terug naar overzicht

Bouwsteen Lesotho en Golden Gate Highlands

Uitkijkend over de eindeloze panorama’s van Lesotho, ziet u een herder voorbijtrekken. Zijn gekleurde wollen kleed op zijn schouders beschermt hem tegen de kou, zijn pony brengt hem van de ene naar de andere bergtop, langs rivieren, berghellingen begroeid met paarse bloemen en verlaten zandwegen. Zomaar een tafereel dat u in dit hooggelegen bergkoninkrijk kunt ervaren.

Reis van dag tot dag: Lesotho en Golden Gate Highlands

Dag 1             Bloemfontein

Dag 2             Malealea, Lesotho

Dag 3             Malealea Lesotho

Dag 4             Tsehlanyane Nationaal Park, Lesotho

 

Dag 5             Tsehlanyane Nationaal Park, Lesotho

Dag 6             Clarens

Dag 7             Johannesburg

Dag 8             Johannesburg

100% maat werk

Dag 1 Bloemfontein

U haalt uw huurauto op bij de luchthaven van Bloemfontein en rijdt aansluitend naar uw hotel.  

 

Informatie Bloemfontein:

Bloemfontein wordt de Stad van die Rose genoemd, naar de duizenden rode rozen die het centrum kleuren. Ook hier is de stadsnaam geen toeval. Het mooiste uitzicht over Bloem, zoals de Zuid-Afrikanen hun stad met liefde noemen, heeft u vanaf Naval Hill, deel van het Franklin Nature Reserve met springbokken, giraffen en zebra’s. Neem eens een kijkje in de historische gebouwen down town, zoals Fourth Raadsaal met zijn imposante koepel, of reis terug in de tijd in het National Museum, waar een 19e-eeuwse straat is nagemaakt. Bovendien zetelt het Hoge Gerechtshof hier: Bloemfontein is de juridische hoofdstad van Zuid-Afrika.

 

Overnachting in Bloemfontein.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 2 Bloemfontein – Malealea

shutterstock_141919168(12) D 04 PeachTreeKids(12)

Uitkijkend over de eindeloze panorama’s van Lesotho, ziet u een herder voorbijtrekken. Zijn gekleurde wollen kleed hangt beschermend op zijn schouders, zijn pony brengt hem van de ene naar de andere bergtop, langs rivieren, berghellingen begroeid met paarse bloemen en verlaten zandwegen. Zomaar een tafereel dat u de komende dagen in dit hooggelegen bergkoninkrijk kunt ervaren. De snelste route naar Lesotho volgt de N8 snelweg naar de grenspost Maseru Bridge, ongeveer 2 uur rijden. De landelijke route volgt de R702 naar Wepener, waar u Lesotho bij de grenspost Van Rooyenshek binnentreedt. Doorgaans is deze grensovergang een stuk rustiger dan Maseru Bridge. Na de eenvoudige grensformaliteiten kronkelt u via Mafeteng over een redelijk goed geteerde weg naar Malealea. Het laatste stuk gaat over in een onverhard pad. U passeert de indrukwekkende 'Gates of Paradise' bergpas en belandt in een weergaloze natuur van bergen en valleien. Overvalt de frisse temperatuur u al? U rijdt vandaag ruim 200 km en u bent ongeveer 3 uur onderweg.

 

Informatie Malealea:
Eenvoud en een adembenemend berglandschap sieren uw verblijf in Lesotho. Malealea ligt in het kloppende hart van de maagdelijke heuvels en bergen van zuidwest Lesotho en is enorm populair als weekendtrip of korte vakantie bij Zuid-Afrikanen uit Bloemfontein, Graaff-Reinet en zelfs Johannesburg. Weg uit de stadse drukte en opgaan in de wonderschone natuur tijdens wandelingen, hikes en trektochten per pony langs lokale dorpen. De Basotho bevolking is enorm gastvrij en hartelijk. Wist u dat Malealea de bijnaam ‘Lesotho in een notendop’ draagt?

 

Overnachting in Malealea.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 3 Malealea

Het adembenemende berglandschap verkondigt luid en duidelijk: trek er op uit!  Bij de receptie van uw lodge vertellen ze met passie over de diverse bergwandelingen en fietstochten per mountainbike. U kunt zelf kiezen of u met of zonder gids op pad wilt. Vooral de ponytrekkings zijn erg populair. De Basotho pony is het inheemse vervoersmiddel voor de lokale bergbevolking. De sterke dieren klimmen beheerst en betrouwbaar over de hoge rotspaden en dragen u moeiteloos door het bergachtige landschap. Een mooie tocht is die naar de nabijgelegen Botsoala Watervallen. Wist u overigens dat uw verblijf in de Malealea Lodge bijna geheel ten goede komt aan de lokale gemeenschap? Het vriendelijke personeel en de gidsen komen uit omliggende dorpen. De inkomsten uit excursies en activiteiten worden door de familie Jones, de eigenaren van Malealea Lodge, gebruikt om lokale projecten op te zetten en scholing te organiseren.

 

Overnachting in Malealea.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto

Dag 4 Malealea - Tsehlanyane Nationaal

Lesotho-Malelealea-traditioneel-Basothohuisje(11)

Afscheid van Malealea en de familie Jones. Via Maseru, de hoofdstad van het land, reist u naar het Tsehlanyane Nationaal Park, dat onderdeel is van de Moloti-Drakensberg Transfrontier Conservation Area. Kijk toch eens naar het weergaloze, ruwe berglandschap waarmee u zich omringt: dit is écht het dak van de wereld. Houdt u er rekening mee dat u ongeveer 4 tot 5 uur onderweg bent, zo’n 265 km rijden.

 

Informatie Tsehlanyane Nationaal Park:

Een landschap zoals in Tsehlanyane National Park is bijzonder. De bergen, rotsformaties en grotten bereiken hoogtes tussen 1940 en 3112 meter, met als gevolg niet alleen mooie vergezichten, maar ook een bonte verzameling bloemen en planten. Zeldzame, inheemse bossen weten hier te overleven en vormen een dicht berglandschap. Fynbos, vegetatie die alleen in Zuid-Afrika voorkomt, telt hier wel 220 plantensoorten, naast spiraalaloë (Lesotho’s nationale plant), bergbamboe en talloze Alpineplanten. In deze wildernis leven kleine dieren, zoals de jakhals, bergadder, baviaan, reebok, woestijnlynx, otter en het stekelvarken. Vogels zoals de lammergier, grondspecht, torenvalk en witnekraaf zweven door de lucht. Het Tsehlanyane Nationaal Park is puur natuur.

 

Overnachting in Tsehlanyane Nationaal Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto

Dag 5 Tsehlanyane Nationaal Park

Door het Tsehlanyane National Park stromen vier rivieren. In de zomer zorgt dit koele, heldere bergwater voor een frisse duik: door het park heen liggen diverse diepe zwemgaten. Valley of the Pools heeft wel zestien van deze gaten in een gebied van vijf kilometer: ideaal voor een zomerwandeling. Soms storten de rivieren zich in valleien van tomeloze hoogten naar beneden en ’s winters bevriezen de watervallen door de koude wintertemperaturen. Een wandeltocht naar de driedubbele Lesaloto-waterval is een sportieve aanrader. U kunt echter ook paardrijdend of op een pony de hoogten van het Tsehlanyane National Park verkennen.

 

Overnachting in Tsehlanyane Nationaal Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto

Dag 6 Tsehlanyane Nationaal Park – Clarens

Na het ontbijt rijdt u op uw gemak naar Botha-Bothe en de nabijgelegen grensovergang Caledonspoort. Welkom terug in Zuid-Afrika. Nog maar een klein eindje rijden en u arriveert via Fouriesburg in Clarens. Houdt u er rekening mee dat u ongeveer 2 uur onderweg bent, zo’n 90 km rijden. Eventuele wachttijden bij de grens zijn hierbij niet meegerekend.

 

Informatie Clarens:

Moeder Natuur heeft Clarens rijkelijk bedeeld! Dit schilderachtige, kleine dorp aan de voet van het Molutigebergte ligt op de grens met het Golden Gate Highlands Park en het bergkoninkrijk Lesotho. Dat is best indrukwekkend. Vandaar wellicht haar bijnaam 'Juweel van de Vrijstaat'. Clarens koketteert met zandsteenkleurige huizen in rustige straten en lanen met lommerrijke bomen. En met succes, want het dorp trekt steeds meer artistieke kunstenaars die hier hun creativiteit de vrije geest laten. Vooral rondom het dorpsplein slentert u van de ene naar de andere handenarbeidswinkel en kunt u schilderijen en kunst kopen in kleine ateliers en galeries. Al dat wandelen maakt dorstig. Wat een geluk dat Clarens ook veel gezellige cafés, terrasjes en restaurants heeft.

 

Informatie Golden Gate Highlands Nationaal Park:

In het Golden Gate Highlands National Park lijkt het net alsof u in een levend schilderij rondloopt. Als er zonlicht over het ruwe oppervlak van de zandstenen rotsformaties glijdt, schittert en fonkelt het voorheen grauwe steen als een oranje, gele en rode diamant.

 

Overnachting in Clarens.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Clarens – Johannesburg

Dansende mensen in Johannesburg - Zuid-Afrika Johannesburg excursie Hop on Hop off (10) Zuid-Afrika-Johannesburg-toren(10)

Met de Drakensbergen en de majestueuze Maluti als decor, rijdt u langs de Sterkfontein Dam en het gelijknamige stuwmeer naar Harrismith. In dit aangename stadje uit 1849 kunt u even de benen strekken in de goed onderhouden botanische tuin. Daarna zoeft u over de N3 snelweg naar Johannesburg. Een schier eindeloze weg door een ontspannen plattelandsregio met prachtige graslanden, maïs- en zonnebloemvelden en gigantische boerderijen waar koeien en schapen een rustig leven leiden. Ooit waren blanke Boeren overtuigd hier het beloofde land voor onafhankelijkheid van de Britten te hebben gevonden. Een stad in de toenmalige Boerenrepubliek Oranje Vrijstaat werd daarom vernoemd naar Bethlehem. U rijdt vandaag ongeveer 450 km, een rit van zo’n 6 tot 7 uur. 

 

Informatie Johannesburg:

Johannesburg, of Joburg, ligt in de provincie Gauteng, dat ‘gouden plek’ betekent. De bedrijvige commerciële stad ademt, is vitaal, staat bol van levenslust en heeft zijn bestaan te danken aan de goudkoorts. Toen er in 1886 goud werd gevonden, groeide de stad binnen enkele jaren uit tot de grootste van Zuid-Afrika.

 

Overnachting in Johannesburg.

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 8 Johannesburg

Johannesburg loopt over van de boetiekjes en restaurants. Wat dat betreft kunt u het artistieke Maboneng Precinct niet overslaan. Straatkunst, een traditionele medicijnmarkt en exposities zijn de ingrediënten van deze wijk. In Melrose, Rosebank en Sandton verdwaalt u bijna in de moderne shoppingmalls met talloze winkels en in Melville komt u heerlijk tot rust in een van de lounge- of cocktailbars. Snuif cultuur in het Aziatische Chinatown of bezoek het multiculturele Market Theatre Complex – Johannesburg is het gevarieerde Zuid-Afrika met al zijn contrasten in het klein.

 

U kunt vandaag ook benutten voor een bezoek aan Pretoria. U rijdt er zo naar toe, maar makkelijker en comfortabeler is de moderne Gautrain, zo omzeilt u het drukke stadsverkeer. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en bekend om zijn romantische, paarse gloed van karakteristieke jacarandabomen. Het is bovenal een stad met geschiedenis.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Contact met Martin
Sharon - Sabi Safari
Sharon Schravemade
Ik ben Sharon en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299 - 23 30 00
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.