Bouwsteen Via de Mekongdelta naar Cambodja

Dwars door de prachtige, waterrijke Mekongdelta tot aan Cambodja: een fantastische manier om Vietnam en Cambodja te combineren. U vaart tussen eilandjes door en u bezoekt drijvende markten (kleurrijk en bruisend).

U doorkruist de Mekongdelta per auto en boot, helemaal tot aan Chau Doc, dat grenst aan Cambodja. Hier vandaan vaart u naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh.

Bezoek drijvende markt
Varen en fietsen door de delta
Per snelboot naar Cambodja
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Via de Mekongdelta naar Cambodja

Dag 1     Ho Chi Minh City - Can Tho

Dag 2     Can Tho - Chau Doc

Dag 3     Chau Doc - Phnom Penh

100% maat werk

Dag 1 Ho Chi Minh City- Mekongdelta, Can Tho

Uw chauffeur en gids halen u op bij het hotel en rijden met u in een uurtje of drie naar de Mekongdelta. Deze boeiende delta is een labyrint van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. Het is een schitterend gebied. Bootjes krioelen op het water, er wordt handel gedreven, het is kleurrijk, bruisend en boeiend. Bij aankomst in Cai Be passeert u een mooie Cao Dai kerk, leuk om even binnen te kijken. Aan de kade stapt u op een gemotoriseerde boot met stoeltjes en u vaart de zijrivier van de Mekong op. Uw lokale gids vertelt u interessante dingen over het leven in de delta. U brengt een bezoek aan een bedrijfje waar verschillende ambachten worden gepresenteerd. Hier worden typisch Aziatische snoepjes gemaakt en rijstwijn gemaakt. Natuurlijk mag u het ook proeven, heeft u al eens een slokje slangenwijn geprobeerd? Verderop vaart u tussen de handeldrijvende boten door. Dit is de drijvende markt van Cai Be. Omdat het al later op de dag is, is het niet zo bedrijvig meer helaas. De kleinere kanaaltjes tussen de eilandjes in de rivier zijn ook heel erg leuk, het is ongelofelijk dat hier mensen wonen. Langs de oever ziet u mensen fietsen over de smalle weggetjes, hier kunnen geen auto’s komen dus het is er heerlijk rustig. U gaat ook een bezoek brengen aan een paar familiehuizen en bij een van de huizen is tevens de lunch. Deze is inclusief het programma en wordt voor u bereid (vis), er is geen keuze menu. Dan verlaat u de eilanden en vaart u naar de haven in Vinh Long. Van daaruit is nog een klein uurtje naar uw hotel in Can Tho, de grootste stad in de Mekongdelta.

 

Overnachting in Can Tho.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, privéboot, Engelssprekende gids, evt. entreegelden

Dag 2 Mekongdelta, Can Tho- Chau Doc

zuid, mekondelta, huis op palen met man(17) Vietnam-ChauDoc-bootjesopmekongdelta(17)

Heel vroeg op, om 06.30 uur al, om naar de bruisende Cai Rang-drijvende markt te varen. Deze markt is anders dan die van gisteren. Hier zijn kleinere boten, u ziet dus beter wat men aanbiedt. Een bijzonder kleurrijk spektakel en zeer fotogeniek. Vervolgens weg van het grote water en met een roeiboot varen op de smalle wateren tussen de eilanden. Het is een fantastisch mooi gebied, alle soorten fruit worden hier verbouwd. Bij één van de eilanden gaat u aan wal, bij een lokale familie. Hier krijgt u thee of rijstwijn aangeboden. Ook is er tijd om even te wandelen op het eilandje, u komt makkelijk in contact met de deltabewoners. Vervolgens vaart u terug naar uw auto/busje. U rijdt vervolgens westwaarts naar Chau Doc, aan de grens met Cambodja. Een prachtige tocht, dwars door de delta. U kunt onderweg een stop maken bij het ooievaarseiland, de bewoners koesteren de vogels en dagelijks komen honderden ooievaars hier naar hun nesten. Dan naar uw hotel in Chau Doc, een tocht van 3 à 4 uur.

 

Overnachting in Chau Doc.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, privéboot, Engelssprekende gids, evt. entreegelden

Dag 3 Vietnam, Chau Doc- Cambodja, Phnom Penh

U gaat aan boord van de snelboot, die u in ongeveer 5 uur naar Phnom Penh brengt. Geniet van de prachtige uitzichten vanaf uw boot (geen stops onderweg). Neemt u zelf iets te drinken en te eten mee, op de boot is niet altijd een groot assortiment te verkrijgen op dit gebied. Bij aankomst in Phnom Penh wordt u opgehaald en naar het centrum gebracht (transfer).

 

Informatie Phnom Penh:

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja met een zeer bewogen verleden. Na de kolonialisatie van de Fransen volgde het afschrikwekkende regime van de Rode Khmer. Inmiddels behoort die tijd tot het verleden en leeft Phnom Penh weer helemaal op. Op de kade van Mekong is het een mengelmoes van dure en goedkope restaurantjes, waar het 's avonds gezellig is om te eten. Er wordt hard gewerkt aan de modernisatie van de stad. De sporen van de Frans-koloniale tijd ziet u terug in de architectuur van veel huizen en hotels. Natuurlijk zijn de tempels en paleizen in de hoofdstad het toonbeeld van pracht en praal. Vele trieste herinneringen van het Rode Khmer-regime tekenen eveneens de stad. Bijna een gehele generatie is in die tijd uitgeroeid. Om dit drama nooit te vergeten is er een museum opgericht en zijn de Killing Fields opengesteld voor publiek. Phnom Penh is een boeiende stad in beweging!

 

Einde arrangement

Inclusief ontbijt, ferry naar Phnom Penh, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën