Bouwsteen Trekking naar Karen Village

Voor de avonturiers is dit een echte aanrader. Ga met een gids op verkenning in de natuur en ontdek alle bijzondere bomen, planten, watervalletjes en heetwaterbronnen van dit gebied. U komt langs inheemse dorpjes en slaapt dan ook in één van deze dorpen bij de mensen thuis. Echt back to basic, maar wat een ervaring! De volgende dag wandelt u verder en vaart u met een bamboevlot op de rivier om uiteindelijk terug te keren in Chiang Mai.

Slapen in een basic homestay
Afwisselende trekking
Natuur en inheemse dorpen
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking

Reis van dag tot dag: Trekking naar Karen Village

Dag 1     Chiang Mai - Karen Village
Dag 2     Karen Village - Chiang Mai

100% maat werk

Dag 1 Chiang Mai - Karen Village

Thailand-Karen-Village_1_385298 Thailand-noord-landschap4-omgeving-chiangmai.jpg   123- 44135759_l Thailand-Chiang-Dao-Dorp_1_470552

Vandaag trekt u naar een authentiek bergdorp waar de Karen-bergstam leeft. Het programma begint vandaag met een bezoek aan de typisch Noord-Thaise lokale markt waar uw gids inkopen gaat doen voor de komende twee dagen. Vervolgens rijdt u door naar het startpunt van de trekking. Vandaag wandelt u voornamelijk bergopwaarts. U volgt een fantastisch bergpad langs kristalhelder water totdat u bij een waterval aankomt. Tijd om even bij te komen en te lunchen.

 

Na de lunch wandelt u verder de berg op naar het eerste Karen-dorp. Hier heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de Karen-stam en hun vele varkens. Vervolgens is het tijd voor het laatste deel van de trekking, door dichter bebost gebied, naar het dorp waar u gaat overnachten. U gaat hier het Koninklijk project van de stam bezoeken waar uw gids u meer vertelt over dit interessante landbouwproject.  Na aankomst in het Karen-dorp zal uw gids u voorstellen aan uw host voor de nacht. Terwijl uw gids het avondeten bereidt, kunt u in alle rust het dorp en de inwoners leren kennen. Natuurlijk mag u ook helpen met het koken van de maaltijd. En misschien leuk om een stukje Karen-taal te leren spreken? Op deze manier verdiept u zich volledig in de cultuur.

 

Overnachting in een homestay (matje op de grond).

Inclusief lunch, diner, vervoer en Engelssprekende gids

Dag 2 Karen Village - Chiang Mai

Thailand-Chiangmai-bamboo-rafts(2)

U wordt gewekt door de hanen op het land. Op relaxte en ontspannen wijze sluit u uw jungle-avontuur af. Onderweg loopt u langs rijstvelden en door groene bebossing. Uiteindelijk komt u uit bij een waterval waar u tijd heeft om te relaxen, zwemmen en genieten van de prachtige natuur. Na een korte afdaling stapt u in de auto die ons naar de lunch locatie brengt.

 

Na de lunch vaart u verder. Op vlotten van bamboepalen drijft u in circa 45 minuten met de stroom mee de rivier af. Het enige wat u hoeft te doen, is genieten van de prachtige omgeving. U wordt opgewacht en met de auto/busje teruggebracht naar Chiang Mai.

 

Overnacht in Chiang Mai of pak de nachttrein naar uw volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt, lunch, vervoer en Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën