terug naar het overzicht

Autorondreis Hoogtepunten van het Diepe Zuiden

Een roadtrip naar alle hoogtepunten van de “Swingin’ Deep South”! De reis start in het mysterieuze en nevelachtige natuurgebied de Great Smoky Mountains! Vervolgens brengt u een bezoek aan de bruisende muzieksteden Nashville, Memphis en New Orleans. Ook de bakermat van de blues, Clarksdale, wordt niet overslagen. In Natchez maakt u kennis met de roerige geschiedenis van de regio en bezoekt u prachtige Antebellums. De reis start en eindigt in Atlanta, waar rechtstreeks naartoe gevlogen kan worden.

Wat maakt deze reis bijzonder
Hoogtepunten van de Deep South
Muzieksteden en natuur
Stad van de Jazz
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Prijsindicatie vanaf € 1650,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van het Diepe Zuiden

Dag 1       Aankomst Atlanta

Dag 2       Great Smoky Mountains

Dag 3       Great Smoky Mountains

Dag 4       Nashville

Dag 5       Nashville

 

Dag 6       Memphis

Dag 7       Memphis

Dag 8       Clarksdale

Dag 9       Natchez

Dag 10     New Orleans

 

Dag 11    New Orleans

Dag 12    Montgomery

Dag 13    Atlanta

Dag 14    Vertrek Atlanta

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Atlanta

Atlanta-2

Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Atlanta, de hoofdstad van de staat Georgia. Voor ons de perfecte plek om uw rondreis door het diepe zuiden van de Verenigde Staten te beginnen. De stad heeft een aantal topattracties zoals het CNN Center, World of Coca-Cola en het Georgia Aquarium (één van de grootste aquaria ter wereld). De beroemdste voormalige inwoner van de stad is dr. Martin Luther King, die hier ook begraven is. Atlanta was ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog een belangrijke plaats, er zijn dan ook veel monumenten en historische musea te vinden.

 

Overnachting in Atlanta.

Inclusief huurauto

Dag 2 Atlanta – Great Smoky Mountains

Ca. 320 km / 4,5 uur

Vandaag begint uw roadtrip echt, u rijdt naar de Great Smoky Mountains! Dit nationale park dankt haar naam aan de mysterieuze nevel die in de bosrijke bergen hangt. Het zorgt voor spectaculaire plaatjes, met name tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Kronkelende rivieren en beekjes, dichte bossen en hoge bergtoppen gehuld in een blauwachtige nevel: het is fascinerend! Wist u dat u in het park ook veel kans heeft om wilde dieren te spotten? Kijk niet gek op als u een beer, hert, vos of wild zwijn tegenkomt. Daarnaast zijn de Great Smoky Mountains ook het leefgebied van veel vogelsoorten.

 

Overnachting bij Great Smoky Mountains.

Inclusief huurauto

Dag 3 Great Smoky Mountains

Great-Smokey-Mountains-3 Great-Smokey-Mountains-2

Een hele dag de tijd om de spectaculaire natuur van het Great Smoky Mountains National Park te ontdekken. Zorg dat u tijdens uw rit over de Newfound Gap Road vaak stopt bij de vele uitzichtpunten. Clingman’s Dome is een absolute aanrader. Dit is het hoogste punt van het nationale park en om hier te komen volgt u te voet het 800-meter lange pad naar de uitkijktoren. Het uitzicht is weids en adembenemend!

 

Een mooie route om de oostkant van het park te zien is de Blue Ridge Parkway. Deze trail begint bij Cherokee en loopt helemaal door tot in Virginia. Het begin van de trail, in de Great Smoky Mountains is ook het startpunt van de historische Trail of Tears, de gedwongen verhuizing van de inheemse Cherokee-indianen. Bent u een groot fan van Dolly Parton? Dan mag een bezoek aan haar eigen attractiepark Dollywood natuurlijk niet ontbreken. Dollywood is een beetje fout en hysterisch maar misschien juist daarom erg leuk om een kijkje te nemen.

 

Overnachting bij Great Smoky Mountains.

Inclusief huurauto

Dag 4 Great Smoky Mountains – Nashville

Ca. 360 km / 4 uur

U gaat op weg naar de muzieksteden met als eerste stop, Nashville, de bakermat van de country en westernmuziek. Veel bezienswaardigheden in deze stad zijn hieraan gewijd, zoals de Country Music Hall of Fame en de Grande Ole Opry. Ooit begonnen als simpele radio-uitzending maar inmiddels uitgegroeid tot Nashville's grootste muziektempel voor live concerten. Aan Music Row zijn veel platenlabels, radiostations en opnamestudio's gevestigd, waaronder de historische RCA Studio B, de geboorteplaats van de Nashville Sound. En waar wereldsterren als Dolly Parton, Elvis Presley en Johnny Cash vele platen hebben opgenomen. Voor gezelligheid en livemuziek bent u in Nashville aan het juiste adres. Tip: doe ’s avonds een drankje op Broadway, hier kunt u als muziekliefhebber uw hart ophalen in de vele kroegen met livemuziek.

 

Overnachting in Nashville.

Inclusief huurauto

Dag 5 Nashville

Nashville-Deep-South-Gitaren_1_519982 Johnny Cash museum in Nashville Amerika-Nashville-Cowboy

Breng vandaag een bezoek aan het historische Ryman Auditorium. Dit is het belangrijkste concertgebouw van Nashville en niet zonder reden. Het is een magische plek waar de grootste sterren hebben opgetreden en waar de countrymuziek groot geworden is. Laat een gids u alles vertellen over countrymuziek tijdens een rondleiding of beter zelfs; koop kaartjes voor een concert, een avond die u niet snel zult vergeten!

Bent u een Johnny Cash fan? Dan mag een bezoek aan het Johnny Cash museum zeker niet ontbreken. In het museum wordt met interactieve tentoonstellingen het leven van Johnny Cash getoond. Bekijk zijn instrumenten, kostuums en luister naar zijn muziek. Een hapje eten doet u in de Gulch. In deze hippe en opkomende wijk vindt u veel trendy restaurants en gezellige bars met livemuziek.

 

Overnachting in Nashville.

Inclusief huurauto

Dag 6 Nashville - Memphis

Ca. 350 km / 3,5 uur

U verlaat Nashville en rijdt naar de volgende swingende stad, Memphis. Drie bekende personen zijn gezichtsbepalend voor deze stad. B.B. King vertegenwoordigt waar Memphis voor staat; “The Rhythm & Blues”. Dr. Martin Luther King met als eerbetoon het Civil Rights Museum. En Elvis Presley met Graceland, eens zijn thuis, nu een bedevaartsoord voor zijn vele fans. Genoeg te zien en te doen dus.

 

Begin uw bezoek aan Memphis op Beale Street, dit is één van de bekendste muzikale straten van de Verenigde Staten. ’s Avonds geniet u van livemuziek in het Rum Boogie Café, The Black Diamond of B.B. Kings Blues Club. Naast Blues hoort u in Memphis ook veel soul en rock-’n-roll. Wij raden u aan zeker een bezoek te brengen aan de Sun Studio’s. Deze legendarische muziekstudio werd in de jaren ’50 geopend. Vele muzikanten startten hier hun carrière. Zo hebben grote artiesten als Elvis Presley, Johnny Cash en Muddy Waters hier opnames gemaakt.

 

Overnachting in Memphis.

Inclusief huurauto

Dag 7 Memphis

13c97baf-3b6e-473f-810d-f5bcdf5d6491 52ef9c18-6293-4b88-ad4a-7c3d543d9511

Vandaag adviseren we u een bezoek te brengen aan het National Civil Rights Museum. Hier leert u meer over de hartverscheurende strijd die Afro-Amerikanen voerden voor vrijheid en gelijke rechten. Het museum is gevestigd in het Lorraine Motel. Hier werd Martin Luther King in 1968 door een sluipschutter doodgeschoten op het balkon. Ook de stadsbus uit Montgomery waarin Rosa Parks zat en die aanleiding gaf tot de rassenrellen in de jaren 60 staat bij het museum.

Bent u een echte Elvis Presley fan? Dan mag een bezoek aan Graceland natuurlijk niet ontbreken. Elvis heeft hier de laatste 20 jaar van zijn leven gewoond samen met zijn familie. Door middel van een interactieve audiotour kunt u het landgoed bezichtigen. Tegenover het huis kunt u ook nog Elvis’ privévliegtuigen en zijn verzameling auto’s bewonderen.

 

Overnachting in Memphis.

Inclusief huurauto

Dag 8 Memphis - Clarksdale

Ca. 130 km / 2 uur

U verlaat Memphis en rijdt richting het zuiden door Tunica Country, één van de armste gedeelten van de Verenigde Staten. Hier is de blues geboren, in het vruchtbare land dat voor sommige enorme rijkdom en voor velen afzichtelijke armoede opleverde. Uw eindbestemming van vandaag is Clarksdale, de bakermat van de blues en grote namen zoals Sam Cooke, B.B. King en Ike Turner zijn hier groot geworden. Uit de worksongs en spirituals die de slaven zongen tijdens het werk op de katoenplantages is de blues ontstaan. Dit erfgoed, van instrumenten tot bladmuziek, kunt u bewonderen in het Delta Blues Museum. Hier kunt u ook het geboortehuis van de ‘King of Chicago Blues’ Muddy Waters bezoeken. Hij leefde bijna zijn hele leven in een huis dat onderdeel uitmaakte van de Stovall Plantation, een grote katoenplantage.

 

Overnachting in Clarksdale.

Inclusief huurauto

Dag 9 Clarksdale - Natchez

Ca. 350 km / 4,5 uur

Amerika-Natchez-Dunleith-Historic-Inn

U vervolgt uw weg langs de Mississippi-rivier, neem Route 1 richting het zuiden. U komt aan in Natchez, de oudste nederzetting aan de Mississippi en één van de weinige plaatsen die gespaard is gebleven tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het gevolg is dat veel Antebellums (villa’s van voor de oorlog) er nog staan. Prachtige historische mansions en vele nog in originele staat! Het is erg interessant om enkele Antebellums te bezoeken en deel te nemen aan een rondleiding. Leer meer over de donkere geschiedenis van de regio en wandel door de prachtig aangelegde tuinen en parken.

 

Overnachting in Natchez.

Inclusief huurauto

 

 

Dag 10 Natchez – New Orleans

Ca. 280 km / 3,5 uur

U volgt de Mississippi-rivier opnieuw en rijdt over de River Road. U ziet de ene plantage na de andere, vlakbij de rivier, om gemakkelijk het katoen of suiker te kunnen verschepen. U komt aan in New Orleans, ook wel NOLA genoemd en onze favoriete stad in het diepe zuiden van Amerika! De stad staat bekend om haar jazzmuziek, die hier ruim 100 jaar geleden is ontstaan. In het bruisende French Quarter District vindt u sfeervolle straatjes met karakteristieke balkons en gezellige barretjes met livemuziek. De bekendste straat die veel toeristen trekt is Bourbon Street, hier kunt u elk moment van de dag terecht voor een borrel en livemuziek. Frenchman Street is iets rustiger, hier laten vooral de locals hun oren strelen in de vele muziekclubs. New Orleans heeft een multicultureel en tolerant karakter en met name tijdens Mardi Grass (de week van carnaval), is het een feest in de stad.

 

Overnachting in New Orleans.

Inclusief huurauto

Dag 11 New Orleans

Amerika-New-Orleans-French-Quarter 07727196-324c-4964-8b06-39492137baa8

Een hele dag om deze gezellige stad te verkennen. Naast het French Quarter District is het Garden District ook leuk om te bezoeken. In dit stadsdeel staan veel oude plantagehuizen en villa’s uit de negentiende eeuw. Wandel langs de historische panden en tuinen en neem een kijkje op Magazine Street. Hier zijn gezellige koffiebarretjes en interessante kunstgalerijen. Wist u dat u vanuit New Orleans ook een echte “swamp-tour” kunt doen? Tijdens een airboat-tour door de moerassen kunt u zelfs alligators spotten, een aanrader!

 

Overnachting in New Orleans.

Inclusief huurauto

Dinner Jazz cruise
New Orleans

Dinner Jazz cruise

U vaart op een authentieke paddlewheeler stoomboot over de Mississippi rivier. Onderweg geniet u van een...

Dag 12 New Orleans - Montgomery

Ca. 500 km / 5 uur

Vandaag komt u na een wat langere rit aan in Montgomery, de hoofdstad van Alabama. De stad kent een rijk en onstuimig verleden en speelde een belangrijke rol tijdens de burgerrechtenbeweging in de jaren ‘50 en ’60. Rosa Parks weigerde hier haar plaats af te staan in de bus, zoals gebruikelijk was voor donkere mensen in die tijd. Het gaf aanleiding tot de Montgomery Bus Boycott, waarbij mensen met een donkere huidskleur het openbaar vervoer negeerden uit protest tegen ongelijke rechten. In de stad vindt u ook de kerk waar dr. Martin Luther King dominee was en het Civil Rights Memorial.

 

Overnachting in Montgomery.

Inclusief huurauto

Dag 13 Montgomery - Atlanta

Ca. 260 km / 2,5 uur

Atlanta-3 daa3f83e-9aea-40be-b31f-5d7f7fdcfcd7

Uw roadtrip eindigt weer in Atlanta. Besteed uw laatste dag aan het kopen van souvenirs of bezoek een één van de outletmalls van Atlanta. Liever nog even ontspannen? Maak een wandeling in het mooie stadspark Piedmont Park, vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van Atlanta.

 

Overnachting in Atlanta.

Inclusief huurauto

Dag 14 Vertrek Atlanta

Hopelijk heeft u genoten van de hoogtepunten van het diepe zuiden. Vandaag reist u terug naar de luchthaven en levert u uw huurauto in. Liever nog wat meer van het zuidoosten zien? Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk bij onze bouwstenen.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen