Bouwsteen Fietstocht Otago Railtrail

Wie van fietsen houdt moet deze fietstocht eigenlijk op de bucketlist hebben staan! Met deze tweedaagse tocht stap je op de fiets en rijd je van het hooggelegen Wedderburn via Omakau terug naar Clyde. De rit voert dwars door Central Otago wat in de negentiende eeuw een belangrijke regio was voor goudzoekers en tegenwoordig ook bekend staat om haar wijnproductie. Onderweg geniet je van rivieren, bossen velden en groene landschappen. Waanzinnig!

Must-do fietsroute voor fietsers
Incl. overnachting onderweg
Uitstekende fietsen en routetips
Danique-nieuw-zeeland-milford-sound_2_654331
Danique
In Nieuw-Zeeland heb ik prachtige meerdaagse wandelingen gemaakt en ben ik verliefd geworden op de natuur.
foto-collega-natalie-stenen_1_635261
Natalie
Van het uiterste puntje in het noorden tot het uiterste zuiden; geen enkel stuk is hetzelfde. Nieuw-Zeeland heeft mij enorm verrast.
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Van gigantische bergen en gletsjers tot aan tropische stranden en vele uitzichten. Voor natuurliefhebbers is Nieuw-Zeeland een droom!
Nieuw-Zeeland-Rotorua-Melany
Melany
De natuur in Nieuw-Zeeland is overweldigend. Bewonder besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte wijngaarden en de Maori-cultuur.

Reis van dag tot dag: Fietstocht Otago Railtrail

Dag 1  Aankomst Central Otago

Dag 2  Central Otago

Dag 3  Vertrek Central Otago

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Central Otago

Welkom in Clyde, een klein goudzoekersdorpje in Central Otago waar je fietsavontuur start. Onder fietsliefhebbers is de historische railtrail door Central Otago één van de populairste fietsroutes in Nieuw Zeeland. Er staan je twee actieve dagen te wachten waarbij je van het hoogste punt van het populaire Central Otago bij Wedderburn terug naar Clyde fietst in twee dagen tijd. Maar eerst is er nog tijd om je te ontspannen en voor te bereiden. Daarom slaap je de eerste nacht in het gezellige plaatsje Clyde. Hier parkeer je de auto en je laat deze gedurende de fietstocht hier staan.

 

Overnachting in Central Otago.

Dag 2 Central Otago

Start van je fietstocht in Weddenburn

Na het ontbijt is het tijd om je klaar je maken. In het hoofdkantoor in Clyde wordt de perfecte fiets toegewezen en krijg je een briefing over de route. Daarna word je naar het hooggelegen Wedderburn gebracht. Deze dag heb je een rit voor de boeg van 42 kilometer naar Omakau. Wees gerust, doordat je op hoger gelegen gebied begint, is de rit voornamelijk omlaag. Vanaf Wedderburn rijd je richting Oturehua, een prima stopplek voor een kopje thee of koffie. Je passeert onder andere overblijfselen van de Golden Progress mijn. Na deze pauzeplek fiets je over één van de mooiste delen van de route, namelijk door de rotsachtige kloof Poolburn Gorge met twee tunnels en twee viaducten. Vanaf Lauder is het nog een klein stukje naar de accommodatie in Omakau.

 

Overnachting in Central Otago.

Inclusief fietshuur en -benodigdheden, Engelssprekende briefing, transfer per bus naar het startpunt in Wedderburn

Dag 3 Vertrek Central Otago

De rit van Omakau via Alexandra naar Clyde

Uitgeslapen wakker worden in Omakau. Neem de tijd voor een goed ontbijt. Vandaag staat het tweede deel van de route op de planning. Je legt deze dag ongeveer 37 kilometer af. Onderweg passeer je Chatto Creek, een heerlijke plek om te stoppen en te genieten van de natuur. Vervolgens volg je de Manuherikia-rivier naar Alexandra. Vanaf Alexandra kun je twee routes kiezen voor het laatste stuk naar Clyde. Volg de Railtrail verder of kies voor een schilderachtige rit over de River Track. Deze laatste keuze is wel 8 kilometer extra.


Eenmaal terug in Clyde haal je de huurauto op en zet je de reis voort naar een volgende bestemming. Het pittoreske Wanaka of bruisende Queenstown is slechts een klein uur rijden. Meer tijd over? Rijd dan naar het spectaculaire Fiordland National Park en boek een cruise door het fjord Milford Sound of Doubtful Sound.

 

Inclusief ontbijt, fietshuur en -benodigdheden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën