Bouwsteen Veelzijdig duo Hue & Hoi An

Dé twee hoogtepunten van Centraal-Vietnam: Hue en Hoi An. In de keizerlijke stad Hue ligt de geschiedenis voor het oprapen. U blijft foto’s maken van de pracht en praal waarmee de keizers zichzelf omringden! De rit naar Hoi An biedt vergezichten vanaf de hoge wolkenpas en vanaf het moderne kunstwerk: de Golden Bridge. Eindpunt Hoi An is een authentiek stadje met kleurrijke huizen en straten versierd met lampionnetjes, en ook nog vlakbij het strand.

Paleizen en pagodes in Hue
Bezoek de Golden Bridge
Kleurrijk stadje Hoi An
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Wat een fijn land is dit. Je bevindt je echt in Azië, heel authentiek. Traditionele bergvolkeren, mooie natuur en rijstvelden.
Azie-Vietnam-Hoi-An_1_613460
Danique
De diversiteit van het land, de ene keer groen, de andere keer water, heeft mij verliefd doen worden op Vietnam.

Reis van dag tot dag: Veelzijdig duo Hue & Hoi An

Dag 1     Aankomst Hue

Dag 2     Hue

Dag 3     Hue -Hoi An

 

 

Dag 4     Hoi An

Dag 5     Hoi An

Dag 6     Vertrek Hoi An

100% maat werk

Dag 1 Hue

vietnam-centraal-vietnam-hue-tempel vietnam-centraal-vietnam-hue-pagode vietnam-centraal-vietnam-fietstaxi

De keizerlijke stad Hue wacht erop verkent te worden. De stad is goed bereikbaar: per trein, vliegtuig en natuurlijk per auto. Op welke wijze u hier ook arriveert; u wordt door ons naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Hue:

Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De stad heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Eén van de meest indrukwekkende is de keizerlijke citadel. Dit grote complex heeft verwantschap met de Verboden Stad in China. Binnen de muren ziet u tempels, paleizen, vijvers, tuinen en de Verboden Purperen Stad. Net buiten de stad liggen de keizerlijke graftombes. De tombes hebben meer weg van een paleis dan van een begraafplaats.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief transfer.

Dag 2 Hue

In Hue is veel te doen en bezichtigen, dus u zult moeten kiezen. Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan de Keizerlijke Citadel. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie geheel afgezonderd van de rest van de stad. U kunt hier gemakkelijk twee uur ronddwalen. De kleurrijke Dong Ba-markt is hier niet ver vandaan. Hier doen de inwoners van Hue hun dagelijkse boodschappen. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën. Stap in een rijkelijk versierde drakenboot voor een boottochtje over de Parfumrivier en laat u afzetten bij de zeven verdiepingen tellende Thien Mu-pagode. Dit is een van de vele pagodes die Hue rijk is. De stad Hue kunt u prima per fiets verkennen. De graftombes zijn wellicht iets te ver weg; hiervoor kunt u beter een taxi nemen. Bijzonder indrukwekkend vonden wij de tombe van Lang Tu Duc en de tombe van Lang Minh Mang. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Tip: maak 's avonds een tochtje per cyclo (fietstaxi) langs de verlichte boulevard.

 

Overnachting in Hue.
Inclusief ontbijt.

Oudheden en boottocht Hue
Hue

Oudheden en boottocht Hue

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een...

Dag 3 Hue – Hoi An

Vietnam-Hoi-An-Golden-Bridge-1

Van de keizerlijke stad Hue naar het historische handelsplaatsje Hoi An. U rijdt zuidwaarts over de indrukwekkende Wolkenpas met een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Tijd voor een fotostop! Daarna door naar de grote stad Danang en de heuvels van Ba Na. In Ba Na stapt u in de moderne kabelbaan die u naar de Gouden Brug breng. Onderweg geniet u van panoramische vergezichten.

 

Natuurlijk mag een wandeling over dé Gouden Brug niet ontbreken. Deze moderne brug wordt ‘gedragen’ door twee enorme betonnen handen. Bezoekers lopen zo over een draad die gespannen wordt door ‘de handen van God’, aldus de gedachte van de ontwerper. Met een hoogte van 1400 meter is het uitzicht over het omringende heuvellandschap indrukwekkend. Na uw wandeling over de brug wordt er nog een bezoek gebracht aan een Franse wijnkelder, de tuinen van de liefde (Le Jardin d’Amour) en de Linh Ung Pagode. Met de kabelbaan terug naar beneden, waar uw chauffeur op u wacht om u naar uw hotel in schilderachtige Hoi An te brengen.

 

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 4 Hoi An

Kiest u vandaag voor ontspanning of actie, of beide? Stap op de fiets en rij langs de rivier, door rijstvelden en langs dorpjes naar het strand. Het is makkelijk fietsen over de vlakke paden, en de afstand van zo’n 5 kilometer heeft u zo afgelegd. Of fiets naar het stadje Hoi An, en dwaal dan verder te voet door de wirwar van straatjes. Koop bij het toeristenbureau een strippenkaart waarmee u in 5 huizen/tempels een kijkje kunt nemen. Vindt u het Vietnamese eten ook zo lekker? Doe dan mee aan een kookworkshop. Dan kunt u thuis uw familie/vrienden en uzelf nog eens op een Vietnamese maaltijd trakteren. Tip: laat voordelig kleding, schoenen of tassen op maat maken bij één van de vele kleer-/schoenmakers in Hoi An.

 

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt.

Dag 5 Hoi An

vietnam-centraal-vietnam-hoi-an-straat Vietnam-Centraal-Vietnam-Hoi-An-vrouwtje_1_466060 Vietnam-Centraal-Vietnam-HoiAn-strand_3_254965

Nog een dagje in Hoi An. Gaat u naar het stadje of het strand? Of liever op excursie naar de ruïnes van My Son, of met een gids fietsen door de rijstvelden? De keuze is aan u!

 

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt.

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An
Hoi An

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An

Per fiets verkent u deze ochtend het platteland rond Hoi An. U ontmoet uw gids in de lobby van uw hotel. Uw...

Cham-cultuur in My Son
Hoi An

Cham-cultuur in My Son

De mystieke ruïnes van de Cham stad My Son, de vroegere hoofdstad van het ooit machtige Champa rijk, liggen op...

Dag 6 Vertrek Hoi An

Vanuit Hoi An kunt u veel kanten op. Vanaf de nabijgelegen luchthaven in Danang worden vluchten naar alle uithoeken van Vietnam en zelfs naar andere Aziatische landen aangeboden. Of reist u liever verder over land, langs de kust of de binnenlanden in.

 

Inclusief ontbijt.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën