Bouwsteen Wildlife op Stewart Island

Voor de natuur en vogelliefhebber mag Stewart Island niet ontbreken op de bucketlist. Dit ongerepte paradijs ten zuiden van het zuidereiland is voor 80% bedekt met nationaal park en regenwoud en heeft ruige kusten met verborgen stranden. Door de geïsoleerde ligging is dit, en buureiland Ulva, dé plek om inheemse vogels te spotten. Twee unieke excursies zijn inclusief, maar er is nog genoeg tijd om zelf de paden te bewandelen over het eiland.

Centraal gelegen hotel in Oban
Inclusief bezoek aan Ulva Island
Met gids op zoek naar de kiwi
Danique-nieuw-zeeland-milford-sound_2_654331
Danique
In Nieuw-Zeeland heb ik prachtige meerdaagse wandelingen gemaakt en ben ik verliefd geworden op de natuur.
foto-collega-natalie-stenen_1_635261
Natalie
Van het uiterste puntje in het noorden tot het uiterste zuiden; geen enkel stuk is hetzelfde. Nieuw-Zeeland heeft mij enorm verrast.
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Van gigantische bergen en gletsjers tot aan tropische stranden en vele uitzichten. Voor natuurliefhebbers is Nieuw-Zeeland een droom!
Nieuw-Zeeland-Rotorua-Melany
Melany
De natuur in Nieuw-Zeeland is overweldigend. Bewonder besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte wijngaarden en de Maori-cultuur.

Reis van dag tot dag: Wildlife op Stewart Island

Dag 1  Aankomst Stewart Island

Dag 2  Stewart Island

Dag 3  Vertrek Stewart Island

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Stewart Island

Nieuw-Zeeland-Zuidereiland-Stewart-Island-4

Vandaag verlaat je het zuidereiland voor een bezoek aan het naastgelegen Stewart Island! Vanaf het plaatsje Bluff vaar je in 1 uur naar Stewart Island, waar je arriveert in het dorpje Oban. Je bent beland in een ongerept paradijs waar de natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Het eiland bestaat voor 80% uit het Rakiura National Park met regenwoud, een rotsachtige kustlijn en verscholen stranden, maar vanwege de geïsoleerde ligging en nog ongerepte natuur is dit voornamelijk dé plek om inheemse vogels te spotten. Een bezoek aan het buureiland Ulva mag voor een vogelspotter niet ontbreken. Wie weet heb je hier een ontmoeting met de kiwi!

 

Oban is het enige dorp op Stewart Island en het centrale middelpunt waar de veerboot arriveert en de wandelpaden door het natuurgebied beginnen. Duik in de avond nog gezellig de lokale pub in en vergeet niet omhoog te kijken, tussen maart en september kun je zomaar het zuiderlicht spotten.

 

Overnachting op Stewart Island.                             

Inclusief veerboot         

Dag 2 Stewart Island

Als je toch al op Stewart Island bent, dan is een bezoek aan Ulva Island een must-do. Dit eiland is een paradijs voor vogelaars. Deze ochtend stap je aan boord van de boot richting Ulva Island. Eenmaal op het eiland heb je genoeg tijd om te genieten van het Gondwana regenwoud. De gidsen zijn gespecialiseerd in vogels, wildlife en de historie van dit eiland. Je ziet mooie en vreemde vogels. Maar ook bijna uitgestorven soorten. Behalve de dieren zijn er ook bijzondere planten te bewonderen.


De middag is vrij te besteden. Ga je wandelen, fietsen, zwemmen of misschien kajakken? We geven je graag tips.

De dag is echter nog niet voorbij, want vanavond kom je oog in oog te staan met de zeldzame kiwi! Als de zon onder gaat, stap je aan boord van de catamaran. Je vaart naar een afgelegen baai. Eenmaal aangekomen, maak je een fakkelwandeling van 45 minuten door het spectaculaire kust-bos naar een afgelegen zandstrand waar kiwi's vaak te vinden zijn op zoek naar voedsel. In de duisternis, kun je de Southern Brown Kiwi van dichtbij bekijken. Ze zijn de Stewart Island variëteit van de bruine kiwi en komen nergens anders voor.

 

Overnachting op Stewart Island.

Inclusief Ulva Island Tour, Kiwi Encounter

Dag 3 Vertrek Stewart Island

Nieuw-Zeeland-Zuidereiland-Stewart-Island-8 Nieuw-Zeeland-Zuidereiland-Stewart-Island-5
Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën