Het onontdekte Koh Yao Yai
susan

Het onontdekte Koh Yao Yai

Susan Watertor Algemeen 2-7-2014

De meeste toeristen gaan in het zuiden van Thailand naar Phuket. Als doorgewinterde reiziger was ik toch benieuwd waarom iedereen hier heen gaat én heb ik zelfs plekken ontdekt waar het massatoerisme nog niet is toegetreden. Voor een uitrustvakantie kan ik nu met een gerust hart zeggen dat het zuiden van Thailand een fantastische plek is. En wat een bijzonder zeelandschap, het mooiste dat ik ooit heb gezien! Hoge rosten rijzen uit de zee omhoog. 

 

De eilanden zijn gemakkelijk te bereiken met de goed-georganiseerde ferry’s. Omdat ik direct na aankomst naar een eiland wilde heb ik gekozen voor Koh Yao Yai. Dit ligt op 1,5 uur varen. Met een speedboat-ferry zonder andere toerist aan boord werden we vanaf het schiereiland Phuket naar het eiland gebracht. Na aankomst stond de tuktuk klaar om ons naar het hotelletje te brengen. De rust en de mooie natuur vielen me echt direct op. Ondanks dat er geen langgerekt wit zandstrand voor de deur lag, had deze plek alles wat ik op dat moment wilde.

 

 

Zon, rust, een mooie ruime bungalow, zwembadje en een restaurantje voor de nodig fruitsapjes. Ontstressen zonder moeite. Het massa-toerisme heeft dit plekje nog niet bereikt. Met een scootertje over het eiland rijden is zelfs nog een avontuur omdat er veel wegen onverhard zijn. Aan de zuidkant van Koh Yao Yai is het iets drukker met dagjesmensen vanuit Phuket, omdat hier mooier strand is. Maar nog steeds niet in de hoeveelheden als ik me voorgesteld had. Het water is echt zo mooi blauw als op de foto’s en de temperatuur is altijd rond de 30 graden. En dit is nog maar één van de heerlijke plekjes die ik heb ontdekt. Een paar dagen (of weken) aan het strand in het zuiden, tijdens een vakantie Thailand, is echt aan te raden.

 

 

Kijk voor de bouwsteen naar Koh Yao Yai: Paradijselijke stranden van Koh Yao.