Bouwsteen Olifanten in het wild en mooi strand

Vertrek vanuit Bangkok naar het zuiden en ontdek Thaise kleinschalige pareltjes onder de rook van het drukbezochte Hua Hin. Op slechts 30 minuten van Hua Hin vindt u Pranburi waar u in een fantastisch eco-vriendelijke accommodatie verblijft. Deze echte Thaise badplaats straalt alle rust uit en is de moeite waard om per fiets te verkennen. Ga ook een dagje naar het Kuiburi Nationaal Park en ontmoet de wilde olifant. Als u mazzel heeft komt ziet u de hele familie en spelende baby olifanten.
Let op de witte vogels in de lucht, dan is de kans groot dat u ook de olifanten ontmoet. Vanuit Pranburi kunt u uiteraard ook een bezoek brengen aan Hua Hin voor een dagje shoppen of waterpark als u toch de drukte op wilt zoeken. Maar ook een dagtocht naar het Sam Roi Yot Nationaal Park is de moeite waard. Genoeg te doen dus vanuit Pranburi.

Jeepsafari door Nationaal Park
Spot wilde dieren
Kleinschalige strandbestemming
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

Dag 1 Bangkok – Pranburi
Dag 2 Pranburi
Dag 3 Pranburi
Dag 4 Pranburi vertrek

100% maat werk

Dag 1 Bangkok - Pranburi

Thaise-vrouwe-drijvende-markt Thai-Food-Northern-Thai-Style-Food

U verlaat Bangkok en rijdt richting Nakhon Pathom, een van de buitensteden van Bangkok. Hier wordt u vriendelijk ontvangen door Aoy, uw gastvrouw met een passie voor koken. Zij deelt een aantal 'geheimen' van de Thaise keuken met u en samen maakt u de lunch voor vandaag. Voordat er gekookt kan worden, moeten er ingrediënten worden gekocht. Samen met Aoy bezoekt u de lokale drijvende markt waar u lokale specerijen, groente en fruit inslaat. Terug in het huis is het tijd om de mouwen op te stropen, de groenten te snijden en de kruiden toe te voegen. Wanneer alles op tafel staat is het tijd om te proeven. Eet smakelijk! Vervolgens reist u door naar Pranburi. U bent nog zo'n 2,5 uur verwijderd van een duik in de zee. 

 

Informatie Pranburi:

Op zo'n 30 minuten rijden van Hua Hin ligt de kleine en rustige badplaats Pranburi. De kleinschalige boutique-accommodaties liggen pal aan het strand. Omdat het een rustig plaatsje is, kunt u prima per fiets de omgeving verkennen. Op zo'n 5-10 minuten fietsen vindt u de lokale markt. Deze is dagelijks open van 's ochtends tot 's avonds. Leuk om de lokale lekkernijen te zien en te proeven. Aanrader is om het Kuiburi Nationaal Park te bezoeken. In dit park zijn zo'n 200 wilde olifanten te vinden en er is een grote kans dat u ze ziet!

 

Overnachting in Pranburi.

Inclusief lunch, auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 2 Pranburi

Olifanten in het wild in het Kuiburi Nationaal Park

Truck-in-Kuiburi-NP-in-Pranburi Olifanteni-in-het-wild-in-Kuiburi-NP

U heeft de ochtend ter vrije besteding, rond 13.00 uur wordt u opgehaald bij uw accommodatie. U gaat naar het Kuiburi Nationaal Park. Dit is één van de parken in Thailand waar nog wilde olifanten leven en waar de kans groot is dat u deze ook ontmoet. Rond 1999 is het park opgericht omdat de olifanten te dicht bij de dorpen kwamen en de ananasvelden leeg aten. Dit zorgde voor conflicten tussen boeren en de olifanten. De koning heeft daarom besloten om de olifanten en de bevolking te beschermen door het gebied tot een nationaal park te maken. De lokale mensen die hun inkomen mislopen door het opgeven van het hun land, werken als rangers in het park. Zij vertellen u vol passie over de flora en fauna. Uw gids gaat mee om het voor u te vertalen, want de meeste rangers spreken weinig tot geen Engels. In het park leven ca. 200 wilde olifanten. De kans is dan ook groot dat u de olifant gaat ontmoeten. Maar ook andere dieren komt u hier tegen, zoals diverse vogelsoorten. Per truck zult u het park verkennen in ca. 2 tot 3 uur. U verveelt zich geen moment. Omdat men de natuur vooral zijn gang wil laten gaan is het park slechts open van 14.00 uur tot 18.00 uur en beperkt toegankelijk. Na deze bijzondere ervaring reist u terug naar uw hotel voor diner.

 

Overnachting in Pranburi.

Inclusief transfer, Engelssprekende gids, ranger, vervoer per truck, snack

Dag 3 Pranburi

Pranburi-strand-Thailand

Vandaag kunt u per fiets de omgeving van Pranburi verkennen, een uitstapje maken naar Hua Hin, of een bezoek brengen aan het Sam Yoi Rot National Park. In dit nationale park hoort u blaffende herten, ziet u rondslingerende apen en kleurrijke vogels. De Tham Phraya Nakhon grot is één van de hoogtepunten in dit park. Vanaf het strand wandelt u in ongeveer anderhalf uur naar deze plek. De grot heeft een open dak. Zodra het zonlicht erdoorheen schijnt, en het goud op het kleine tempeltje middenin de grot schittert, gebeurt er iets mysterieus. Daarna kunt u lunchen op het strand, zwemmen en relaxen voordat u weer terugvaart. Het Sam Yoi Rod National park ligt op 30 minuten rijden van Pranburi.

 

Overnachting in Pranburi.

Dag 4 Pranburi vertrek

U verlaat het fijne verblijf aan het strand. Terug naar Bangkok in ca. 4 uur maar u kunt ook per trein verder reizen naar het zuiden van Thailand.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën