Bouwsteen Ushuaia, naar het einde van de wereld

U verblijft in de meest zuidelijke stad ter wereld: Ushuaia. U maakt een boottocht over het Beagle kanaal en ziet vogels en zeeleeuwen. U bezoekt u het National Park Vuurland met zijn bergen en steppes in een dagtocht. U bent in een ruig gebied, de beste manier om dit te verkennen is met een fourwheeldrive. Een typisch Argentijnse barbecue (asado) vergezeld van wijn ontbreekt ook niet.

 

Boottocht Beagle kanaal
Dag National Park Vuurland
Spannende 4x4 tour
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara
Tamara
Van gletsjers tot watervallen, wijngebieden, gekleurde rotsen en wildlife: er zijn zoveel plekken in Argentinië die ik u graag wil laten zien

Reis van dag tot dag: Ushuaia, naar het einde van de wereld

Dag 1     Aankomst Ushuaia

Dag 2     Ushuaia: Vuurland

Dag 3     Ushuaia

Dag 4     Vertrek Ushuaia

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Ushuaia

Op het randje van de wereld

Argentinie-Ushuaia-haven Expedition-Lapataia-Akawaia-4 Argentinie-Ushuaia-centrum

Het is nauwelijks een kwartier rijden van de luchthaven van Ushuaia naar de stad; u bent er zo. En dan staat u wel in de meest zuidelijke stad ter wereld. U staat bijna op de rand van het land van het zuidelijk halfrond. Ushuaia wordt omringd door heuvels, bossen, meren en het Nationale Park Vuurland (Tierra del Fuego).

 

In de middag maakt u een boottocht met Lobos Yacht door het Kanaal van Beagle. Tijdens deze drie uur durende boottocht vaart u door het befaamde kanaal van Beagle. Terwijl de stad Ushuaia langzaam naar de achtergrond verdwijnt, doemen diverse eilanden voor u op. Rotsen in het kanaal vormen een walhalla voor watervogels, waarvan de keizeraalscholver (let op de blauwe ogen!) de meest voorkomende is. De rotsen worden door de vogels gedeeld met tientallen zeeleeuwen. U legt aan bij het Bridges eiland en maakt een wandeling. De lokale bevolking, de Yamanas leefde hier al eeuwenlang. En ook de natuurwetenschapper Charles Darwin ging u eeuwen geleden al voor, en hij raakte dolenthousiast over de flora en fauna die hij in, boven en rond het Beagle kanaal zag. Tot slot vaart u rond de vuurtoren Eclaireurs uit 1919, die het symbool van de stad is. Breng zoveel mogelijk tijd op het dek door en warm op met chocolademelk, de typisch Argentijnse mate (gewone thee mag ook) en wat lekkere snacks.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief transfer, boottocht, havenbelasting

Pinguïns in het Beagle-kanaal
Ushuaia

Pinguïns in het Beagle-kanaal

Vanaf de haven van Ushuaia vaart u het Beagle-kanaal in naar een eiland met een grote kolonie magelhaenpinguïns...

Dag 2 Ushuaia

Naar het National Park Vuurland

Een must als u in Ushuaia bent: breng een bezoek aan het Nationale Park Vuurland. Vanaf Ushuaia rijdt u er eenvoudig naar toe. Er gaan touringcars vol met toeristen naar toe, maar wij adviseren om in een klein groepje te gaan en ook onbekendere delen te bezoeken. Deze excursie is daar ideaal voor. Onderweg stopt u bij een uitzichtpunt op het bekende Beagle kanaal. De excursie is een combinatie van rijden en wandelen. U loopt enkele korte trails (houdt er rekening mee dat u vandaag in totaal zo’n vijf kilometer loopt). Zo ervaart u beter de sfeer van het Nationale Park. De steppes met de lage begroeiing, de bossen en op de achtergrond de bergen met besneeuwde toppen. Het ecosysteem van Vuurland is uniek.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt, dagexcursie Vuurland National Park inclusief vervoer, Engelssprekende gids, snack

Krab vangen en proeven
Ushuaia

Krab vangen en proeven

Over een onverharde weg rijdt u diep het bos in. Bij de kust aangekomen, maakt u een wandeling naar een...

Dag 3 Ushuaia

Spectaculaire fourwheeldrive

2dd378ab-a673-41c9-9eb9-87116c58785b

Niet voor watjes! Deze fourwheeldrive tour gaat over bospaden, door het water en door de modder. De jeep hangt soms zo scheef, dat hij dreigt om te kiepen. Eten in de wildernis en kanoën op een verborgen meer. Een hele dag in de spectaculaire natuur. Het is voor de chauffeur echt een kunst om hier te manoeuvreren. Een stoere Landrover voor maximaal zes personen (plus de chauffeur/gids) kan dit gebied aan. U stopt bij diverse uitkijkpunten en rijdt door Vuurland. Het bos is mysterieus. Er liggen veel dode bomen op de grond. Dat komt onder andere door de enorme hoeveelheid bevers die aan de bomen knagen. U maakt een korte wandeling van nauwelijks een half uur. U loopt naar een schuilhut aan de rand van Lago Escondido waar de barbecue wordt aangestoken. Een heuse asado met grote stukken vlees (of vegetarisch als u dat van tevoren aangeeft) van het vuur met Argentijnse wijn, brood en salade. Loop naar de oever van het meer. Als u wilt, pakt u een kano en gaat u het meer op. Niet omslaan want het water is ijskoud.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt, jeeptour met Engelssprekende begeleider, lunch, drankjes.

Dag 4 Vertrek vanaf Ushuaia

Na het ontbijt terug naar het noorden.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën