Bouwsteen Apen en vogels in Cat Tien N.P.

Dé plek voor het spotten van dieren in Vietnam: Cat Tien National Park. Meer dan 230 soorten vogels, gibbons, makaken, blaffende herten, krokodillen en vele andere diersoorten leven in dit jungle-gebied. Ideaal voor het maken van wandel-, fiets- en boottochten. 

Ga mee op een spannende avondsafari op zoek naar nachtdieren, vaar over het krokodillenmeer en fiets naar de hemelse waterval. Waar u ook een hemelse duik kunt nemen. En dat alles op slechts een paar uur rijden van zowel Ho Chi Minh City als Dalat. 

Dieren spotten
Hiken en fietsen in de jungle
Gibbon safari
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Apen en vogels in Cat Tien N.P.

Dag 1     Ho Chi Minh City - Cat Tien National Park

Dag 2     Cat Tien National Park

Dag 3     Cat Tien National Park - Dalat

100% maat werk

Dag 1 Ho Chi Minh City - Cat Tien National Park

U wordt naar Cat Tien National Park gebracht. Door de enorme verkeersdrukte met alle brommertjes baant uw chauffeur zich een weg door de stad. Wat een rust ineens als u die stad uit bent! U rijdt een stukje over een moderne tolweg. Onderweg ziet u veel rubberplantages. Afwisselend ook dorpen, kerken, tempels en viskwekerijen met drijvende huizen. Een mooi plekje is een Boeddhabeeld wat op een bijzonder plekje tussen de rotsen is gebouwd. De laatste 5 uur van de route is heel landelijk. U arriveert in het dorpje naast het nationale park. Per kleine ferry naar de overkant van de rivier de Dong Nai wordt gebracht. Dan bent u in Cat Tien National Park.

 

Informatie Cat Tien National Park:
Dit is échte jungle, luister maar eens naar de geluiden! ’s Morgens is er een grote kans om gibbons te zien en bij zonsondergang hoort u veel vogels. Er leven maar liefst 230 soorten in Cat Tien National Park. De hele dag door wordt u omringd door libellen en vlinders. In de jungle groeien diverse fruitsoorten, zoals wilde bananen maar ook bijvoorbeeld diverse wilde gembersoorten. Er leven veel zoogdieren in het Cat Tien National Park. Er zijn gibbons, makaken (onder andere bijzondere makaken die krab eten), langoeren, spookdiertjes (een bijzonder soort is de pygmee slow loris). Zeer klein is de kans om olifanten te zien. Deze zijn er wel, maar helaas bijna uitgestorven. Ook de Aziatische zonnebeer en zwarte beer zult u nauwelijks in het wild tegenkomen. Maar er is wel een rehabilitatiecentrum waar u deze diersoorten kunt zien. Het berenopvangcentrum is goed bedoeld maar niet prettig om te zien. Aziatische zonneberen en zwarte beren zitten hier in kooien en lopen rond in een buitenverblijf. De dieren die hier opgevangen zijn, zullen helaas niet meer in het wild uitgezet worden. Meer kans heeft u om sambarherten, wilde zwijnen, civetkatten en de muntjak (oftewel het blaffende hert) in het wild te zien. Natuurlijk ook eekhoorns en hazen. Het nationale park is zeer bosrijk, met enkele open vlaktes en een meer met krokodillen.

 

Na het diner wordt u met een jeep opgehaald voor een spannende avondsafari. U gaat op zoek naar sambarherten (omdat ze zo groot zijn, worden deze dieren ook wel paardherten genoemd) en gaurs. Een gaur is een kolossaal Aziatisch rund. Vogels, slangen en bijvoorbeeld hazen scharrelen ook graag in het donker. Hopelijk heeft u veel geluk en ziet u veel!

 

Overnachting in Cat Tien National Park

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur en avondtocht met Engelssprekende gids.

Dag 2 Cat Tien National Park

Vietnam-CanTienNP.jpg(17) Vietnam-CanTienNP5.jpg(17)

Na het ontbijt gaat u per fiets het nationale park verder verkennen. Als het geregend heeft kan dit beste een glibberige tocht zijn. Gelukkig heeft uw mountainbike goed profiel. U fietst naar de botanische tuin waar u met uw gids rond wandelt en meer leert over de planten die hier groeien. Weer op de fiets naar het begin van een wandelpad. Aan weerszijden van dit pad is het bos. Af en toe vangt u een glimp op van de rivier. Onderweg heeft u de kans om apen of neushoornvogels te zien! U maakt een wandeling van circa 6 kilometer door de jungle. U wandelt langs de imposante Tung Tree. Vooral de wortels zijn gigantisch. Onderweg kunt u onder andere slangen, makaken en eekhoorns zien. Het meest bijzonder zijn de langoeren; een soort apen met prachtige vacht die hoog in de bomen in groepen leven. Let op of u een muntjak hoort 'blaffen'. De hike is voor iedereen goed te doen. U loopt de hele route over goede paden en vlonders en er is niet veel hoogteverschil. De wandeling eindigt bij een open vlakte met uitzicht over het krokodillenmeer. Speurt u naar hun snuiten en ogen die boven het water uitsteken. Veel watervogels nestelen graag op en rond dit meer. Een perfecte plek voor een picknick-lunch, voordat u dezelfde weg weer terugloopt en fietst.

 

Overnachting in Cat Tien National Park

Inclusief lunch, fiets- en wandeltocht met Engelssprekende gids.

Dag 3 Cat Tien National Park - Dalat

’s Morgens heel vroeg weg, nog voor het ontbijt. U vaart naar een eiland waar veel gibbons leven. Eerst wordt u naar een uitkijkpunt gebracht. Daar is het wachten tot de gibbons gaan “zingen”. Een geluid dat u nooit meer vergeet. Het begint hoog, maar zwelt aan en wordt oorverdovend. Kippenvel! Voor de gids is dit geluid een goed uitgangspunt om te bepalen waar de gibbons zitten. De gids neemt u mee naar een plek waar u de grootste kans heeft om deze fantastische slingerapen te zien. De mannetjes zijn zwart en de vrouwtjes roodbruin. Beide hebben witte accenten. Ze zijn zeer lenig en slingeren van tak naar tak. De duur van de trek hangt ervan af hoe lang het duurt voordat u de apen vindt. Na de gibbontrek keert u terug naar de lodge voor het ontbijt. Voordat u het park verlaat bezoekt u nog het centrum voor beschermde primaten op Dao Tien eiland. U maakt een korte boottocht om hier te komen. In het centrum leert u nog meer over gibbons en andere primaten die gered zijn uit gevangenschap, en het werk dat hier gedaan wordt om deze dieren voor te bereiden op hun terugkeer naar de jungle. Dan is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige park. U steekt de Dong Nai rivier weer over naar de bewoonde wereld.

 

De rit van Cat Tien naar Dalat duurt 4-5 uur, inclusief foto- en koffiestops. Het eerste deel van de rit is mooi en het rustigst. Het is landelijk. Mensen drijven hun koeien op. Er is veel groen en af en toe een dorpje. Uw chauffeur draait vervolgens de doorgaande weg op; het wordt dus wat drukker. Als u 2 nachten in Dalat verblijft kunt u onderweg een uitstapje maken naar de Dambri-waterval, u doet er dan circa 2 uur langer over. De rit gaat door een bergachtig landschap met mooie vergezichten. Het is heel groen. U rijdt door de stad Bao Loc en daarna ziet u steeds meer koffieplantages. Stop onderweg om in een lokaal restaurantje de typische Vietnamese drip coffee te proberen. Het laatste deel van de reis voert over een stukje snelweg. U kunt merken dat u zich in een hooggelegen gebied bevindt: er zijn veel naaldbomen. U gaat een bergpas over en komt in het dal waar Dalat ligt.


Inclusief gibbonsafari en bezoek primatencentrum met Engelssprekende gids, privé-auto/busje met chauffeur.

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën