Bouwsteen Pinguïns op Otago Peninsula

Voor de vogel- en dierenliefhebber is een verblijf op Otago Peninsula een fantastische aanvulling op je reis. Verblijf twee nachten in een pittoreske B&B op het schiereiland en ga mee met een begeleide tour over het eiland inclusief cruise langs de ruige kust, een tour naar de broedplaats van de koningsalbatros en een bezoek aan de geeloogpinguïns en zeeleeuwen in een privéreservaat.

Verblijf op het schiereiland
Incl. cruise & albatros tour
Privéreservaat met pinguïns
Danique-nieuw-zeeland-milford-sound_2_654331
Danique
In Nieuw-Zeeland heb ik prachtige meerdaagse wandelingen gemaakt en ben ik verliefd geworden op de natuur.
foto-collega-natalie-stenen_1_635261
Natalie
Van het uiterste puntje in het noorden tot het uiterste zuiden; geen enkel stuk is hetzelfde. Nieuw-Zeeland heeft mij enorm verrast.
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Van gigantische bergen en gletsjers tot aan tropische stranden en vele uitzichten. Voor natuurliefhebbers is Nieuw-Zeeland een droom!
Nieuw-Zeeland-Rotorua-Melany
Melany
De natuur in Nieuw-Zeeland is overweldigend. Bewonder besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte wijngaarden en de Maori-cultuur.

Reis van dag tot dag: Pinguïns op Otago Peninsula

Dag 1  Aankomst Otago Peninsula

Dag 2  Otago Peninsula

Dag 3  Vertrek Otago Peninsula

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Otago Peninsula

Welkom op Otago Peninsula!

Nieuw-Zeeland-Otago-Peninsula-4 Nieuw-Zeeland-Otago-Peninsula-7 Nieuw-Zeeland-Otago-Peninsula-15

Dit 24 kilometer lange schiereiland grenst aan de stad Dunedin en is een prachtig natuurgebied. Je vindt er glooiende heuvels, lange zandstranden, vulkanische landtongen en hoge kliffen. Het schiereiland is de broedplaats voor veel bijzondere zeevogels en dieren, zoals de koningsalbatros, de zeldzame en beschermde geeloogpinguïn, de blauwe pinguïn, pelsrobben en zeeleeuwen.

Met de auto kun je een prachtige route volgen langs verschillende hoogtepunten. Bezoek Lanarch Castle, het enige kasteel van Nieuw-Zeeland en stop bij Sandfly Bay en Allans Beach Track waar je heerlijk kunt wandelen en zomaar zeeleeuwen en pinguïns tegen kan komen. Ga lunchen in het pittoreske stadje Portobello en stop onderweg naar het noorden bij Otakou, een van de vroegste Maori-nederzettingen.

 

Overnachting op Otago Peninsula.                         

Inclusief huurauto

Dag 2 Otago Peninsula

Oog in oog met de albatros en pinguïns

Start de dag met een goed ontbijt. Je hebt deze ochtend vrij te besteden, na de lunch word je opgehaald voor een mooie tour op zoek naar bijzondere (zee)vogels, pinguïns en zeedieren als zeeleeuwen en zeehonden. Bij de boot maak je kennis met de gids en andere reizigers en begint de één uur-durende wildlife cruise langs de kust vanaf Taiaroa Head. Na de cruise is het tijd voor een kijkje bij ’s werelds grootste zeevogel, de koningsalbatros. Je neemt deel aan een begeleide tour met een bezoek aan het broedgebied. Tenslotte rijdt de gids je naar een privénatuurreservaat voor een ontmoeting met de geeloogpinguïn, die eind van de dag thuiskomen vanuit de oceaan. Ook de kleine blauwe pinguïns en pelsrobben zijn hier vaak te vinden.

Deze tour begint rond 15.00 uur in de middag en duurt ongeveer 6,5 uur. Onderweg is er mogelijkheid om eten en drinken te kopen.

 

Overnachting op Otago Peninsula.

Inclusief ontbijt, huurauto, wildlife tour met Engelssprekende gids, wildlife cruise, albatross center tour, bezoek pinguïn reserve.

Dag 3 Vertrek Otago Peninsula

Nieuw-Zeeland-Otago-Peninsula-5 Nieuw-Zeeland-Otago-Peninsula-9
Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën