Top 5 bezienswaardigheden in San Francisco
Amerika-San-Francisco-Lisanne

Top 5 bezienswaardigheden in San Francisco

Lisanne, Van Verre Algemeen 5-10-2020

Het is voor mij de leukste stad om te bezoeken tijdens een auto- of camperreis door de Verenigde Staten: San Francisco, gelegen aan de westkust in de staat Californië. Bijzonder is dat deze stad gebouwd is op 43 heuvels, wat betekent: schuine straten, hoge hellingen en scheve huizen. San Francisco is een van de meest liberale steden van Amerika en dat is voelbaar wanneer je deze stad bezoekt. Er is oneindig veel historie, cultuur en plezier te beleven. Ik heb de mogelijkheid gehad deze mooie stad te bezoeken en neem je graag mee naar de leukste bezienswaardigheden die je tijdens een bezoek niet mag overslaan.

 

1. Fisherman's Wharf

De meest toeristische wijk in San Francisco is misschien wel Fisherman’s Wharf. Deze oude zeeliedenbuurt is tegenwoordig een grote bezienswaardigheid vol attracties, winkels, live-entertainment en heerlijke restaurants. Visliefhebber? Voor een echte seafood-lunch ben je aan de kade op de perfecte plek. Leuk is om door te lopen naar Pier 39. Hier liggen vaak grote groepen zeehonden lekker te luieren in de zon. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij Lombard Street, op 15 minuten lopen vanaf de baai. Lombard street wordt ook wel de meest bochtige straat van de wereld genoemd. Ontzettend fotogeniek.

 

2. The Golden Gate Bridge

Het meest herkenbare van San Francisco is misschien wel de gigantische roodoranje hangbrug, omringt door laaghangende mist. De Golden Gate Bridge is een icoon van San Francisco. De 2,7 kilometer lange brug werd in 1937 onthuld en gaf de inwoners de mogelijkheid om per voet, fiets of auto de overkant van de baai te bereiken. Een van mijn favoriete activiteiten in San Francisco: zelf fietsen over de Golden Gate Bridge naar het kleurrijke kunstenaarsdorpje Sausolito. Je wordt verwend met prachtige uitzichten van zowel de brug als de stad. Vanaf Sausalito vaar je vervolgens per ferry, door de baai, terug naar de stad.

      

 

3. Alcatraz

Op 2,5 kilometer vanaf de kust ligt Alcatraz Island. Vanaf 1934 tot 1963 stond hier een streng beveiligde militaire gevangenis waar de zwaarste criminelen, waaronder Al Capone, gevangen werd vastgehouden. In totaal zijn er 14 ontsnappingspogingen gedaan. Bij de laatste poging zijn de gevangen nooit teruggevonden. Onduidelijk is of deze ooit de kust hebben bereikt. Tegenwoordig kun je deze oud-militaire gevangenis bezoeken. Ik vond het heel indrukwekkend om met bovenstaand verhaal in mijn achterhoofd hier rond te lopen. Voor mij een must als je in San Francisco verblijft.

      

 

4. Golden Gate Park

Een wandeling of fietstocht door het verrassende Golden Gate Park is absoluut de moeite waard! Misschien verwacht je het niet, maar dit park is groter dan Central Park in New York. Je kunt hier dan ook makkelijk een hele dag vullen. Wandel door de Japanse theetuin of de botanische tuinen, bezoek een bizon paddock, waar bizons in het wild rondlopen en waan je voor even in Nederland bij een heuse Dutch Windmill omringd door Nederlandse tulpen. Als je het park helemaal uitloopt, kom je uit bij de Stille Oceaan met ruige rotsen en wilde golven. Bezoek ook zeker de Conservatory of Flowers, een van de oudste gebouwen in de stad welke nu een indoor botanische tuin huisvest.

 

5. Alamo Square

Alamo Square is een park en eigenlijk ook een woonwijk in San Francisco. Kenmerkend voor deze wijk is de Victoriaanse architectuur. De bekendste Victoriaanse huizen zijn hier de zogenoemde “Painted Ladies” aan Steiner Street. Een andere bijnaam voor deze zes huizen op een rij is “The Six Sisters”. Ze hebben zachte pastelkleuren en vallen direct op. Het kan goed zijn dat je de huizen eerder hebt gezien, misschien in de televisieserie Full House uit de jaren 90. Het is tevens de plek waar je geniet van een prachtig uitzicht op de stad!

 

Eigenlijk heeft San Francisco nog veel meer bezoekwaardige plekjes. Denk aan Union Square, het bruisende hart van de stad en een fantastische plek om te winkelen. Er zijn outlet stores, grote merken, maar ook kleine boetiekjes en een winkelcentrum. Daarbij zijn er talloze restaurants en bars te vinden. Maar ook Chinatown is de moeite waard! Wist je dat de Chinatown in San Francisco de grootste en oudste Chinatown van Noord-Amerika is? De kleurrijke wijk trekt jaarlijks nog meer bezoekers dan de Golden Gate Bridge. Het is de perfecte plek om goed, traditioneel Chinees eten te proberen.

Voor San Francisco adviseer ik om minimaal twee dagen te besteden in de stad. Heeft u iets minder tijd? Denk dan bijvoorbeeld aan de hop-on-hop-off bus. Met de bus kunt u in- en uitstappen bij verschillende haltes verspreid door San Francisco. Gezien de steile hellingen is dit ook prettiger voor de beentjes. Op deze manier verplaats je je gemakkelijk van het ene hoogtepunt naar het andere en krijg je een goede indruk van de mooie stad die San Francisco is.

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar San Francisco? Neem dan gerust contact met mij op om jouw reis op maat samen te stellen. Ik kan het in ieder geval iedereen aanraden om San Francisco toe te voegen aan een rondreis West-Amerika!

 

Lisanne,

Van Verre