Bouwsteen: Onontdekt Zuid-Thailand

Lijkt van de gebaande paden gaan in het zuiden van Thailand u iets? Dat kan in de provincie Phattalung. Vaar over het meer vol lotusbloemen, fiets door de lokale dorpjes, bezoek de markt, proef de lokale gerechten en overnacht aan het meer. Vogelliefhebbers kunnen hier ook de verrekijker tevoorschijn halen. De omgeving zal u verrassen, het zuiden van Thailand heeft meer te bieden dan alleen strand.

Reis van de gebaande paden
Vaar langs de lotusbloemen
Spot prachtige vogels
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verbazen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking

Van dag tot dag: Onontdekt Zuid-Thailand

Dag 1      Naar Thale Noi

Dag 2      Thale Noi

Dag 3      Vertrek Thale Noi

100% maat werk

Dag 1 Nahkon Si Thammarat – Thale Noi

Thailand-Nakhon-Si-Thammarat-tempel-2 Thailand-Nakhon-Si-Thammarat-Monnik Thailand-Nakhon-Si-Thammarat-tempel-1

U vliegt naar Nahkon Si Thammarat. Daar bezoekt u de tempel van Nakhon Si Thammarat. Een bijzondere grote tempel met wel meer dan 100 kleine tempeltjes. De mythe gaat dat in deze tempel de eeuwenoude tand van een boeddha wordt bewaard. Wandel rondom het complex en over de markt waar ze lokale snacks, amuletten en andere souvenirs verkopen.

 

Na de lunch in een lokaal restaurant maakt u een kajaktocht over de rivier. Het is geen wildwaterbaan, goed te doen voor iedereen. Rustig zitten en genieten van de natuur, de dieren langs de kant en de stilte. Na de tocht reist u verder naar Thale Noi, gelegen aan het rode lotusbloemen meer.

 

Overnachting in Thale Noi.

Inclusief privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en lunch

Dag 2 Thale Noi

Thailand-Thale-Noi-Vogel Thailand-Thale-Noi-Kajakken

Vroeg op vandaag voor een verrassende dagtocht. U gaat in alle vroegte met de longtailboot het meer op. Zie hoe de vissers de netten leeghalen en hoe de zon opkomt. De waterbuffels nemen hun ochtendbad en als u hier in de juiste periode bent (februari - mei) dan is de kans groot dat u wordt verblijd met het uitzicht op de lotusbloemen. Vaar door de moerrassen en kijk uw ogen uit. Er zijn wel meer dan 200 verschillende soorten vogels in dit gebied.

 

Daarna keert u terug naar het hotel voor uw ontbijt. Neem voldoende zodat u fris en fruitig bent voor de fietstocht. Uw gids neemt u na het ontbijt mee naar de kleine dorpjes in de omgeving. U brengt een bezoek aan de lokale koffieshop voor een vers gebrande kop koffie in de tuin. Voor de lunch moet u vervolgens de handen uit de mouwen steken. U maakt samen de specialiteit van dit gebied, een dunne rijstnoodle-gerecht met curry.

 

De middag sluit u af bij een traditioneel huis waar ze van alles maken van zeegras uit het meer. Manden, tassen, matjes etc. Wellicht wilt en mag u het zelf ook eens proberen.

 

Overnachting in Thale Noi.

Inclusief ontbijt, lunch en Engelssprekende gids

Dag 3 Vertrek Thale Noi

U wordt opgehaald bij uw locatie en naar uw volgende bestemming gebracht. Dat kan de pier zijn, het station of een luchthaven om uw weg verder te vervolgen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën