de route over een bergpas van 4100 meter en zoutvlaktes. Hou er wel rekening mee dat bijna 100 kilometer van de route over niet-geasfalteerde wegen gaat, u doet er lang over! Op iets meer dan een uur rijden vanaf Purmamarca liggen de grootste zoutmeren van Argentinië. De zoutvlaktes van Argentinië zijn iets minder indrukwekkend dan Uyuni, maar als u niet naar Bolivia gaat of bent geweest, is een uitstapje naar de Salinas Grandes een aanrader. U rijdt naar het bezoekerscentrum en loopt daar de zoutvlaktes op. Zonnebril op en foto’s nemen! Daarna heeft u nog een lange rit voor de boeg. U rijdt door het dorp Susques. U passeert de grens van Argentinië en Chili en rijdt naar de bekendste plaats in de Chileense woestijn: San Pedro de Atacama.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 17 San Pedro de Atacama

De woestijn in; sla de stomende Tatio geisers niet over

8864caab-a091-4517-be39-03c14ddce5f4 cf6efc2b-3cb3-4012-a8a4-952a820cba98

Er is zoveel te doen rondom San Pedro de Atacama. Wij adviseren om minimaal drie nachten te blijven. Must-sees zijn de Moon Valley en de Death Valley. Rijd over zandvlaktes en naar rotsformaties. Parkeer de auto af en toe even om naar een uitzichtpunt te klimmen. Voor een vleugje

cultuur bezoekt u Pukara de Quitor, een ruïne van een fort. Ga zeker ook naar de zoutvlaktes en de lagunes. Grote kans om flamingo’s te zien. En de Tatio geisers mag u eigenlijk ook niet overslaan. Het lukt zeker niet om dit allemaal op één dag te doen. Houd er rekening mee dat de wegen veelal onverhard zijn en dat u zich op grote hoogte bevindt. Maak keuzes of plan een langer verblijf in. En…. voeg om even bij te komen, ook nog een bezoek aan de hotsprings in de Vallei van Puritama in.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, huurauto

Opwarmen in de hotsprings
San Pedro de Atacama

Opwarmen in de hotsprings

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de Vallei van Puritama gebracht. Deze vallei ligt op een kilometer of...

Paardrijden door de Maanvallei
San Pedro de Atacama

Paardrijden door de Maanvallei

Vanaf de manege van San Pedro de Atacama vertrekt u naar de voet van het Zoutgebergte. U rijdt naar de...

Dag 18 San Pedro de Atacama

Bezoek de Death Valley met bizarre rotsformaties

U heeft de beschikking over een auto en kunt op eigen gelegenheid op stap. Toch loont het ook de moeite om via ons een excursie te boeken. Denk dan bijvoorbeeld aan een paardrijtocht door de Maanvallei, een trekking door de Cactusvallei onder begeleiding van een gids, of een hike van een halve dag door de Death Valley. Of reserveer voor een mountainbiketocht door de woestijn. Minder inspannend kan ook: ga dan quadrijden. San Pedro de Atacama is één van de beste plekken om de kosmos te observeren. Er is in de wijde omtrek weinig “lichtvervuiling” en er zijn diverse mogelijkheden om onder deskundige begeleiding naar de sterren te kijken. Laat het ons weten, als wij alvast een excursie voor u kunnen reserveren.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, huurauto

Mountainbiken in de Atacama woestijn
San Pedro de Atacama

Mountainbiken in de Atacama woestijn

U vertrekt naar de Catarpe Vallei, waar de San Pedro rivier stroomt, totdat u het gebied van de Cordillera de...

Quadrijden in de woestijn
San Pedro de Atacama

Quadrijden in de woestijn

Met een busje wordt u naar het startpunt van de ATV tour gebracht. Even oefenen om bekend te raken met uw quad...

Dag 19 San Pedro de Atacama – Calama - Maipo Vallei

ca. 100 km / 1,5 uur

97081bec-f562-4b81-bcd4-9fe7345bd87b

U rijdt naar Calama en levert uw huurauto in. Vervolgens een vlucht naar Santiago de Chile. U verblijft dichtbij Santiago de Chile, maar toch in een totaal andere sfeer. Rust, ruimte, natuur en frisse lucht vindt u op een uurtje rijden van de stad in de wijnstreek Maipo. De bergen van de Andes, de rivier Maipo en de vele wijnlandgoederen dragen bij aan de landelijke sfeer. Verblijf op één van de wijnlandgoederen hier, verken de omgeving en proef de wijnen die hier geproduceerd worden. De druivenstruiken gedijen het beste in de Cajón del Maipo, een vallei. Deze vallei nodigt uit om te gaan wandelen en paardrijden. Er zijn natuurlijke baden, wél met koud water... Maar er zijn ook warmwaterbronnen. Er zijn bossen en kale bergen; heel gevarieerd. Een ideale plek om tot rust te komen aan het begin of einde van uw reis.

 

Overnachting in de Maipo Vallei.

Inclusief ontbijt, huurauto, binnenlandse vlucht, transfer

Dag 20 Maipo Vallei

Even bijkomen met een Chileens wijntje

Maak een tocht door de valle en bezoek diverse wijngaarden. Struin neer op een leuke plek om te lunchen en proef verschillende wijnen.

 

Overnachting in Maipo Vallei.

Inclusief ontbijt

Dag 21 Vertrek Maipo Vallei

U wordt bij uw hotel in opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Santiago de Chile gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen