Bouwsteen Trekking naar Karen Village

De natuur en cultuur op haar best tijdens deze trekking die volledig in het teken staan van het leven in de jungle. Direct op de eerste dag al zult u merken dat de jungle veel verrassingen in petto heeft; bijzondere bomen en planten, onverwachte watervalletjes, heetwaterbronnen en de afgelegen dorpjes midden in het oerwoud. De mensen van de bergstammen heten u graag welkom.

U overnacht in een traditioneel huis van een lokale familie. Alle luxe maakt plaats voor een echte natuurervaring, zonder elektriciteit, stromend water of wifi. Af en toe een duik in een riviertje is een welkome opfrissing. Back to basic in de prachtige natuur is wat deze ontdekkingstocht door de jungle inhoudt.

Slapen in een homestay
Trekking langs waterval
Natuur en inheemse dorpen
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!

Reis van dag tot dag: Trekking naar Karen Village

Dag 1: Chiang Mai - Karen Village
Dag 2: Vertrek Karen Village 

100% maat werk

Dag 1 Chiang Mai - Karen Village

Thailand-Karen-Village_1_385298 Thailand-noord-landschap4-omgeving-chiangmai.jpg   123- 44135759_l(17)

U ontmoet uw gids in uw hotel voor de start van uw trekking naar een Karen dorp, een authentiek bergdorp waar de Karen bergstam leeft. Het programma begint vandaag met een bezoek aan de typisch Noord Thaise lokale markt waar uw gids inkopen gaat doen voor de komende 2 dagen. Hij zal u tevens meer vertellen over de lokale specialiteiten die hier worden verkocht. Vervolgens rijdt u door naar het startpunt van de trekking. Vandaag wandelt u voornamelijk bergopwaarts. U volgt een fantastisch bergpad langs kristalhelder water totdat u bij een waterval aankomt. Tijd om even bij te komen. Neem alvast een duik en ontspan in het heerlijke water om u op te laden voor de tweede helft van de dag. Uw gids bereidt in de tussentijd uw lunch.

 

Na de lunch wandelt u verder de berg op naar het eerste Karen dorp. Hier heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de Karen-stam en hun vele varkens. Vervolgens is het tijd voor het laatste deel van de trekking, door dicht bebost gebied, naar het dorp waar u gaat overnachten. U gaat hier het Koninklijk project van de stam bezoeken waar uw gids u meer vertelt over dit interessante landbouw project.  Na aankomst in het Karen dorp zal uw gids u voorstellen aan uw host voor de nacht. Terwijl uw gids het avondeten gaat bereiden kunt u in alle rust het Karen dorp en de inwoners leren kennen. Natuurlijk mag u ook helpen met het koken van de maaltijd. Na het eten kunt u bijvoorbeeld de stukjes van de Karen taal leren spreken. Op deze manier verdiept u zich volledig in de lokale manieren.

 

Overnachting in een homestay (matje op de grond).
Inclusief lunch, diner, vervoer en Engelssprekende gids.

Samen met andere reizigers

 

Dag 2 Karen Village - Chiang Mai

U wordt gewekt door de hanen op het land. Uw gids bereidt een stevig ontbijt waarna u begint aan de weg terug naar beneden. Op relaxte en ontspannen wijze sluit u uw jungle-avontuur af. Onderweg loopt u langs rijstvelden en door groene bebossing. Uiteindelijk komt u uit bij een waterval waar u tijd om heeft om te relaxen, zwemmen en genieten van de prachtige natuur. Na een korte afdaling stapt u in de auto die ons naar de lunch locatie brengt.

 

Na de lunch wordt u naar een klein raftkamp gebracht aan de Wang rivier. Op vlotten van bamboepalen, gemaakt door de lokale bevolking, drijft u in circa 45 minuten met de stroom mee de rivier af. Het enige wat u hoeft te doen is genieten van de prachtige omgeving. De rivier slingert zich een weg door de bergen. Op het eindpunt kunt u zich even opfrissen. Dan zit de jungletour er helaas alweer op. Met de auto of het busje wordt u in twee uur teruggebracht naar Chiang Mai. Onderweg is er, indien gewenst, nog gelegenheid om te stoppen bij een markt.

Inclusief lunch, vervoer en Engelssprekende gids.

Samen met andere reizigers.

Einde van een bijzondere ervaring.


Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën