7 bijzondere dingen om te doen in Argentinië
El-Calafate-Perito-Moreno-2

7 bijzondere dingen om te doen in Argentinië

Irene, Van Verre Algemeen 26-7-2019

Natuurlijk is het een must om tijdens een rondreis door Argentinië naar de hoofdstad Buenos Aires te gaan, de gletsjer van El Calafate in Patagonië te bezoeken en u door de grootste watervallen ter wereld van Iguazu te laten imponeren. Deze plekken mag je niet overslaan! Maar er zijn andere dingen die heel typerend zijn voor Argentinië en waar je misschien niet zo snel aan denkt.

 

Eet empanada’s

Niet één keer, maar proef ze keer op keer. Dit is hét nationale voor- of lunchgerecht. Ze zijn gevuld met gehakt, kip, ham en kaas, of alleen kaas, maar een vulling van garnalen kan ook zomaar. Iedere empanada smaakt weer anders, iedere kok maar ook iedereen thuis heeft zijn eigen recept. Bij Argentijnen komt er bijna altijd een empanada als voorgerecht op tafel in een restaurant. Begin met één empanada, want ze zijn er in alle maten. Eet smakelijk.

Empanada           Empanada

 

Dans de tango met een hoogbejaarde

Er zijn tangoshows, waar je kijkt naar de traditionele en de moderne tango. Daarnaast zijn er milonga’s. Daar wordt verwacht dat je zelf meedanst. Helaas beginnen de meeste milonga’s pas na middernacht. Bejaarden in Argentinië willen niet alleen bingospelen en achter de geraniums zitten. Veel bejaarden dansen nog steeds, voor hen zijn er ook ’s middags soms milonga’s. Informeer bij je hotel of er een milonga bij jou in de buurt is.

Tango dansen

 

Ga fietsen in Buenos Aires

Het lijkt eng, als je het drukke verkeer ziet, maar het valt 100 procent mee. Een begeleide fietstocht met een zeer enthousiaste Nederlander die in Buenos Aires woont is bijna een must. Je hoort zoveel over het land. Over de geschiedenis, de relatie met Nederland, hoe belangrijk voetbal voor de Argentijnen is. Vraag maar raak en Job weet bijna altijd een antwoord. Een leukere manier om de stad te leren kennen is er niet.

Fietsen door Buenos Aires

Fietsen door Buenos Aires          Fietsen door Buenos Aires

 

Betreedt de keel van de duivel

Het klinkt misschien angstaanjagend, maar het is alleen maar imposant. Een uitgesleten enorme rots op de route van Salta naar Cafayate. Voordat wij naar Argentinië afreisden hadden we niet veel over dit deel van het land gehoord. Het aantal toeristen dat hier komt is ook beperkt. Dit is één van de mooiste routes die er zijn in heel Argentinië. Het leukst vinden wij het om met een eigen auto dit deel te bereizen. Je kunt dan zo vaak stoppen als je wilt en overal zo lang blijven als je wilt. Maak een wandeling en sla geen bruin bordje over. De ene plek is nog fotogenieker dan de andere.

De keel van de duivel

 

Treed in de voetsporen van onze koning en koningin en bezoek Bariloche

Even heb je het idee in Zwitserland te zijn beland. Koekoeksklokken, chocola, fondue; het is hier allemaal te vinden. Bariloche grenst aan het meer Nahuel Huapi. De natuur is schitterend. Je bevindt je in Patagonië, het zuidelijke deel van Argentinië. Bergen, meren, steppenlandschappen en bossen zorgen ervoor dat het uitzicht nooit verveelt. Bariloche is een stad, maar het oogt bijna als een dorp. Er is een lange winkelstraat. Omdat dit grotendeels een voetgangerszone is, loop je rustig van etalage naar etalage. Hele kunstwerken van chocolade verrijzen soms. Als je hier geen cadeau voor de thuisblijvers kunt vinden, dan weten wij het ook niet.

Nahuel Haupi     Winkel in Bariloche     Bariloche

 

Ga paardrijden met een gaucho

Ook zonder ervaring is dit mogelijk. Het kan nabij Buenos Aires, maar leuker en minder toeristisch is het in andere delen van het land. Er zijn meerdaagse tochten. Vind je dat een beetje teveel van het goede? Kies er dan voor om nabij de wijnvelden van Mendoza een rit te maken. Rustig sjokken de paarden door de natuur een berg op. Je bent op tijd op de top om de zonsondergang te zien, heel mooi. De wijnvelden, de bergen van de Andes in de verte en de lichtjes van de stad die langzaam één voor één aangaan, maken dit schouwspel onvergetelijk. Als beloning kun je na de rit genieten van een heerlijke én typisch Argentijnse barbecue: een asado.

Paard opzadelen      De heuvels van Mendoza op      Uitzicht Bariloche

 

Bestel een parilla

Vergeet even dat we eigenlijk minder vlees willen eten en bestel een parilla. Grote stukken vlees en worstjes komen op een soort kleine barbecue op uw tafel. Dit is de traditionele maaltijd voor de zondagmiddag voor Argentijnse families. Als je het nog grootser aan wilt pakken, ga dan naar een asado. Wij noemen dit een barbecue.

Argentijnse Parilla           Argentijnse Asado

 

Wil jij ook één van deze of meerdere van deze bijzondere dingen meemaken in Argentinië? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar Argentinië.

 

Irene, 

Van Verre