Bouwsteen Australis Cruise Patagonië

Een onvergetelijke boottocht, naar een uithoek van de aarde waar u gletsjers en fjorden, zeeleeuwen en pinguïns tegen komt. U bezoekt een ruig gebied waar maar weinig toeristen naar toe reizen. Historische namen zoals het Beagle kanaal, Kaap Hoorn en de Straat van Magellaen passeert u tijdens deze expeditiecruise. Twee keer per dag maakt u een excursie (mits de weersomstandigheden en de zee dit toelaten). Met zodiacs vaart u naar of langs de kust.

 

Varen tussen ijsschotsen
Wandelen tussen 1000en pinguïns
Twee excursies per dag
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara
Tamara
Van gletsjers tot watervallen, wijngebieden, gekleurde rotsen en wildlife: er zijn zoveel plekken in Argentinië die ik u graag wil laten zien

Reis van dag tot dag: Australis Cruise Patagonië

Dag 1     Vertrek Ushuaia

Dag 2     Expeditie cruise

Dag 3     Expeditie cruise

Dag 4     Expeditie cruise

Dag 5     Aankomst Punta Arenas (Chili)

100% maat werk

Dag 1 Vertrek Ushuaia

De Australis Cruise, Chili 48de1638-b8e1-4a49-bc63-8c1d3f374c6b

In de loop van de dag gaat u aan boord van het schip. Alle tijd om het schip te verkennen en kennis te maken met de kapitein en zijn bemanning. Aan het einde van de middag vaart het schip uit. De komende dagen ziet u één van de meest verre uithoeken van de wereld. Vandaag ziet u nog meer schepen in het befaamde Beagle Channel. Terwijl de lichtjes van Ushuaia langzaam in de verte verdwijnen, vaart u langs rotsen boordevol vogels en zeeleeuwen. U vaart deels door Argentijnse en deels door Chileense wateren. De vuurtoren, het kenmerk van Ushuaia, passeert u. De reis is begonnen!

 

Overnachting aan boord van de Stella Australis of de Ventus Australis.

Inclusief alle maaltijden

Dag 2 Cruise met de Australis

Cape Horn- Wulaia Bay

d331d318-7ea2-4467-abd7-4b4dc0e89eac

Zet de wekker bijtijds, want bij het ochtendgloren vaart u langs de Nassaubaai en ziet u het National Park Cape Horn. Als zowel de weersomstandigheden als de golven het toelaten, meert de boot aan in de haven van het legendarische Cape Horn. Hier vindt u nog een stukje vaderlandse geschiedenis. In 1616 ontdekte een Nederlandse zee-expeditie dit eiland. Het schip heette “Hoorn” en een miniatuur hiervan ziet u in het museum van Ushuaia. Cape Horn is eigenlijk niet veel meer dan een rots van 425 meter hoog. Hierna begint het echte werk. Het water wordt onstuimiger, u vaart door de Drake Passage. Eeuwenlang was dit de enige vaarroute die de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan met elkaar verbond, vóór de aanleg van het Panamakanaal. U vaart de baai van Wulaia in. Darwin beschreef dit gebied al in zijn dagboeken. In het verleden woonde hier een grote groep Yamana natives. Ook hier wordt aangelegd. U ziet de overblijfselen van het dorp, er is een museum, een oud radiostation en u kunt kiezen uit drie verschillende wandelingen door het Patagonische landschap.

 

Overnachting aan boord van de Stella Australis of de Ventus Australis.

Inclusief alle maaltijden, twee excursies

Dag 3 Cruise met de Australis

Pia gletsjer en de Garibaldi gletsjer

Het schip is vannacht verder gevaren en langs de meest westelijke punt van Vuurland vaart u het smalle Gabrial kanaal in. Door het Magdalena kanaal, het Cockburn kanaal en langs het schiereiland  Brecknock vaart u het Beagle kanaal weer in. Eén van de hoogtepunten van vandaag is de Pia Gletsjer. U verlaat het grote schip in kleinere zodiacs en gaat aan land om de spectaculaire ijsmassa van nabij te bewonderen. Ook vandaag heeft u weer de keuze uit diverse wandelingen. En doe mee met een oude traditie: laat een ansichtkaart of brief achter in het houten vat dat al eeuwenlang hier staat voor dit doel. Toekomstige reizigers nemen uw post mee. U vaart langs fjorden en het anker wordt bij de Garibaldi gletsjer uitgegooid. Door het bos, langs een waterval en langs muren van varens bereikt u een uitzichtpunt.

 

Overnachting aan boord van de Stella Australis of de Ventus Australis.

Inclusief alle maaltijden, twee excursies

Dag 4 Cruise met de Australis

Agostini fjord, Aguila gletsjer en Condor gletsjer

0c2fe89c-e26a-4857-8417-1f592c02622a 7569cc62-54e5-4668-8ccb-69c69ed609d8

Al vroeg, misschien ligt u nog te slapen, vaart u het Agostini fjord in. Als het helder weer is, heeft u hiervandaan een onvergetelijk uitzicht over diverse gletsjers. De boot meert aan bij de lagune van de Aguila gletsjer. De lagune is ontstaan door het smeltwater. Maak een korte wandeling door de natuur. ’s Middags stapt u weer over in een zodiac. U vaart zo dicht mogelijk naar de immense Condor gletsjer toe. De naam is niet zomaar bedacht: vaak zijn er condors te spotten in dit gebied.

 

Overnachting aan boord van de Stella Australis of de Ventus Australis.

Inclusief alle maaltijden, twee excursies

Dag 5 aankomst Punta Arenas

6ebfbb73-8e07-40df-9b15-2350d614e3f5 bc6f2c18-5122-4757-b27e-0e386b4a249b

Ook deze nacht is de boot weer doorgevaren. U bent door het Magdalena kanaal en de Straat van Magelhaen gekomen. Bij Magdalena eiland legt u aan. Dit ligt halverwege Vuurland en het Chileense vasteland. Er is een vuurtoren, maar veel interessanter is de grote kolonie Magelhaen pinguïns die hier leeft. Als het weer het toelaat, gaat u van boord. U moet zich een weg banen tussen duizenden pinguïns door naar een klein museum. (Statieven zijn trouwens niet toegestaan op het eiland). In september en april zijn er geen pinguïns te vinden, deze excursie vervalt dan. In plaats daarvan gaat u naar Marta eiland om zeeleeuwen van dichtbij te zien. Rond het middaguur arriveert u in Punta Arenas. Helaas, er is al weer een einde gekomen aan deze once-in-a-lifetime trip. U neemt afscheid van de bemanning en gaat van boord.

 

Overnachting aan boord van de Stella Australis of de Ventus Australis.

Inclusief ontbijt, excursie

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën