terug naar het overzicht

Autorondreis New York & het zwoele zuiden

Combineer New York City met de muzieksteden in het diepe zuiden! Na een bezoek aan “the Big Apple” gaat u per binnenlandse vlucht naar New Orleans, de stad van de jazzmuziek. Bezoek tijdens een roadtrip prachtige, historische Antebellums in Natchez. In Memphis en Nashville ontdekt u de geschiedenis van de blues, rock- ‘n-roll en countrymuziek. De reis zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de mysterieuze, nevelachtige Great Smoky Mountains. Geniet hier van de rust en sluit uw reis af in Atlanta.

Wat maakt deze reis bijzonder
The city that never sleeps: NYC
Sfeervolle muzieksteden
Great Smoky Mountains
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Prijsindicatie vanaf € 2000,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: New York & het zwoele zuiden

Dag 1       Aankomst New York City

Dag 2       New York City

Dag 3       New York City

Dag 4       New Orleans

Dag 5       New Orleans

 

Dag 6       Natchez

Dag 7       Memphis

Dag 8       Memphis

Dag 9       Nashville

Dag 10     Nashville

 

Dag 11     Great Smoky Mountains

Dag 12     Great Smoky Mountains

Dag 13     Atlanta

Dag 14     Vertrek Atlanta

100% maat werk

Dag 1 Aankomst New York City

Amerika-New-York-Central-Park-1

U wordt bij de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gebracht. Welkom in the Big Apple. Zodra u in deze stad bent, kijkt u uw ogen uit. Veel herkenning, want New York City is een bekend decor uit vele films en tv-series. De gele taxi’s rijden u voorbij en de verlichting van de neonreclames op Times Square stralen u tegemoet. Wandel door het hart van Manhattan en geniet van de drukke metropool. Verdwalen doet u niet snel, want bijna alle wegen zijn genummerd. Zo kunt u eenvoudig uw hotel terugvinden als u de genummerde straat van uw hotel onthoudt.


Wilt u liever wat rust? Bezoek dan het Central Park. Wandel of fiets en vergeet even dat u in de stad bent die nooit slaapt.

 

Overnachting in New York City.                

Inclusief transfer

Dag 2 New York City

Vandaag kunt u verschillende hoogtepunten bezoeken. Om u in de stad te verplaatsen is het handig om een dagkaart voor de metro aan te schaffen. Wilt u toch meer zien door u boven de grond te verplaatsen? Neem dan de hop on hop off bus!


Wat niet mag ontbreken aan uw bezoek aan New York is het Vrijheidsbeeld! Dit standbeeld staat op een eiland en bezoekt u door een boot naar Liberty Island te nemen. Vanaf Liberty Island heeft u ook een goed zicht op de skyline van Manhattan. Mocht u het Vrijheidsbeeld enkel willen bekijken van een afstand? De publieke ferry vaart er ook langs!

 

Vele wijken zijn een bezoek waard. Wandel of fiets over de beroemde Brooklyn Bridge en ontdek de totaal andere wijk Brooklyn aan de overkant van het water. Gaat u de stad op grote hoogte ontdekken? Neem dan de lift naar boven in Rockefeller Center of in het Empire State Building. De indrukwekkende uitzichten vanaf het observatiedek zijn de moeite waard.

 

Overnachting in New York City.

Fietsen over de Brooklyn Bridge
New York City

Fietsen over de Brooklyn Bridge

Verken Lower Manhattan op twee wielen. Tijdens deze twee uur durende tour fietst u rond zuidelijk Manhattan...

Dag 3 New York City

Op de plaats waar de Twin Towers stonden voor de vreselijke terroristische aanslag op 11 september 2001 vindt u nu twee prachtige monumenten. In het museum onder de herdenkingsmonumenten leert u meer over de gebeurtenis en hoort u verhalen van mensen uit de stad. Indrukwekkend om op de plaats te lopen waar een enorme ramp, wat niemand ooit vergeet, heeft plaatsgevonden. Naast deze plek staat nu ook het nieuwe World Trade Center, One World. Een nog hogere grote toren, waarin u ook naar de top kunt voor een adembenemend uitzicht!

 

Overnachting in New York City.

Dag 4 New York City – New Orleans

Per vliegtuig naar New Orleans

Amerika-Verenigde-Staten-New-orleans_musicians Amerika-New-Orleans-French-Quarter-Balcony_4_520200 Amerika-New-Orleans-Muzikant-1_1_501435

New Orleans, ook wel NOLA genoemd, is onze favoriete stad in het diepe zuiden van Amerika. De stad staat bekend om haar jazzmuziek, die hier ruim 100 jaar geleden is ontstaan. In het bruisende French Quarter District vindt u sfeervolle straatjes met karakteristieke balkons en gezellige barretjes met livemuziek. De bekendste straat die veel toeristen trekt is Bourbon Street, hier kunt u elk moment van de dag terecht voor een borrel en livemuziek. Frenchman Street is iets rustiger, hier laten vooral de locals hun oren strelen in de vele muziekclubs. New Orleans heeft een multicultureel en tolerant karakter en met name tijdens Mardi Grass (de week van carnaval), is het een feest in de stad.

 

Overnachting in New Orleans.

Inclusief binnenlandse vlucht, transfer in New York City

Dag 5 New Orleans

Een hele dag om deze gezellige stad te verkennen. Naast het French Quarter District is het Garden District ook leuk om te bezoeken. In dit stadsdeel staan veel oude plantagehuizen en villa’s uit de negentiende eeuw. Wandel langs de historische panden en tuinen en neem een kijkje op Magazine Street. Hier zijn gezellige koffiebarretjes en interessante kunstgalerijen. Wist u dat u vanuit New Orleans ook een echte “swamp-tour” kunt doen? Tijdens een airboat-tour door de moerassen kunt u zelfs alligators spotten.

 

Overnachting in New Orleans.

Dinner Jazz cruise
New Orleans

Dinner Jazz cruise

U vaart op een authentieke paddlewheeler stoomboot over de Mississippi rivier. Onderweg geniet u van een...

Dag 6 New Orleans - Natchez

Ca. 280 km / 3,5 uur

Vandaag haalt u de huurauto op en start uw roadtrip! U rijdt richting het noorden langs de Mississippi-rivier. U ziet de ene plantage na de andere, vlakbij de rivier, om gemakkelijk het katoen of suiker te kunnen verschepen. U komt aan in Natchez, de oudste nederzetting aan de Mississippi en één van de weinige plaatsen die gespaard is gebleven tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het gevolg is dat veel Antebellums (villa’s van voor de oorlog) er nog staan. Prachtige historische mansions en vele nog in originele staat! Het is erg interessant om enkele historische Antebellums te bezoeken en deel te nemen aan een rondleiding. Leer meer over de donkere geschiedenis van de regio en wandel door de prachtig aangelegde tuinen en parken.

 

Overnachting in Natchez.

Inclusief huurauto

Dag 7 Natchez - Memphis

Ca. 490 km / 5,5 uur

Amerika-Memphis-National-Civil-Rights-Museum-2 Amerika-Memphis-Elvis-1_1_502305

U vervolgt uw weg langs de Mississippi-rivier en rijdt door Tunica Country. Dit is één van de armste gedeelten van de Verenigde Staten. Hier is de blues geboren, in het vruchtbare land dat voor sommige enorme rijkdom en voor velen afzichtelijke armoede opleverde. U komt aan in de swingende stad, Mempis! Drie bekende personen zijn gezichtsbepalend voor deze stad. B.B. King vertegenwoordigt waar Memphis voor staat; “The Rhythm & Blues”. Dr. Martin Luther King met als eerbetoon het Civil Rights Museum. En Elvis Presley met Graceland, eens zijn thuis, nu een bedevaartsoord voor zijn vele fans. Genoeg te zien en te doen dus.

 

Begin uw bezoek aan Memphis op Beale Street, dit is één van de bekendste muzikale straten van de Verenigde Staten. ’s Avonds geniet u van livemuziek in het Rum Boogie Café, The Black Diamond of B.B. Kings Blues Club. Naast Blues hoort u in Memphis ook veel soul en rock-’n-roll. Wij raden u aan zeker een bezoek te brengen aan de Sun Studio’s. Deze legendarische muziekstudio werd in de jaren ’50 geopend. Vele muzikanten startten hier hun carrière. Zo hebben grote artiesten als Elvis Presley, Johnny Cash en Muddy Waters hier opnames gemaakt.

 

Overnachting in Memphis.

Inclusief huurauto

Dag 8 Memphis

Vandaag adviseren we u een bezoek te brengen aan het National Civil Rights Museum. Hier leert u meer over de hartverscheurende strijd die Afro-Amerikanen voerden voor vrijheid en gelijke rechten. Het museum is gevestigd in het Lorraine Motel. Hier werd Martin Luther King in 1968 door een sluipschutter doodgeschoten op het balkon. Ook de stadsbus uit Montgomery waarin Rosa Parks zat en die aanleiding gaf tot de rassenrellen in de jaren 60 staat bij het museum.

Bent u een echte Elvis Presley fan? Dan mag een bezoek aan Graceland natuurlijk niet ontbreken. Elvis heeft hier de laatste 20 jaar van zijn leven gewoond samen met zijn familie. Door middel van een interactieve audiotour kunt u het landgoed bezichtigen. Tegenover het huis kunt u ook nog Elvis’ privévliegtuigen en zijn verzameling auto’s bewonderen.

 

Overnachting in Memphis.

Inclusief huurauto

Dag 9 Memphis - Nashville

Ca. 350 km / 3,5 uur

Amerika-Verenigde-Staten-Nashville-Live-muziek_1_519582 Amerika-Nashville-Tennessee-State-Capitol_1_520268 Amerika-Nashville-Gitaren

U vervolgt uw roadtrip naar de volgende muziekstad, Nashville, de bakermat van de country en westernmuziek. Veel bezienswaardigheden in deze stad zijn hieraan gewijd, zoals de Country Music Hall of Fame en de Grande Ole Opry. Ooit begonnen als simpele radio-uitzending maar inmiddels uitgegroeid tot Nashville's grootste muziektempel voor live concerten. Aan Music Row zijn veel platenlabels, radiostations en opnamestudio's gevestigd, waaronder de historische RCA Studio B, de geboorteplaats van de Nashville Sound. En waar wereldsterren als Dolly Parton, Elvis Presley en Johnny Cash vele platen hebben opgenomen. Voor gezelligheid en livemuziek bent u in Nashville aan het juiste adres. Tip: doe ’s avonds een drankje op Broadway, hier kunt u als muziekliefhebber uw hart ophalen in de vele kroegen met livemuziek.

 

Overnachting in Nashville.

Inclusief huurauto

Dag 10 Nashville

Breng vandaag een bezoek aan het historische Ryman Auditorium. Dit is het belangrijkste concertgebouw van Nashville en niet zonder reden. Het is een magische plek waar de grootste sterren hebben opgetreden en waar de countrymuziek groot geworden is. Laat een gids u alles vertellen over countrymuziek tijdens een rondleiding of beter zelfs; koop kaartjes voor een concert, een avond die u niet snel zult vergeten!

Bent u een Johnny Cash fan? Dan mag een bezoek aan het Johnny Cash museum zeker niet ontbreken. In het museum wordt met interactieve tentoonstellingen het leven van Johnny Cash getoond. Bekijk zijn instrumenten, kostuums en luister naar zijn muziek. Een hapje eten doet u in de Gulch. In deze hippe en opkomende wijk vindt u veel trendy restaurants en gezellige bars met livemuziek.

 

Overnachting in Nashville.

Inclusief huurauto

Dag 11 Nashville – Great Smoky Mountains

Ca. 360 km / 4 uur

Great-Smokey-Mountains-1

U laat de muzieksteden achter u en rijdt naar de Great Smoky Mountains. Dit nationale park dankt haar naam aan de mysterieuze nevel die in de bosrijke bergen hangt. Het zorgt voor spectaculaire plaatjes, met name tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Kronkelende rivieren en beekjes, dichte bossen en hoge bergtoppen gehuld in een blauwachtige nevel: het is fascinerend! Wist u dat u in het park ook veel kans heeft om wilde dieren te spotten? Kijk niet gek op als u een beer, hert, vos of wild zwijn tegenkomt. Daarnaast zijn de Great Smoky Mountains ook het leefgebied van veel vogelsoorten.

 

Overnachting bij Great Smoky Mountains.

Inclusief huurauto

Dag 12 Great Smoky Mountains

Een hele dag de tijd om de spectaculaire natuur van het Great Smoky Mountains National Park te ontdekken. Zorg dat u tijdens uw rit over de Newfound Gap Road vaak stopt bij de vele uitzichtpunten. Clingman’s Dome is een absolute aanrader. Dit is het hoogste punt van het nationale park en om hier te komen volgt u te voet het 800-meter lange pad naar de uitkijktoren. Het uitzicht is weids en adembenemend!

 

Een mooie route om de oostkant van het park te zien is de Blue Ridge Parkway. Deze trail begint bij Cherokee en loopt helemaal door tot in Virginia. Het begin van de trail, in de Great Smoky Mountains is ook het startpunt van de historische Trail of Tears, de gedwongen verhuizing van de inheemse Cherokee-indianen. Bent u een groot fan van Dolly Parton? Dan mag een bezoek aan haar eigen attractiepark Dollywood natuurlijk niet ontbreken. Dollywood is een beetje fout en hysterisch maar misschien juist daarom erg leuk om een kijkje te nemen.

 

Overnachting bij Great Smoky Mountains.

Inclusief huurauto

Dag 13 Great Smoky Mountains - Atlanta

Ca. 320 km / 4 uur

Atlanta-3 Atlanta-2_1_519963 Amerika-Atlanta-Coco-Cola

Vandaag rijdt u naar de laatste bestemming van uw roadtrip, Atlanta, de hoofdstad van de staat Georgia. Atlanta heeft een aantal topattracties zoals het CNN Center, World of Coca-Cola en het Georgia Aquarium (één van de grootste aquaria ter wereld). De beroemdste voormalige inwoner van de stad is dr. Martin Luther King, die hier ook begraven is. Atlanta was ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog een belangrijke plaats, er zijn dan ook veel monumenten en historische musea te vinden. Maak een wandeling in het mooie stadspark Piedmont Park, vanuit hier heeft u een mooi uitzicht op de skyline van Atlanta.

 

Overnachting in Atlanta.

Inclusief huurauto

Dag 14 Vertrek Atlanta

Hopelijk heeft u genoten van New York en de Deep South. Vandaag reist u terug naar de luchthaven en levert u uw huurauto in.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen