Bouwsteen Actief in de natuur buiten Chiang Mai

In een klein dorp net buiten Chiang Mai ligt een lieflijk boutique homestay met mooie teakhouten bungalows. Door de persoonlijke benadering van de eigenaren zal u zich hier direct op u gemak voelen. De groene, vlakke vallei biedt uitstekende mogelijkheden voor fietstochten. Wij hebben er een paar voor u geselecteerd in deze bouwsteen. Zeer geschikt voor families met kinderen. Er wordt de tweede dag een kookcursus georganiseerd, waar u zelf de ingrediënten voor gaat kopen op de lokale markt. Een bezoek aan Chiang Mai is ook prima te doen, het is slechts 20 minuten met de auto of bus. De rust en ruimte net buiten de grote stad is een verademing. Gegarandeerd plezier in dit kleine paradijsje in het noorden van Thailand.  

Fietsen buiten Chiang Mai
Ook leuk voor families
Slapen in Thaise Bungalow
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!

Van dag tot dag: Actief in de natuur buiten Chiang

Dag 1      Aankomst Little Village - buiten Chiang Mai

Dag 2      Little Village

Dag 3      Little Village - Chiang Mai

100% maat werk

Dag 1 Vertrek Little Village - buiten Chiang Mai

Vanuit uw verblijf- of aankomstplaats in Chiang Mai wordt u opgehaald en naar het lieflijke, kleine dorpje, net buiten Chiang Mai, gebracht.
Welkom in dit kleine paradijsje! U slaapt vanavond in een bungalow op palen, ongeveer 2 meter boven de grond. De bungalows zijn gebouwd van gerecycled teakhout volgens de traditionele Thaise bouwstijl. Vanaf uw balkon kijkt u uit over de kleurrijke tuin en het zwembad. Tussen de palen onder de bungalow kunt u relaxen in een hangmat.

Vandaag kunt u op eigen houtje de buurt verkennen. Met een gedetailleerde routebeschrijving, een eenvoudige fietsroute, gaat u op pad. Het is een gevarieerde route langs dorpen, rijstvelden en de 'Grand Canyon' van Chiang Mai. Krijgt u niet genoeg van de omgeving, fiets dan door naar de Doi Kham heuvel. Bovenop deze heuvel staat een tempel met een mooi wit Boeddhabeeld. Het is een behoorlijke klim, maar het uitzicht maakt dit meer dan goed! Inclusief fietsen. 

 

Overnachting in Little Village.

 

 

Dag 2 Little Village

menseninrijstveld(8) IMG_0842(8)

Vandaag gaat u het echte plattelandsleven van Thailand beleven. U doet dit per fiets. De route begint bij uw resort en gaat langs knusse dorpjes met huizen op houten palen en langs rijstvelden en andere gewassen. Onderweg wordt er hartelijk naar u gezwaaid. Kijkt u ook niet vreemd op als er ineens een waterbuffel oversteekt. Onderweg stopt u bij een rijstveld en leert u meer over de rijstteelt. U mag ook zelf de handen uit de mouwen steken, als u dit wilt natuurlijk. Rond lunchtijd bent u weer terug bij uw resort.

 

In de middag gaat u heerlijk Thais eten leren koken. Maar eerst naar de lokale markt om de spullen hiervoor in te slaan. Op de markt vindt u verschillende soorten groenten en heerlijk ruikende kruiden. Hierna terug naar het Resort voor de kookcursus. De kok legt u uit hoe u de meest smakelijke gerechten zelf maakt. En hierna schuift u aan en mag u uw eigen kookkunsten gaan proeven.
Inclusief fietsen, gids en kookcursus.

 

Overnachting in Little Village

 

Dag 3 Little Village - Chiang Mai

Helaas zit het er alweer op vandaag. U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar Chiang Mai gebracht (transfer).

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën