Bouwsteen Country, Blues & Rock-‘n-Roll

Tijdens deze reis bezoekt u twee belangrijke muzieksteden in het zwoele zuiden. U start in Memphis, de bakermat van de blues & rock-‘n-roll en natuurlijk het voormalige thuis van Elvis Presley. Per huurauto rijdt u naar Nashville, waar de country en westernmuziek haar oorsprong vond. Veel bezienswaardigheden in deze stad zijn hieraan gewijd, zoals de Country Music Hall of Fame en de Grande Ole Opry. Beide steden zijn een must-see tijdens uw bezoek aan de Deep South!

Bruisende centrum van Memphis
Nashville, country & western
Inclusief huurauto
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Amerika heeft mijn hart gestolen vanwege de nationale parken die ik heb bezocht met een camper, zoals Zion, Bryce Canyon, Page, Moab & de Grand Canyon
Miami-beach-fietstour--6d21626b_1_621599
Lara
Amerika is een geweldige ervaring; ik heb hier een jaar gewoond en adviseer u graag bij het plannen van uw reis naar Amerika.
Amerika-New-York-Lisanne_1_582039
Lisanne
De geweldige landschappen in het westen, de grote steden als New York en San fransisco en de stranden van FLorida laten mij telkens terugkeren

Reis van dag tot dag: Country, Blues & Rock-‘n-Roll

Dag 1    Aankomst Memphis

Dag 2    Memphis

Dag 3    Memphis - Nashville

 

Dag 4    Nashville

Dag 5    Vertrek Nashville

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Memphis

VerenigdeStaten-Memphis-Elvis-pakken VerenigdeStaten-Memphis-Graceland-Woonkamer_1_521715 VerenigdeStaten-Memphis-Graceland-gitaren

U komt aan in de swingende stad, Memphis! Drie bekende personen zijn gezichtsbepalend voor deze stad. B.B. King vertegenwoordigt waar Memphis voor staat; “The Rhythm & Blues”. Dr. Martin Luther King met als eerbetoon het Civil Rights Museum. En Elvis Presley met Graceland, eens zijn thuis, nu een bedevaartsoord voor zijn vele fans. Genoeg te zien en te doen dus.

 

Begin uw bezoek aan Memphis op Beale Street, dit is één van de bekendste muzikale straten van de Verenigde Staten. ’s Avonds geniet u van livemuziek in het Rum Boogie Café, The Black Diamond of B.B. Kings Blues Club. Naast blues hoort u in Memphis ook veel soul en rock-’n-roll. Wij raden u aan zeker een bezoek te brengen aan de Sun Studio’s. Deze legendarische muziekstudio werd in de jaren ’50 geopend. Vele muzikanten startten hier hun carrière. Zo hebben grote artiesten als Elvis Presley, Johnny Cash en Muddy Waters hier opnames gemaakt.

 

Overnachting in Memphis.

Inclusief huurauto

Dag 2 Memphis

Vandaag adviseren we u een bezoek te brengen aan het National Civil Rights Museum. Hier leert u meer over de hartverscheurende strijd die Afro-Amerikanen voerden voor vrijheid en gelijke rechten. Het museum is gevestigd in het Lorraine Motel. Hier werd Martin Luther King in 1968 door een sluipschutter doodgeschoten op het balkon. Ook de stadsbus uit Montgomery waarin Rosa Parks zat en die aanleiding gaf tot de rassenrellen in de jaren 60 staat bij het museum.

Bent u een echte Elvis Presley fan? Dan mag een bezoek aan Graceland natuurlijk niet ontbreken. Elvis heeft hier de laatste 20 jaar van zijn leven gewoond samen met zijn familie. Door middel van een interactieve audiotour kunt u het landgoed bezichtigen. Tegenover het huis kunt u ook nog Elvis’ privévliegtuigen en zijn verzameling auto’s bewonderen.

 

Overnachting in Memphis.

Inclusief huurauto

Dag 3 Memphis - Nashville

Ca. 350 km / 3,5 uur

Johnny Cash museum in Nashville VerenigdeStaten-Nashville-medewerkster-Ingrid

U reist naar de volgende muziekstad, Nashville, de bakermat van de country en westernmuziek. Veel bezienswaardigheden in deze stad zijn hieraan gewijd, zoals de Country Music Hall of Fame en de Grande Ole Opry. Ooit begonnen als simpele radio-uitzending maar inmiddels uitgegroeid tot Nashville's grootste muziektempel voor live concerten. Aan Music Row zijn veel platenlabels, radiostations en opnamestudio's gevestigd, waaronder de historische RCA Studio B, de geboorteplaats van de Nashville Sound. En waar wereldsterren als Dolly Parton, Elvis Presley en Johnny Cash vele platen hebben opgenomen. Voor gezelligheid en livemuziek bent u in Nashville aan het juiste adres. Tip: doe ’s avonds een drankje op Broadway, hier kunt u als muziekliefhebber uw hart ophalen in de vele kroegen met livemuziek.

 

Overnachting in Nashville.

Inclusief huurauto

Dag 4 Nashville

Breng vandaag een bezoek aan het historische Ryman Auditorium. Dit is het belangrijkste concertgebouw van Nashville en niet zonder reden. Het is een magische plek waar de grootste sterren hebben opgetreden en waar de countrymuziek groot geworden is. Laat een gids u alles vertellen over countrymuziek tijdens een rondleiding of beter zelfs; koop kaartjes voor een concert, een avond die u niet snel zult vergeten!

Bent u een Johnny Cash fan? Dan mag een bezoek aan het Johnny Cash museum zeker niet ontbreken. In het museum wordt met interactieve tentoonstellingen het leven van Johnny Cash getoond. Bekijk zijn instrumenten, kostuums en luister naar zijn muziek. Een hapje eten doet u in de Gulch. In deze hippe en opkomende wijk vindt u veel trendy restaurants en gezellige bars met livemuziek.

 

Overnachting in Nashville.

Inclusief huurauto

Dag 5 Vertek Nashville

Vandaag laat u de muzieksteden achter u en rijdt naar de luchthaven van Nashville. Nog niet genoeg gezien? Reis door naar een indrukwekkend natuurgebied en boek de bouwsteen Glamping Great Smokey Mountains. Wederom een unieke ervaring!

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën